Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Dev hastaneye yer aranıyor, 4 hastane yıkılıp yenileniyor

Köşe Yazısını Dinle

Gece… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın sosyal medya paylaşımını gördük. Fotoğraf, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca görüşmesini yansıtıyordu.

Görüşmede…

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Bursa milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Müfit Aydın, Refik Özen, Ayhan Salman- yer alıyordu.

Not olarak da…

“21 yıldır sağlık alanında Bursa’mızda nice hizmetlere imza attık, yenileri ve daha fazlası için hep birlikte çalışmaya devam edip” deyip, sağlık yatırımları istişaresinde bulunduklarını ifade ediyordu.

Bunun üzerine…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı arayıp, masadaki projeleri sorduk.

Söze…

“Sayın Valimizin de katılımıyla, Sayın Sağlık Bakanımızla Bursa’nın neredeyse 10 yıllık sağlık yatırımlarını planladık” diye başladı ve ekledi:

“Öncelikle de, halen sağlık hizmeti veren kimi hastanelerimizin yıkılıp yerlerine yapılacak hastaneleri ele aldık.”

Devam etti:

“Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ni yıkılıp yerine 400 yataklı hastane yapılacak.  Eski Sigorta Hastanesi olarak bilinen Çekirge Devlet Hastanesi’ni de yıkıp yerine 400 yataklı yeni bir hastane yapacağız. Memleket Hastanesi için çalışmaları hızlandırıyoruz.”

Şunu da anımsattı:

“Sayın Cavit Çağlar’ın yerini bağışladığı Spastik Çocuklar Hastanesi çalışmaları zaten başlamıştı.”

Bu noktada….

Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatında müteahhit kaynaklı sorunlar olduğunu, bölgede trafik düzenlemesine ihtiyaç olduğu için seçime yetişmesinin zorlaştığını ifade etti.

Sonra da, en yeni hastaneyi açıkladı:

 “Osmangazi ve Yıldırım’a hitap edecek 1000 yataklı hastane planlandı. Samanlı’da düşünülen alana alternatif bir yer olacak.”

İpucu de verdi:

“Osmangazi’nin kuzeydoğusuyla Yıldırım arasında olacak. Sayın Bakanın talimatı üzerine Sayın Valimiz yer araştırmasını başlattı.”

İnegöl’e yeni bölümler, Orhaneli’ne yeni sistem

Ankara’da… Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile sağlık yatırımlarının görüşmesinde, ilçelerdeki hastaneler de ele alındı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan  o kararları şöyle duyurdu:

Bir…

“Sayın Milletvekilimiz Ayhan Salman’ın girişimleriyle İnegöl Devlet Hastanesi’ne yeni bölümler ve yeni yeni branşlar yakında açılacak.”

İki…

“Orhaneli Devlet Hastanesi’nin daha efektif kullanılması için değerlendirme yapılmasına karar verildi.”

Kumyaka depremi İstanbul’u çok korkuttu ama asıl uyarı Bursa’ya

Aslında… Bilinen bir durum. Bir afet İstanbul’u etkiliyorsa ülkenin sorunu olur, etkilemiyorsa gündeme pek gelmez..

Nitekim…

İstanbul’u kar yağdığı ya da yağacağı zaman kış anımsanıyor. İstanbul’da deprem hissedildiğinde de korkusu büyüyor.

Yine öyle oldu…

Kumyaka’da ilki 4 Aralık’ta, ikinci ve üçüncüsü 13 Aralık’ta arka arkaya gelen depremler İstanbul’da hissedildiği için korkuya yol açtı.

Oysa…

Depremin asıl uyarısı, Bursa’ya. Üstelik yalnızca denizden etkileşim nedeniyle daha fazla hisseden Mudanya, Gemlik, Karacabey de değil, aktif fay hatları nedeniyle kentin her bölgesinde risk var.

Gerçi…

Aday adaylarının gündeminde depreme hazırlık amacıyla kentsel dönüşüm var, ama deprem seçime kadar bekler mi? Geç kalmışlık ve umursamazlık Bursa için nelere yol açabilir?

Ne yazık ki soruların cevapları yok.

CHP Yıldırım’da Orhan Sarıbal eğilimi

Bazı ilçelerde… Rekor aday adaylığı başvurusu alan CHP’ye, bazı ilçelerde ilgi çok düşük. Başvurunun az olduğu ilçelerden birinin Yıldırım olması dikkat çekici.

Dostlarla konuşurken…

“Yıldırım’da Orhan Sarıbal adaylığı çok yakın” dediler.

Gerekçe olarak da…

Oy arttıracak potansiyeli ve Yıldırım demografisine etkisini söylediler. Sarıbal kurultayda, listeyi delip Parti Meclisi’ne girmişti.

Bu projeler Keles’i yıldız yapar, dağ ekonomisini de yaşamı da canlandırır

Şunu fark ettik… Orman Yüksek Mühendisi Ziya Aydemir, sorunların tespiti ve çözümüne mühendis gözüyle farklı bakarken; yıllardır Keles’i kısa sürede yıldız yapacak projeler hazırlamış.

Nitekim…

Ağabeyi Mehmet Aydemir’le birlikte sohbet ederken, hedef ve projelerini arka arkaya paylaştı:

“Ekoturizm önceliğimiz olacak. Kömür ocaklarının açılmasını sağlayacağız. Rüzgar ve güneş enerjisi üreteceğiz. Köylere doğal arıtma tesisleri kuracağız. Orman ürünleri entegre tesisleriyle istihdam sağlayacağız.”

Özel projeleri arasında ise Haydar Köyü’ndeki termal suları için tesis, Sorgun-Gelemiç-Kocakavacık ekseninde Tabiat Parkı, içme sularına şişeleme tesisi var.

Kocayayla’da Erdem Saker’in hayali çim kayağı pistini gerçekleştirmek istiyor. Yaşlı Bakım Evi, kiraz için soğuk hava deposu da hedefleri arasında.

HÜDA PAR kongresine Yapıcıoğlu da geliyor

HÜDA Par… Yeni kurulmuş bir parti değil, ama gündeme 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nda yer almasıyla girdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu hafta içinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yerel seçimi konuştu.

Bursa’ya en son çarşı ve esnaf ziyaretlerinin de olduğu geniş programla gelen Yapıcıoğlu bu kez cumartesi günü saat 19.00’da Merinos’ta yapılacak HÜDA PAR 4. Olağan İl Kongresi’ne katılacak.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X