Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

DSP yeniden sahada: Kimsenin yüzü gülmüyor, seçim barajı sıfırlanmalı!

Köşe Yazısını Dinle

Çarpıcı siyasi grafiği var… Yerel ve genel seçimin bir arada yapıldığı 1999’da hükümet oldu, Bursa’da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri çoğunluğunu kazandı. 2002 seçiminde ise barajı aşamayıp Meclis’e giremedi.

Sonrasında…

DSP siyasetini bir avuç kadro sürdürdü. Murat Özbilge onlardan biri. DSP Genel Başkan Yardımcısı olarak Anadolu’yu gezmeye devam ediyor.

Bir süre ara verdiği siyasette yeniden sahaya çıktı. Ziyaretimize geldiğinde sokak gözlemlerini anlatarak başladı:

“Etrafınıza bakın, kimsenin yüzü gülmüyor. İnsanlar mutsuz ve endişeli. Hayat pahalılığı, işsizlik, geçim sıkıntısı, döviz almış başını gitmiş, çarşı-pazar yanıyor. Gün geçmiyor ki akaryakıt zammı açıklanmasın. Zam yağmuru emekçinin, işçinin, memurun, emeklinin, ev hanımının, gençlerin, sanayicinin, esnafın üstüne yağıyor.”

Şuna da dikkat çekti:

“Sokakta kavga,  işte kavga, okulda kavga. Körüklenen gerginlik ortamı ve kutuplaşmaların getirdiği sonuç bu.”

Ekonominin temelinin güven olduğunu anımsatıp, “Güveninde teminatı da demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işletilmesi” dedi.

Siyasetteki kargaşadan yola çıkarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Demokratik Sol Parti olarak, erken ya da zamanında genel seçime daima hazırız. Seçim barajı da artık sıfırlanmalı.”

Bu noktada…

İttifaklar içinde DSP’nin pozisyonunu sorduğumuzda şu cevabı verdi:

“Bizim için ulusumuzun geleceği her şeyin üstünde. Seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğimiz elbette ki parti yetkili organlarının kararı ile belirlenip, yurttaşlarımızla paylaşılacak.”

Geçmişteki…

Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclisi deneyimiyle gözlemlerini aktardı:

“Yönetim zafiyeti var ve sorunlar katlanarak büyüyor. Kentsel dönüşüm adı altında müteahhitlik hizmetleri, yeni planlanan bölgelerde çıkmaz sokaklar, birbirinin havasını kesen yapılar, bulvar adı altında dar caddeler açılıyor.”

 

Bursa inşaat dünyası bu ekte

Yıllardır… Olay’la özdeşleşen ve alışkanlık yapan özel eklerimiz var. Bunlardan Yapı&Yaşam eki dün okuyucuyla buluştu.

Çünkü…

Son dönem hem pandemi, hem ekonomik koşullar, hem kentteki imar sıkıntılarından en fazla etkilenen sektör olan Bursa inşaat dünyasının nabzı burada atıyor.

Yazılar, haberler ve röportajlarla da zengin içeriğe sahip Yapı&Yaşam ekine emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyoruz.

 

CHP’nin gözlemi: Ekonomik zorluklar ve işsizlik vatandaşın gündemi

Düşünüyoruz da… Seçim dönemleri dışında siyasetin bu kadar hareketli olduğu bir dönem yaşanmadı. Yalnızca, seçimler yaklaşırken siyasi partiler tüm kadrolarıyla sokağa çıktılar, vatandaşla buluştular.

Şu günlerde…

İktidarıyla, ittifakıyla tüm siyasi partilerin kadroları sahada ve sokakta olduğu bir süreçte CHP İl Başkanı İsmet Karaca da Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la birlikte sokaktaki vatandaşla görüştü.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ile ilçe yönetim üyeleri ve belediye meclisi üyelerinin de katıldıkları vatandaşı dinleme programı Akpınar Mahallesi’nde muhtardan başladı ve esnaf ziyaretleriyle sürdü. Sokaktaki vatandaşa da düşüncesi soruldu.

Ortaya çıkan CHP gözlemini de CHP İl Başkanı İsmet Karaca paylaştı:

“Ekonomik zorluklar ve işsizlik vatandaşımızın gündeminin ilk sırasında.”

 

Esnafın sorunlarına iktidardan yakın takip

Aslında… AK Parti her süreçte sokak siyasetini önemsiyor. AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Merkezi Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç görevi gereği yurt gezilerinden fırsat buldukça Bursa’da sahaya çıkıyor.

Nitekim…

Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifleri Marmara Bölge Birliği Başkanı ve TESKOMB Genel Başkanvekili Bahri Şarlı’yı ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını görüştü.

 

Anıtkabir’e gidip Atatürk’ün huzuruna çıktılar, yeni dönemi başlattılar

Kongre 3 ay önce oldu… BUSADER kısa adıyla bilinen, Bursa’nın sağlık ve eğitim alanında önemli projelere imza atan Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanlığı görevini devralan Tülin Günbatılı yaz dönemi çalışmalarının ardından yeni dönem için farklı bir başlangıç yaptı.

O başlangıç da…

Günbatılı başkanlığındaki BUSADER Yönetim Kurulu’nun topluca Ankara’ya gidip Anıtkabir’de cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün huzuruna çıkarak gerçekleşti.

BUSADER Başkanı Tülin Günbatılı mozoleyi ziyaret sonrası Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalarken, duygularını şöyle paylaştı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, vazgeçilmez yol göstericimiz ATA’mızı ziyaret ettik. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe daima yürüyeceğimize söz verdik. Onun kurduğu bu ülkeyi arzu ettiği seviyeye çıkarmak adına daha fazla çalışacağız.”

 

Üniversitenin yeni yıl açılışını Faruk Çelik yaptı

Bu sütunlarda… Faruk Çelik’i hep siyasi çalışmalarıyla gündeme getirip yaptıklarını aktarıyoruz.

Bu kez…

Ankara’da bulunan Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak yaptığı konuşmaya rastladık.

Yeni eğitim-öğretim yılı ve Tıp Fakültesi binası açılışının gerçekleştirildiği törende, 2021’de ilk doktorlarını mezun eden YİÜ’de Türkçe ve İngilizce tıp okuyacak öğrenciler de önlük giydiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X