Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Dokunulmazlık kalktı, İrgil ve Sarıbal için iki dosya var

Türkiye Büyük Millet Meclisi 20 Mayıs’taki toplantısında yaptığı oylamada 376 oyla dokunulmazlıkların kaldırılmasını kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da onaylayınca karar yürürlüğe girdi.

Dün de…

Milletvekillerinin haklarında açılan davalar nedeniyle yargılanmalarını talep eden fezlekelerin ilgili mahkemelere gönderilmesiyle süreç işlemeye başladı.

Meclis’te kabul edilen anayasa değişikliği, 550 milletvekilinin de dokunulmazlığını bir kereliğine kaldırdı. Fakat hakkında dava olmayan milletvekillerine işlem yapılması söz konusu değil.

Buna karşın…

İlgili mahkemelere 152 milletvekili için toplam 799 dosya gönderildi. Bu dosyalardan 511’i HDP’li 55 milletvekili için. 211 dosya 57 CHP milletvekili için gönderilirken AK Parti’li 29 milletvekili için 50 dosya, MHP’li 10 milletvekili için 23 dosya gitti. Bağımsız 1 milletvekilinin de 5 dosyası var.

İşte…

Tüm bu dosyalar arasında Bursa’dan 2 CHP milletvekilinin 2 dosyası da bulunuyor.

Dr. Ceyhun İrgil, milletvekili olmadan önce, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi olarak bir imar değişikliği kararının dava edilmesi nedeniyle tüm meclis üyeleriyle birlikte yargılanıyor.

Milletvekili seçildiğinde İrgil’in dosyası ayrılmış, dokunulmazlığı nedeniyle yargılama askıya alınmıştı. Şimdi dosya yeniden açılacak.

Orhan Sarıbal hakkındaysa Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan bir dava var. Bu durumda Sarıbal hakkındaki fezleke mahkemede işleme konacak.

Eğer…

Dokunulmazlıkları kalktığı için haklarında yargılama yolu açılan milletvekilleri 12 aydan fazla ceza alırlarsa hem milletvekilliğini kaybedecekler, hem de bir daha seçilemeyecekler.

 

AK Parti’de İl Kadın Kolu için 4 aday Ankara’da

 

AK Parti’de Nihal Gökten’in ayrılmasıyla boşalan İl Kadın Kolları Başkanlığı için bugün Ankara’da görüşme var.

Görüşme için…

AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından Ankara’ya 4 aday davet edildi.

Buna göre…

Halen Cemalettin Torun yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Fatma Erdönmez, Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan Gülten Kapıcıoğlu, Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Kevser Öztürk ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Esin Uzun’la görüşmeler saat 11.00’de başlayacak.

İl Başkanı Torun da teşkilat görüşünü iletmek üzere bugün Ankara’da olacak.

Kulislerde…

AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı olarak bugün Ankara’ya gidecek olan Fatma Erdönmez’in İl Kadın Kolları Başkanı olarak geri dönmesi daha güçlü olasılık olarak tahmin ediliyor.

Erdönmez’in kendisini değil, ama babasını 40 yıl öncesinden tanır ve saygı duyarız. 1977 yılında gazeteciliğe başladığımız Bursa Marmara gazetesi ortaklarından Halil İbrahim Erdönmez’in kızı. Aynı zamanda, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in de kardeşi.

 

Tonlarca bomba Türkiye’ye nasıl sokulabiliyor?

 

​Her şey ortada… Yakın zaman öncesine kadar büyük kentlerde yol kenarına bırakılan çantalardan, çöp kutularına atılan paketlerden patlamalar olurdu. En meşhuru da C4 denilen patlayıcıydı.

Şimdiyse…

Bir yandan canlı bomba eylemleri her yeri sardı, diğer yandan bomba yüklü araçlar terör malzemesi oldu. Patlayıcı türleri değişti, gübre patlayıcı oldu.

Gerçi…

Güneydoğu kentlerinde sık sık bombalı araç saldırıları oluyor, ama patlamalar ve kaybedilen canlar medyanın yaşadığı yer İstanbul’daki kadar etkili olamıyor.

Bunu önceki gün bir kez daha gördük.

Bununla birlikte…

Önceki sabah İstanbul’da polis midibüsü geçerken, dün sabah da Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçlarla yapılan saldırılar elbette millet olarak hepimizin yüreğini yakıyor.

Şunu da çok iyi biliyoruz:

Güvenlik güçleri açıklamadıkları onlarca, yüzlerce bombalı saldırıyı daha planlama aşamasındayken tespit edip tehlike olmaktan çıkarıyorlar.

Ne var ki…

Aradan kaçan bir bombalı eylemci ya da araç canımızı yakmaya yetiyor.

Bununla birlikte…

Son iki saldırının doğrudan polise yapılması “Bakın bu polis kendini koruyamıyor, sizi nasıl koruyacak?” mesajı vermekten başka amaç taşımıyor.

Böylece toplumun yıldırılması hedefleniyor.

Terörün verdiği mesajı anlıyoruz. Fakat, anlayamadığımız bir şey var:

Haberlerde, “bir ton bomba yüklü araç” ifadeleri sıkça geçer oldu. Bu tonlarca bomba Türkiye’ye nasıl giriyor, araçlara nerede ve nasıl yükleniyor?

Bir şey daha…

Televizyonlara çıkan güvenlik uzmanları konuşurlarken “Suriye’deki Kobane ve Kamışlı’da bomba eğitim merkezleri olduğunu” söylüyorlar. PKK’nın bu iki kampta yetiştirdiği bombacıları Türkiye’ye gönderdiğini anlatıyorlar.

Güvenlik konusunda uzman olanların bilip söylediği bir şeyi sorumlu olanların bilmemesi düşünülemeyeceğine göre, artık sağlam önlem alma zamanı geldi.

Çünkü…

Yine Kobane çıkışlı hendek savaşı başlatıp açtıkları çukurlarda boğulanlar şimdi son bir çırpınışla terörü toplumu yıldırma aşamasına taşıyorlar.

Alçakça, kalleşçe saldırılar artık yetti.

 

Kılıçdaroğlu’na yapılan saygısızlık

 

Elbette herkesin siyasileri protesto etme hakkı var, ama acıyı paylaşmak için şehit cenazesine katılan siyasilere saygısızlık yapmaya kimsenin hakkı yok.

Bursa’daki bazı şehit cenazelerinde görülen, ya da zaman zaman ekranlara yansıyan şehit cenazesinde siyasilere tepkinin ileri boyutu dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başına geldi.

Dahası…

Cenaze için orada bulunanlardan biri Kılıçdaroğlu’na boş mermi kovanı attı. Terör belasından kurtulabilmek için birbirimize düşman olmaya değil, el ele olmaya ihtiyacımız var. Bunu da unutmamak gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X