Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Devlet ‘yeniliği’ teşvik ediyor: Yeni bir şey üretene destek!

Adına inovasyon diyorlar… Sanayi üretimi yapan tesisler üretim anlayışı başta olmak üzere organizasyon şemalarını yenilemeye önem veriyorlar.

Hatta…

İstihdam edecekleri elemanları inovasyon anlayışları doğrultusunda kendileri yetiştirmek üzere projeler geliştiriyorlar.

Bu nedenle…

Son dönemde yenilik kavramı üretim alanında çok öne çıkmaya başladı.

Üstelik…

Firmaları yeniye yönlendirmek için kamu da adımlar atıyor. Geçen hafta Avrupa’nın sayılı üretim tesislerinden Yeşim Tekstil’in Bursa Valiliği ile inovasyon protokolü imzalaması buna bir örnek.

İşin üretim boyutunu ise kısa adı BEBKA olan Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Gerim’den dinledik. 1.-yazi-icin-bebka-genel-sekreteri-ismail-gerim.jpg

3 ilin yatırım ve teşvik uygulamalarını koordine eden BEBKA’nın yenilik ve yenilenme kavramlarıyla projelere yaklaşımını anlatırken şunu söyledi:

“Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tekstil Mükemmeliyet Merkezi önemli bir açılım. Biz burada ürün geliştirme projelerine maddi destek sağlıyoruz.”

Bu noktada…

Ar-Ge pazar payının da arttığına dikkat çekerken, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tanıklığında Kompozit Mükemmeliyet Merkezi Sözleşmesi imzalandığını anımsattı.

Sözleşmedeki kompozit koşulunun ne olduğunu da açıkladı:

“Artık metal ve tekstilde daha hafif ürünler aranıyor. Çünkü havacılık ve raylı sistemler gibi alanlarda hafif ve dayanıklı ürünler tercih ediliyor.”

Bu tür üretimi BEBKA kredileriyle desteklediklerini ifade eden Gerim, sonra da TUBİTAK’ın çalışma yaptığı, BEBKA’nın destek verdiği yenilikçi uygulama örneği paylaştı:

“Bilindiği gibi, mermeri keserken su veriliyor, yani sulu kesim yapılıyor. Kesim sırasında çıkan tozlar da çamur olduğu için atılıyor.”

Şunu açıkladı:

“İşte bu çamuru çöktürüp kalsiyum karbonat elde eden bir yöntem ve teknoloji geliştirildi. Eskiden kesim sonrası ortaya çıkan çamur atılırken, o çamurdan elde edilen kalsiyum karbonat tonu 350 Dolar’dan satılıyor.”

 

Asıl sporcu fabrikası orası: Okul Spor Yurtları 2.-yazi-icin-okul-sporlari-anlasmasi,-sabahattin-dulgerve-alinur-aktas.jpg

 

Habere heyecanlandık… Sporcu yetiştirmeyi hep konuşuyoruz ama sporcu fabrikası gibi olan Okul Spor Yurtları’nı ne yazık ki göremiyoruz.

O bakımdan…

Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul spor etkinlikleri için işbirliği yapmaları çok önemli.

Nitekim…

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 4 yıl önce 196 bin öğrenciyle başlayıp bu yıl 252 bin öğrenciye ulaşılacağını açıklamış. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 175 ilkokul, 394 ortaokul, 356 lise olmak üzere 925 okula spor malzemesi desteği vereceklerini söylemiş.

Bundan güzel ne olabilir ki?..
 

CHP ilçe kongreleri finali adına yakışır şekilde nefes nefese bitti  3.-yazi-icin-chp-nilufer-kongresi-ve-gurhan-akdogan.jpg

 

CHP’nin kongre takvimi 26 Kasım’da Gürsu ilçe kongresiyle başladı ve pazar günü Nilüfer, Orhangazi, Harmancık kongreleriyle tamamlandı.

Doğal olarak…

İl kongresini etkileyecek son büyük ilçe olan Nilüfer kongresine ilgi büyüktü. Bir anlamda kongrelerin finali yapıldı. 2 adaylı kongrenin sonucu da, finale yakışır çekişmeye sahne oldu.

Sonuçta…

Eski ilçe başkanı Özgür Şahin her şeye karşın 196 oy alırken, İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal seçimi 209 oyla kazandı.

Yani…

Kritik kongrenin sonucunu 13 oy fark belirledi.

Böylece…

Tansal’a kongre öncesi açıkladığı vaatleri yerine getirme ve başladığı ilçe binası inşaatını tamamlama fırsatı verilirken, ocak ayı başında yapılacak il kongresi için de hesaplar pazar akşamı itibarıyla başladı.

Bu arada…

Kongrede sıcak görüntüler de vardı.

Örneğin…

CHP’de en uzun süre il başkanlığı yapan Gürhan Akdoğan’ı partili dostlarının özledikleri görüldü. Kongre süresince Akdoğan’ın çevresinin boş kalmaması ve sıcak sohbetlerin yansıması da dikkat çekti.
 

AK Parti Yıldırım kongresine itiraz var

 

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı için aday adayı olan Oktay Yılmaz’ın Yıldırım Adayı ilan edilmesi sürprizdi. Sürprizle adayı belirlenen kongrede de sürpriz yaşandı ve Fatih Yamaç aday oldu.

Ne var ki, Divan Başkanlığı’nı yapan AK Parti Bursa Koordinatörü Muhammed Balta listedeki 10 kişinin çekildiklerini açıklayıp Yamaç’ı seçime sokmadı.

Fatih Yamaç ise dün İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak çekildikleri açıklanan isimler adına sahte imza atıldığını iddia etti.
 

Anadolu’ya yardım eli: Doğu Beyazıt’ta 5 köy okulunu onardılar 5.-yazi-icin-ferhat-daysali-boya-ve-dekorasyoncular-odasi-dogu-beyazit-okullara-yardim.jpg

 

Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı’nın sessiz sedasız yürüttüğü bir kampanya var.

Daha doğrusu…

Daysalı ve yönetimi 5 yıldır kimsenin haberi olmadan Bursa’dan Anadolu’ya yardım eli uzatıp cami, okul, muhtarlık onarıyorlar.

Bu yıl da…

Doğu Beyazıt’a ulaştılar. Zor durumda olan, ancak yenilenemeyen 5 köyün okul binalarını onarıp çocukların öğrenim görmesini sağladılar.

Kendilerine ulaşan bilgi ve istekler doğrultusunda yardımları belirlediklerini ifade eden Ferhat Daysalı’nın şu sözleri gösterdiği duyarlılığın kriteri olması açısından önemli:

“Kararımı verirken kendi çocuklarımı düşündüm. Onun için de okul binalarını en güzel şekilde onarıp sağlıklı hale getirdik.”

Mutluluğuysa şu:

“Bursa çok duyarlı. Firmalar da yardımlarımıza katılıyorlar. Önemli olan yardımların doğru yere ulaşması. Bütün mutluluğumuz bu.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X