Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Dezavantajlı genç kızlara geleceği yakalama fırsatı

Proje… Geleceğe İşbaşı adını taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın genel başkan yardımcısı olduğu ve KADEM kısa adıyla tanınan Kadın ve Demokrasi Derneği Bursa Temsilciliği tarafından hazırlandı.

Doğrudan söylemek gerekirse, dezavantajlı grup olarak kabul edilen genç kızlara balık tutmayı öğreterek hem yaşamlarını sürdürmelerini, hem de ekonomiye katkılarını sağlamayı hedefliyor.

İşte…

Böylesine farklı amacı KADEM Bursa Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin anlattı:

“Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için geleceği yakalayabilecek yetenekli, girişimci, nitelikli ve toplumsal değerleri muhafaza edebilen kadınların yetiştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz.”

Yapmak istedikleri şu:

“KADEM’in kuruluş hedefleri arasında yer alan dezavantajlı genç kızların ekonomik, sosyal, siyasal, sanatsal alanlarda yaşama katılımları sağlanıp, bireysel ve mesleki gelişimlerine yönelik aktiviteler gerçekleştirilecek.”

Şu nokta önemli:

“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 16-18 yaş arası dezavantajlı 20 genç kızın mesleki eğitimle istihdamı, psikolojik ve sosyal destek ile de toplumsal hayata uyumlaştırılması hedefimiz.”

Yöntemin farklılığı şu:

“Psiko-sosyal destek yanında meslek atölyelerinde rehabilitasyon eğitimleri verilerek usta-çırak ilişkisiyle staj yapmaları, böylece toplumsal hayata kolay bir şekilde uyum göstermeleri amaçlanıyor.”

Bu yolla…

Sağlık sektörü için ara eleman yetiştirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak gençler çeşitli hastanelerde staj yapıp iş bulabilecekler.

KADEM Bursa Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin’i dinlerken şunu düşündük:

Kadınlara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütü olarak yola çıkan KADEM izleyebildiğimiz kadarıyla konferanslar ve çeşitli eğitim çalışmalarıyla kuruluş sürecini tamamladı.

Anlaşılan o ki…

Dezavantajlı genç kızlardan başlamak üzere, şimdi yaşamın içindeki konularda kadınlara el uzatarak sahaya çıkıyor.

 

Sivil toplum-kamu işbirliği modeli

 

Kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından kızları üretim ve çalışma alanına kazandırma hedefiyle başlatılan Geleceğe İşbaşı projesi, aynı zamanda sivil toplum-kamu işbirliği anlamında örnek bir model oluşturdu.

Çünkü…

Projenin paydaşları arasında KADEM Bursa Temsilciliği yanında İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü bulunuyorlar.

Genç kızların eğitimleriyse 3 ay sürecek. 

 

Ankara’dan Bursa siyasetine yansıyan sıcak fotoğraflar

 

Şanlıurfa’ya siyasi tayinle giden Bursa’nın siyasetçi Faruk Çelik de, benzer şekilde Bursa’ya gelen AK Parti’nin temel taşlarından Mehmet Müezzinoğlu da hükümet dışında kaldılar.

Buna karşılık…

Hakan Çavuşoğlu hükümete girip Başbakan Yardımcısı oldu.

Şimdilerde…

Bursa kulisleri Çavuşoğlu’nun nasıl Başbakan Yardımcısı olduğunu tartışıyor. O tartışmaları dinlerken aklımıza 2 yıl öncesi geldi.

Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri iftarı için gittiğimiz Üsküp’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güvendiği ve yakınındaki isimlerden Halit Eren’in evinde sahur yemeğine konuk olmuştuk.

Sahurda, dayısının konuklarıyla ilgilenme görevini Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu üstlenmiş ve o gece çok yorulmuştu.

Bununla birlikte…

Teşkilat kadrolarıyla çok yakın gözükmeyen Çavuşoğlu’nun, parti disiplini ve çalışmayla hak ettiği Başbakan Yardımcısı unvanıyla kongre sürecine müdahale edip etmeyeceğinin merak edildiğini dün bu sütunlarda aktardık.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un Ankara temaslarıyla ilgili basın bültenindeki fotoğraflardan ikisi biraz da bu nedenle ilgi çekici geldi.

İlkinde…

Torun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önce Başbakan Yardımcılığı’nı devralan Hakan Çavuşoğlu ile bir aradalar. İkincisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı devreden Faruk Çelik’in yanındalar.

Bursa siyasetinin yakın geleceği için iki fotoğrafı da önemsedik.

 

Çelik’in Urfa yolculukları bitti mi?

 

2 gündür, AK Parti’deki gelişmeleri izleyen dostların benzer sorusuyla karşılaşıyoruz: Faruk Çelik artık Şanlıurfa’ya gider mi?

Tanıdığımız kadarıyla, siyasi görev olduğunda elbette gider. Fakat Urfa’nın artık siyasi patronu olduğunu unutmamak gerekiyor.

O nedenle…

Çelik’in bu süreçte Urfa’ya eskisi kadar sık gideceğini sanmıyoruz. Bursa’da daha çok zaman geçireceğe benziyor.

 

Osmangazi’de MHP’den Dündar’a Rauf Denktaş teşekkürü

 

Gördüğümüz şu… Belediye meclislerinde Osmangazi MHP Grubu sorgulama, öneri geliştirme gibi konularda yönetime katılım anlamında çok faal.

Nitekim…

Osmangazi Belediye meclisi MHP Grubu Sözcüsü Cemil Aydın bazen eleştirirken, bazen de teşekkür edip destek veriyor.

Nitekim…

Çekirge’deki kentsel dönüşümün ardından Aydın’dan bir teşekkür de Kıbrıs’ın efsane cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adının Bursa’da yaşatılması önergesine destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X