Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Dünya Şampiyonu oldu, salonda omuzdaydı, eve otobüsle döndü!

Kick Boks camiası onu Kelkitli olarak tanıyor. Kemerçeşme ile Yeşilova arasındaki 19 Mayıs Gençlik Kulübü sporcusu olarak 71 kiloda ringe çıkıyor.

Önce…

2013 yılında Afrika’daki Gabon’da ilk kez Dünya Şampiyonu oldu kemeri taktı. 2014’teki Avrupa Şampiyonası’nda dizinden sakatlandı, üçüncü olabildi.

Ardından…

2015 yılında İtalya’nın Milano kentinde ikinci kez Dünya Şampiyonu oldu ve ikinci kemerini taktı.

Kick Boks Bursa İl Temsilcisi Zafer Akman’la ziyarete geldiklerinde, çok mutlu olduk. Çünkü, Bursa’da Hüsnü Sarı’dan başka dünya şampiyonu yok.

Sohbette…

Şampiyonluk kemeri takılırken ne hissettiğini sorduk. O da, Milano’daki şampiyonluğu anlattı:

Ringe Diriliş Ertuğrul dizisinin müziğiyle çıktım. Müthiş bir salondu ve müthiş bir atmosfer vardı.”

Gözleri bir an daldı:

O an insan bir şey düşünemiyor. Yalnızca alkışları gördüm. Ringden indiğimde fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler. Sırtımda Türk bayrağı vardı ve gururluydum.”

Şöyle devam etti:

Milli takım kafilesiyle İstanbul’a döndük, otobüse binip gece saat 02.00’de Bursa Terminali’ne geldim. Çevreme baktım, insanlar gelip geçiyordu. Dünya şampiyonu olduğumu kimse bilmiyordu.”

Şunu da ekledi:

Herkes kendi işine bakıyordu. Ellerimi cebime soktum, belediye otobüsüne binip evime döndüm.”

Tebessüm etti ve şunu söyledi:

Bir gün televizyon seyrediyordum. Tanıdığım bir kick boksçu, özel bir turnuvada şampiyon olmuş. Ülkesine dönüşünde binlerce kişinin karşılamaya geldiğini, gördüm. Askeri tören birliği de vardı.”

Çok başarılı, ama bir o kadar da mütevazı bir Anadolu delikanlısı olan Hüsna Sarı, önündeki maçların programını da verdi:

22 Ekim’de Avrupa Şampiyonası var. Türkiye’de olması gerekiyordu, ama terör nedeniyle başka ülkeye alınıyor. 17 Kasım’da da Almanya’da dünya şampiyonluğu unvan maçım var.”

Unvan maçını çok önemsediğini görünce, “Nasıl hazırlanıyorsun?” diye sorduk.

Başını eğdi, “Daha başlayamadım” dedi ve bambaşka bir hikaye daha anlattı:

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde çalışıyorum. Şampiyonalar nedeniyle izin sorunu yaşıyorum. Bu şampiyona için gittiğimde sporu ne zaman bırakacağımı sordular, işlerin aksadığını söylediler.”

Karşımızda…

İki kez Dünya Şampiyonluğu, bir kez Avrupa üçüncülüğü yaşamış, ama asgari ücretle çalışan bir şampiyon oturuyordu. Bu kez, “Sponsorun var mı?” diye sorduk, yokmuş. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün komik denebilecek harcırahlarıyla maça çıkıyormuş.

Ne söyleyeceğimizi bilemedik, şampiyonun karşısında biz mahcubiyet duyduk.

Acaba…

Bursa bu sesi duyar mı, tek dünya şampiyonuna sahip çıkar mı?

Ne dersiniz?

Belediyelere Kick Boks çağrısı

 

Bursa’ya 2 defa Dünya Şampiyonluğu getiren 71 kilo Kick Boks dövüşçüsü Hüsnü Sarı ile birlikte Kick Boks İl Temsilcisi Zafer Akman da geldi.

Akman sohbette, Bursa’dan tam 4 Türkiye Şampiyonu kick boksçu çıkardıklarını, Hüsnü Sarı ile birlikte milli takımda 4 sporcu olduğunu söyledi.

Şu çağrıyı yaptı:

Zor şartlarda, mahalle kulüplerinde spor yapıyoruz. Belediyelerimizin kulüpleri var ve spora hizmet veriyorlar. Birer şube de kick boks için açmalarını bekliyoruz.”

Sponsorlara seslendi:

Hüsnü 35 dakika ringde kalıyor, Eurosport tüm dünyaya yayınlıyor. Sponsorlar için daha cazip fırsat olabilir mi?”

 

İngiltere’nin kararını bildi, yeni tahmini: AB dağılıyor

 

​Tam 1 hafta oldu… Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Gürsel Dönmez’le konuştuğumuzda Avusturya’nın başkenti Viyana’daydı ve gündemde İngiltere’nin Brexit olarak adlandırılan AB’den çıkış oylaması vardı.

İzlenim ve yorumlarını 19 Haziran Pazar günü bu sütunlarda aktardık. “İngiltere’deki oylanmanın tüm Avrupa’nın tadını kaçıracağını” söylüyordu, Avrupa’yı ekonomik dalganın beklediğini görüyordu. Hatta, Avrupa Futbol Şampiyonası’na işaret ederek “İngiltere milli takımı üst turlara kalırsa, Paris sokaklarında holiganlar arasında bir AB kavgası yaşanabileceğini de göz ardı etmemek gerekiyor” deyip ekliyordu:

Belki de mültecilerin ahı tutuyordur, kim bilir.”

Dedikleri bir bir çıkmaya başladı.

Bu kez…

Berlin’den yeni durum gözlemlerini paylaşırken, “İngiltere’deki referandum sonucu tüm Avrupa’da şok etkisi yarattı” dedi ve vurguladı:

23 Haziran 2016 tarihi AB’nin çözülmeye başladığı gün olarak kayıtlara geçebilir. Bundan sonra AB içinde daha sert esecek ‘ayrılık rüzgarları’ bekleniyor.”

Gelinen noktada…

Euro sistemi içinde yer almaması nedeniyle, “İngiltere’nin AB ile ilişkisi zoraki bir evlilik gibi” gören Dr. Dönmez, oylamayla adeta boşanma kararı alındığını söyledi.

Yeni tahmini şu:

Bundan sonra aşırı sağcı hareketlerin etkin olduğu Hollanda gibi AB ülkelerinde de ayrılıkçı sesler yükselecektir.”

Tahminini biraz genişletti:

Brexit göründüğünden daha büyük bir etki oluşturacak gibi. Hollanda için Nexit ve Fransa için Frexit konuşulmaya başlandı bile. Zor olmakla birlikte Alman toplumu da Dexit derse, tam anlamıyla “game over” durumu ortaya çıkabilir.”
 

 

Merkel’in umudu Türkiye olabilir!

 

Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Gürsel Dönmez, referandumda İngilterenin AB’den çıkma kararı almasıyla ortaya çıkan yeni tabloyu yorumlarken önce Türkiye’nin konumuna değindi:

Bütün bunlar Türkiye için de büyük önem taşıyor. AB karşısında Türkiye şu anda çok güçlü bir konumda bulunuyor.”

Sonra da çok çarpıcı bir tahmin dile getirdi.

Sonbahar aylarından itibaren Angela Merkel, Türkiye’nin AB üyeliğinin ne kadar iyi bir şey olacağını söylerse şaşırmayalım. Lakin, AB için artık vakit sonbahar!”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X