Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Emniyet Müdürü projeyi hazırladı: Tarihi yerler ve parklara atlı polis!

Gerçi… Eylül ayında Diyarbakır’dan Bursa’ya Emniyet Müdürü olarak atandı, ama Taccettin Aslan bu kente yabancı biri değil.

Çünkü…

1999-2002 yılları arasında, önce Aydın Genç, sonra da Reşat Altay döneminde Emniyet Amiri rütbesiyle Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. O dönemin Güvenlik Şube Müdürü ise Naci Kuru’ydu.

Yani…

Bursa’yı, Bursa da onu tanıyor.

O bakımdan…

Bursa Emniyet Müdürü olarak çok hızlı bir başlangıç yaptı, kaldığı yerden devam ettiğini gösterircesine Bursa için projeler hazırladı. Hatta, projelerini bir an önce devreye sokmak için görüşmelere bile başladı.

Nitekim…

Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl ve yakın geçmişte Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanı olarak görev yapan Ulaşım Çalışma Grubu Üyesi Nevzat Önder’i kabulünde, kentin trafiği ve polis uygulamalarıyla ilgili çok ilgi çekecek görüşlerini paylaştı.

Projeleri arasında biri var ki, Bursa’nın görünümünü bile değiştirecek:

Atlı Polis.

Görüşme sonrası edindiğimiz bilgilere göre, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın kafasında kentin tarihi yerleri ile büyük parklarında görev yapmak üzere atlı polis timleri oluşturmak var.

Öyle ki…

Bursa’nın tarihi yerlerinde turizm açısından renkli görüntüler oluşturacak atlı polis timleri uygulaması için Aslan’ın atların nerelerden alınabileceği, bakım ve barınmalarının nerelerde yapılabileceğine dair fizibilite yaptırdığı ortaya çıktı.

Yine…

Atlı polisler, motorlu araçlarla girilemeyen ve bu nedenle asayiş olaylarına müdahalede sorun yaşanan büyük parklar için de önemli.

Çünkü…

Doğal ortama sempatik görüntü katarak uyumlu olmaları yanında, Bursalılar için güvenlik anlamında önleyici asayiş hizmeti sağlayacak. Bunu da doğal park ortamı ile bütünleşerek yapacak.

Böylece…

Bursa’nın tarihi ve kültürel mekanlarına uygun, turistik değeri de olan farklı ve sempatik bir güvenlik hizmeti verilecek.

Trafik polisi daha görünür ve etkin olacak

Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın 2 saati bulan Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı M. Tözün Bingöl ve Üye Nevzat Önder’le görüşmesinde trafik de ele alındı.

Bu noktada…

Ulaşım Çalışma Grubu’nda Emniyet temsilcisi olması da benimsenirken, Aslan trafikle ilgili değerlendirmeler de yaptı.

Örneğin…

“Trafik polisinin daha görünür ve etkin hale geleceğini” söyledi. Elektronik denetleme sistemi için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışıldığını ifade etti.

Trafikle ilgili tüm kurumların teknik altyapılarının birleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini de açıkladı.

İnegöllü Ahmet Bey ve Yenişehirli Necip Bey’e 100 yıllık vefa pulu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüzüncü yılı nedeniyle 100 Yıllık Vefa kampanyası başlayan AK Parti Bilecik Milletvekili ve AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı farklı bir etkinliğe daha imza attı.

Bu kapsamda…

Kurucu Meclis’te görev alan milletvekillerinin mezarlarını anıt mezar haline getirirken, yine kurucu milletvekilleri için hatıra pulları bastırdı.

Dönemin Ertuğrul Vilayeti olan Bilecik Milletvekilleri arasında ikisi Bursa için önem taşıyor.

Çünkü…

Necip Saydam Bey’in mezarı, o yıllarda Bilecik’e bağlı olan Yenişehir’de bulunuyor. Aynı şekilde, Ahmet Lakşe Bey’in mezarı da, yine o yıllarda Bilecik’e bağlı olan İnegöl’de bulunuyor.

İki ilçe…

Yani İnegöl ve Yenişehir 1926 yılına kadar Bilecik’e bağlıydılar, o tarihten itibaren Bursa’nın ilçeleri oldular. Bursalı iki isme Yağcı’nın 100 Yıllık Vefa kapsamında pul bastırması Bursa’yı da ilgilendiriyor.

Bursa’nın tarihi TBMM duvarında

Mutlu Çınar tarihe değer veren, pek çok konuyu tarihin sayfalarından bulup çıkaran ve kamuoyuna sunan araştırmacı bir meslektaşımız.

Bu dönem…

AK Parti Bilecik Milletvekili ve AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın danışmanlığını yapıyor.

Şimdi de TBMM duvarındaki Bursa tarihini sosyal medya hesabından paylaşarak hepimize duyurdu.

Meclis’teki panoda…

Bursa ile özdeş Ulucami, Yeşil Cami, Irgandı Köprüsü ve Kozahan’da altı şadırvan olan cami resmediliyor.

İşte AK Parti’nin dağ siyaseti kadrosu: 4 dağ ilçesi başkanları bir arada

Geçenlerde… AK Parti’nin organize ettiği bir toplantıdan çıkarken hepsini bir arada gördük.

Gerçi…

4 dağ ilçesi olarak Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’ın siyasetçi kadrolarının birbirleriyle sürekli görüştüklerini, dağ yöresini ilgilendiren konularda bilgi alışverişi yapıp birbirlerine destek olduklarını biliyorduk, ama hepsinin yer aldığı bir fotoğraf görmemiştik.

O gün…

İsteğimiz üzerine yerlerinden kalktılar ve hep birlikte poz verdik.

Böylece…

AK Parti’nin dağ ilçelerindeki siyasi kadrosu olarak Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Orhaneli AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Turan, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Keles AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Büyükorhan AK Parti İlçe Başkanı Kamil Turhan, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Harmancık AK Parti İlçe Başkanı Yakup Aydemir’le ilk toplu fotoğraf görüntüsü ortaya çıktı.

Tek başına partiydi, dayanamadı bıraktı

Yerel siyasette fedakâr denilebilecek isimlerin listesi olsa, Ecevit Yıldırım kesinlikle ilk sıralarda yer alır.

1999 yılında Anavatan Partisi Yıldırım İlçe yönetimine girerek adım attığı siyasette, birleşme sonrası DYP Yıldırım İlçe Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2015 yılında ANAP yeniden kurulunca bu kez İl Başkanlığı üstlendi. 2018’de bir ara kırılıp istifa etse de, vazgeçip devam etti.

Fakat…

Daha fazla dayanamadı ve tek başına parti gibi çalıştığı ANAP İl Başkanlığı’ndan istifa etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X