Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Edebiyat mezunu kamyoncu, taşıyıcı kooperatifini lojistik holdinge çevirdi

Köşe Yazısını Dinle

O farklı bir kamyoncu… Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Kiril Metodi Üniversitesi’nin İstanbul Üniversitesi ile denkliği olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olması farklarından biri.

50 yıllık Orhangazi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 6 yıllık Başkanı Beytullah Güneş’i dinlerken müteşebbis yönü ilgimizi çekti.

Çünkü…

300 ortaklı ve 335 araca sahip Taşıyıcılar Kooperatifi’ni lojistik holdinge dönüştürmüş. Çıkış noktası da, 4’ü ilk 500 arasında yer alan stratejik önemi yüksek 9 sanayi kuruluşu ve bölgede üreticileriyle depolama müşterileri olmuş.

İlk adımı şöyle anlattı:

“2015’in ikinci yarısında parsiyel departmanı kurup zeytin işletmelerinin palet bazlı ürünlerini sevk ettik. Lastiği üretici firmalardan toplu alıp ortaklarımıza piyasa değerinden daha ucuza satmaya başladık.”

Devam etti:

“2016’da Türkiye genelinde ortaklarımızın kaliteli motorini en yüksek iskontoyla alabilmesi için Petrol Ofisi ile anlaştık.  Kooperatifin yüzde 100 hisse sahibi olduğu Orhangazi Lojistik İnşaat Petrol Turizm A.Ş.’yi kurup şubeler açtık.”

Önemli bir nokta da şu:

“Topçular-Eskihisar feribot hattında aylık 20 bin civarı geçişi kontrol ediyoruz. İDO’nun bu hattında kamyon ve TIR’ların en az yüzde 65’inin biletlerini tedarik ediyoruz. Gişe öncesi ve sonrası hizmet veriyoruz.”

Yıllık 1.300 civarı lastik yanında akü satışına da başladıklarını vurgulayıp bir de yatırım açıkladı:

“Kooperatifimizin sınır komşusu 15 bin metrekare kapalı alana sahip ve 23 bin 837 metrekare sanayi ruhsatlı tekstil fabrikasını satın alıp depo ve antrepoya çevirdik. Bölge için lojistik merkezine dönüştü.”

Anladık ki…

Akaryakıt istasyonu, satış merkezleri, sosyal tesisleri ve 54’e ulaşan personelle Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi adeta lojistik holdinge dönüşmüş.

Edebiyat mezunu kamyoncunun başarı öyküsü etkileyici.

 

Kamyoncu sıkıntılı: Araçlar yenilenemiyor

Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Beytullah Güneş sohbetimizde, “Kooperatif olarak avantajlıyız, ama ciddi endişelerimiz var” deyip tabloyu açıkladı:

“2005-2010 arası kooperatifimiz araç portföyü 270’ti. Ortaklarımız yılda ortalama 35 sıfır araç alıyordu. 2015-2019 arası araç sayımız 335’e ulaştı, ama 5 yılda 35 sıfır araç alınabildi. 2020’de hiç araç alınmadı.”

Yorumu şu:

“Kazançlar düşüp maliyetler arttıkça sektör kendini yenileyemez oldu.”

 

CHP’den Kirazlıyayla çevre direnişine Dünya Çevre Günü çıkarması

13 ay oldu… Yenişehir’in Kirazlı Köyü, topraklarını ve sularını korumak için maden şirketine karşı büyük bir çevre direnişi sergiliyorlar. Hatta, köyün kadınları direnişlerini köyün meydanındaki çınarın altında sürdürüyorlar.

İşte…

Başından bu yana Kirazlıyayla direnişine destek veren CHP, desteğini bir adım ileri götüren organizasyon yaptı.

Bunun için de…

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile yardımcısı Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu köylülere Dünya Çevre Günü’nde özel destek vermek için geldiler.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın da konuklarla birlikte Kirazlıyayla’ya gittiler.

Milletvekilleri…

Kirazlıyayla öncesi de CHP İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldiler.

 

Bakanlığın izleyiciliğini Cumhurbaşkanı bitirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son dönemde şehircilik adına güzel işler yapıyor. Bursa’ya çok önemli hizmetleri için teşekkür ediyoruz.

Ancak, bakanlık yapısı çevre için yetersiz.

Nitekim…

Gemlik Körfezi’ni kaplayan, Marmara Denizi’nin ölümünü ilan eden deniz salyası ya da müsilaj için çok geç kaldı.

Alelacele çalıştay yapılsa da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü talimatı bakanlığın izleyiciliğini bitirdi.

 

TDP Nilüfer mesajı: Yan gelip yatmaya değil, hizmetkârlığa geleceğiz

Bir yandan… Teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Türkiye Değişim Partisi, bir yandan da ilçe kongrelerini yapıp kuruluş sürecini tamamlamaya çalışıyor.

Nitekim…

Mustafa Sarıgül liderliğindeki TDP’nin Nilüfer kongresi de teşkilat heyecanı ve enerjisini sergiledi.

İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ertuğrul’un oğlu Aydeniz Ertuğrul’un TDP Nilüfer İlçe Başkanı seçildiği kongreye TDP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Aktay da katıldı.

Yanı sıra…

Yakup Erdem’in divan başkanlığı yaptığı kongrede İl Başkanı Bülent Çelik, İl Sekreteri Özlem Yerlikaya, Teşkilat Başkanı Metin Arslan, İl Kadın Kolları Başkanı Şahhanım Akyol ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu kongrede iki mesaj verildi:

Bir…

“Türkiye’yi, Bursa’yı, Nilüfer’i beraber değiştirelim.”

İki…

“Yan gelip yatmaya değil, milletimizin hizmetkarı olmaya geleceğiz.”

 

DP Kestel’de yeniden tabela astı

Çalışmalarının izliyoruz… DP MKK Üyesi Kamil Goral ile İl Başkanı Çağrı Kaplan son dönemde eski partilileri yuvaya döndürmek için yoğun ziyaretler yapıyorlar.

Bu kapsamda…

Uzun süredir kapalı DP Kestel İlçe Başkanlığı’nı açmak üzere, Kestel’in sevilen isimlerinden eski İlçe Gençlik Kolu Başkanı olan Faruk Özkaya’DP Kestel İlçe Başkanı atadılar.

Geriye de…

Harmancık ve Büyükorhan ilçeleri kaldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X