Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete
Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Elektrikli araç üreten üniversitelilere, Aziz Sancar’dan gurur kutlaması!

Köşe Yazısını Dinle

Gelişmeyi… İş dünyasından spora, kültürden bilime her etkinliğe coşkuyla katılan, sosyal yaşama katkı sağlayan, Çin Bursa Fahri Konsolosu olarak da gönüllülük görevi üstlenen iş insanı Nejat Yahya duyurdu.

Hafta içinde…

Bursa Teknik Üniversitesi’ni ziyaretinde Mühendislik bölümlerinde okuyan gençlerle bir araya gelen Yahya yaşadığı gururu şöyle paylaştı:

“Son derece özgüvenli gençlerimiz, Ata’mızın ümidini boşa çıkarmayıp Sancar, Atak ve Hacivat markalarıyla elektrikli araçlar ürettiler. Katıldıkları Teknofest’te dikkatleri üzerlerine çektikleri araçları fuarlarda sergiliyorlar.”

1 yazi icin nejat yahya btu sancar team ekibi aziz sancar durusu ve sancar elektrikli otomobiliHeyecanını şöyle aktardı:

“Genç arkadaşlarımı Bursa Teknik Üniversitesi’nde elektrikli araçları ürettikleri atölyede ziyaret ettim. Gördüklerimden çok etkilendim.”

En çok etkilendiği şu:

“Kendilerine idol olarak NOBEL ödüllü bilim insanımız Sayın Aziz Sancar Hocamızı benimseyip seçmişler. Hatta Sancar Team adıyla ekip kurmuşlar. Benim de çok yaptığım, kolları göğüste bağlayarak Sancar selamıyla karşıladılar. Bu güven çok hoşuma gitti.”

Sonrası da heyecan verici:

“Aziz Sancar Hoca’yı çok iyi tanıyan Gazeteci Orhan Bursalı üstada bu gençlerin yaptıklarını anlattım. O da sağolsun Aziz Hoca’ya bildirmiş.”

Sonucu da duyurdu:

“Ülkemizin NOBEL ödüllü gururu Aziz Sancar’ın elektronik postama gönderdiği iletiyle büyük heyecan yaşadım. Hocamız, memnuniyetini dile getirirken, BTÜ’lü öğrenci gençleri de kutluyor.”

İşte o mesaj:

“Değerli kardeşim Nejat Yahya. Bursa Teknik Üniversitesi Sancar Team öğrencileri ürettikleri elektrikli ve 75 kilometre hız yapan arabaya Sancar adını vermekle beni çık onurlandırdılar. Sağolsunlar, varolsunlar. Onlara ve sizlere layık olmaya çalışacağım. Sonsuz sevgi ve saygılarımla.”

Dileği de şu:

“Umarım kendilerini bir gün Bursa’da görürüz ve adına elektrikli araç üreten BTÜ’lü gençleri ziyaret eder.”

 

Japon uzman depremi, Kalyon treni anlatacak

2 yazi icin bursa teknik universitesiBursa için… Gündemde deprem tehlikesi ve 12 yıldır süren hızlı tren var. Bu iki konu Bursa Teknik Üniversitesi tarafından masaya yatırılıyor.

İlk olarak…

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki pazartesi günü depreme hazırlıkta yapılması gerekenleri anlatacak. Salı günü ise, aralarında yapımını üstlenen Kalyon İnşaat temsilcilerinin de bulunduğu uzmanlar hızlı tren projesini konuşacak.

Konferanslar BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’nde.

 

Turizmde hedef: İznik Konsili’nden sonra Uludağ Manastırları

3 yazi busiadda bursa turizmi toplantisi hasan eker iznik konsilinden sonra uludag manastirlari2 yıl önceydi… Dönemin Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı olan Abdülkerim Baştürk’le konuşurken şunu söyledi:

“Fransa’da bulduğumuz 1846 yılında yazılmış kitapta, Olimpos Dağı Keşişleri’nin 160 manastırı olduğu yazıyor. 26’sının yeri bulundu, 6’sını inceledik. Hangi dinde ve nasıl yapıldıkları da inceleniyor.”

Bu manastırlar Bursa turizminin yeni kapıları oluyor.

Nitekim…

BUSİAD Turizm Komitesi’nin düzenlediği İznik Konsili’nin 1700. Yılında İznik ve Bursa Turizmine Sürdürülebilir Etkisi konulu toplantıda, Bursa’nın inanç turizmi potansiyeli ele alındı.

Türsav Başkanı Faruk Pekin, Prof. Dr. Asım Saldamlı, Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Emre Gezgin’in katıldığı toplantı mesajını, TÜRSAB’ın Bursalı olan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker açıkladı:

“İznik’ten sonra Uludağ manastırları Bursa turizmine kazandırılmalı.”

 

II. Murad’dan I. Murad’a: Lütfi Hoca her yerde

4 yazi icin muradiye camii imami lutfi tasci cekirgede 1 murad camii onundeLütfi Taşçı… Tanıtımlarıyla, imam olarak görev yaptığı Muradiye Camii ve Külliyesi’ni kent gündemine soktu. Bursa’ya gelenlerin tarih güzergahında artık Sultan II Murad’ın türbesinin bulunduğu Muradiye de var.

Hafta içinde…

Sultan I. Murad’un türbesinin bulunduğu Murad Hüdavendigar Camii’ne giden Lütfi Hoca, cami önünde mehteri görünce duasını eksik etmedi.

 

Bursa’da ilk: BEL’den Güçlü Öğrenenler Yetiştirmek konferansı

5 yazi icin bursa erkek lisesinde guclu ogrenenler yetistirmek konferansi saban boztepe nese akdoganHer alanda olduğu gibi… Eğitimde de öğretme ve öğrenme adına, özellikle yabancı dil eğitiminde önemli değişimler yaşanıyor.

İşte…

Eğitim alanındaki yenilik ve gelişmeler, Bursa Erkek Lisesi tarafından organize edilen ve Milli Eğitim’e bağlı okullarda görev yapan İngilizce öğretmenleriyle öğrencilerin çağrılı olduğu 1. Birlikte Güçlü Öğrenenler Yetiştirmek konferansında ele alındı.

BEL Müdürü Şahin Boztepe desteğiyle okulun İngilizce Öğretmeni Neşe Akdoğan koordinatörlüğünde gerçekleşen konferansta; Pozitif Psikoloji ve Öğrenci İyilik Hali ile İngilizce öğretiminde öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimini merkeze alan çağdaş yaklaşımlar görüşüldü.

Her yıl…

Tekrarlanması planlanan konferans oturumlarında sosyal-duygusal öğrenme, öğretmen farkındalığı ve öğrenci iyilik hali gibi konular öne çıktı.

 

Yıldırım’a ipekli dokumayla ipeksi dokunuş

6 yazi icin yildirim belediye baskan yardimcisi ayse ertan ve olgynlasma enstitusu muduru nilufer karakocYıldırım Belediyesi’nde… Aile ve kadın projeleriyle dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Ertan yeni bir projeyi duyurdu.

Bursa ve çevresindeki tarihi giysi ve üretildikleri malzemeler üzerine önemli çalışmalar yürüten Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç’u ziyaretinde, Yıldırım Belediyesi gündemindeki ipekli dokuma üzerine yeni proje çalışmasının startını verdiler.


Avatar Seç KAPAT
BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR