Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Eğitime pandemi planlaması: Yıkılan okullar daha çok derslikle yapılacak!

Mart ayında… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa’daki 8 okul için yıkım kararı alındığında, binalarda depremsellik riski vardı.

O süreçte…

Depreme dayanıklı binalar ve çocukların can güvenliği söz konusu olduğu için okulların yıkılması kararı destek bile bulmuştu.

Milli Eğitim de hızlı bir süreçle okulların yeniden yapılacağını açıklamıştı.

Fakat…

Yıkımdan sonra pandemi ortaya çıktı. Bu kez de, sınıf mevcutları pandemi kurallarıyla uyuşmadı ve derslik sorunu doğdu.

İşte…

Okulların depremselliği nedeniyle yıkıldığı ve derslik açığının ortaya çıktığı süreçlerde, son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu devreye girdi.

Dahası…

Hem okulların yeniden inşası, hem de daha fazla derslik için ilk günden itibaren konunun takipçisi oldu.

Sonunda da…

Bursa’nın sorunlarının çözümüyle ilgili pek çok konuda olduğu gibi, yıkılan 8 okuldan 4’ünün yapılan ihalesiyle sonuç aldı.

Konuştuğumuzda…

Söze…

“Okullarımız yıkılırken deprem riski vardı. Pandemiyle birlikte derslik açığı ortaya çıkınca yeni planlama ve ihale buna göre yapıldı” dedi ve Bursa’da eğitimi rahatlatacak gelişmeyi duyurdu.

“8 dersliği yıkılan Osmangazi ilçemizdeki Hürriyet Anadolu Lisesi 40 derslik olarak yapılacak. Osmangazi ilçemizdeki Başaran İlkokulu’nun yıkılan 12 dersliği yerine de 40 derslik yapılacak.”

Devam etti:

“7 dersliği yıkılan Mudanya ilçemizdeki Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu 24 derslik olarak, 12 dersliği yıkılan Kestel ilçemizdeki Musa Fırat Coşkun Ortaokulu da 24 derslik olarak yapılacak.”

İhaleyle ilgili de şu bilgiyi verdi:

“Derslikleri arttırılacak 4 okulumuzun ihalesini TOKİ 15 Aralık’ta yaptı. İhaleyi 35 milyon 400 bin lirayla SFMA İnşaat ve Bayındır Grup İnşaat ortaklığı kazandı. İnşaatlar vakit kaybetmeden hızla başlayacak.”

 

Çavuşoğlu açıkladı: 4 okul ihale bekliyor

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ihale aşamasındaki 4 okulla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Osmangazi’deki Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu ile Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri 32’şer derslik, Orhangazi’deki Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 24 derslik ve 1 atölye, Gemlik’teki Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de 24 derslik ve 3 atölyeyle yeniden yapılacak.”

 

AK Parti’de sabır testi: İl başkanı adayları 10 saat bekledi, sonuç çıkmadı

Randevu… Cumartesi saat 13.00 olarak İstanbul’daki Vahdettin KöşKü’ne verilmişti. AK Parti’nin 6 il başkanı adayı, Cumhurbaşkanlığı kullanımındaki bu köşkte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la öğle saatinde görüşecek ve içlerinden biri Bursa’ya İl Başkanı olarak dönecekti.

Daha doğrusu…

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir planlamasını böyle yapmıştı.

Fakat…

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun bir programı vardı. Kuzey Marmara Otoyolu açılışıyla başlayıp akşam da iç ve dış konularla ilgili görüşmeler yapacaktı.

Bursa’dan giden 6 aday ise 10 saat bekleyip sabır testinden geçtiler.

Anlaşılan…

“Madem bu kadar beklemişler” düşüncesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları topluca kabul etti, kendilerini tanıtmalarını istedikten sonra da kararını haftaya vereceğini söyledi.

Gelinen noktada…

AK Parti İl Başkanı bugün 6 aday arasından belli olur mu, ya da başka arayış mı olur belli değil.

Teşkilat Başkanlığı iyi bir organizasyon yapamayıp herkesi yıprattı.

 

AK Parti aynı durumu 7 yıl önce de yaşadı

Sanki… Tarih tekerrür ediyor. AK Parti’de 6 il başkanı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmelerinden sonuç çıkmadı, ama bu durum AK Parti için ilk değil.

Çünkü…

2013 yılında da Cemalettin Torun, Zekeriya Birkan, Gıyasettin Bingöl, Mustafa Esgin ve Hasan Çepni yine aday olarak çağırıldılar,

Fakat…

17-25 Aralık süreci nedeniyle Erdoğan’la görüşemeden döndüler. Sonra da Cemalettin Torun atandı.

 

O dönemin ‘genç savcısı’ anlattı: Keles cezaevi fırsatını 40 yıl önce kaçırdı

Yıl 1980… 12 Eylül darbesinden önceki günlerde Keles’ten Adalet Partisi eski ilçe başkanları ve eski belediye başkanları Ankara’ya gidip Bakanlıkları ziyaret ediyorlar.

Dönemin Adalet Bakanı olan Necmettin Cevheri o ziyarette şunu söylüyor:

“Sizin genç Savcı, cezaevinin Keles’e yapılmasını istiyor. Ne dersiniz?”

Bu isteğe…

Siyasi heyet itiraz edip “Cezaevi yapılırsa anarşistler Keles’e gelir” diyorlar.

O görüşme sonrası…

Tayini Çanakkale Bigadiç’e çıkan genç Savcı aslında Keles’in kendi evladı olan Cevdet Ulu. Görev yaptığı ilçede evi kurşunlanınca hiç olay olmayan kendi ilçesi Keles’e atandı. İzmir DGM Savcılığı’ndan da emekli oldu.

Geldiğinde…

Ahşap evden bozma cezaevinden bir grup mahkum kaçınca Keles’e özel cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı’na öneride bulunuyor.

Bugün de aynı düşünüyor:

“Cezaevi Keles’e yapılsaydı gelen ziyaretçilerin ilçe ekonomisine katkısı olurdu. Keles bu fırsatı kaçırdı, Orhaneli doğru olanı yapıyor.”

 

Meclis’te Kılıçdaroğlu’nun yanında oturdu

Siyasi gelenektir… TBMM Genel Kurulu’nda siyasi parti genel başkanlarının yanında Grup Başkanvekilleri oturur.

Bütçe görüşmelerinin son gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında ise Grup Yönetim Kurulu Üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın oturdu.

Bu da Aydın için prestiji yüksek bir anı oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X