Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En bilimsel belediyeci: O simdi yerel yönetimde kişilik ve mizaç doktoru!

Köşe Yazısını Dinle

Onu… Uzun yollardır tanıyoruz. Orhan Mollasalih çok genç yaşlarda sivil toplum organizasyonlarında yetişti, siyasetin de içinde oldu.

Son dönem…

Osmangazi Belediyesi’nde bir yandan Özel Kalem Müdürü olarak Başkan Mustafa Dündar’ın günlük program ve organizasyonlarını yönetiyor, bir yandan Panorama 1326 Fetih Müzesi Direktörü olarak etkinlikler planlıyor.

Bursa için büyük kazanç olan müzenin hak ettiği tanıtımı ve ziyaretçi sayısının artmasında müzenin ihtişamı kadar, onun planladığı etkinliklerin payı var.

Şimdi de…

Başarıyla yürüttüğü görevlerinin yanına akademik unvan ekledi.

Gerçi…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda doktora çalışmasına 2016’da başladı, ama araya 15 Temmuz’la 1 yerel, 2 genel seçim ve pandemi girince süreç uzadı.

Fakat…

Sonunda süreç tamamlandı ve “yerel yönetimlerde kişilik ve mizacın liderlikle ilişkisinin yönetime etkisi” alanında doktorasını bitirip mezun oldu.

Danışmanlığını Prof. Dr. Nermin Gürhan’ın yaptığı Mollasalih doktor diplomasına da geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle kavuştu.

Böylece…

Yerel yönetimler alanında bilimsel belediyeci olan Dr. Orhan Mollasalih uzmanlık alanını şöyle tanımladı:

“Kişilik; bireyin içinde bulunduğu ortama uyum sağlarken sergilediği davranışlar bütünü. Bu nedenle liderlerde kişilik ve mizaç önemli yer tutuyor. İkisi arasındaki önemli diğer parçalarsa etik davranışlar ve adalet kültürü oluyor.”

Aynı zamanda…

Bursa’nın tanıdığı siyasetçi Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Ali Mollasalih’in kardeşi olan Dr. Mollasalih bu alanda yoğunlaşmayı planlıyor.

Bir de teşekkürü var:

“Yoğunluktan doktora çalışmamı bırakmayı düşündüğüm anlar oldu. Her defasında beni yeniden şevklendiren Osmangazi Belediye Başkanım Sayın Mustafa Dündar’a ve hocalarıma teşekkür ediyorum.”

 

Bey Sarayı artık kentin gündeminde

Bursa’nın Bizans dönemindeki Bitinya Sarayı ve Osmanlı’nın devleti yönettiği Bey Sarayı ortada yok. Çünkü, yıkılıp üzerine Orduevi yapılmış.

İşte…

Yıllardır süren Bey Sarayı’nı ortaya çıkarma gayreti sonuç vermek üzere. Orduevi’nin Acemler’e taşınmasıyla Büyükşehir Belediyesi tarihi gün yüzüne çıkaracak, ama öncesinde Osmanlı Devleti’nin Yönetim Merkezi Bey Sarayı Sempozyumu’nda ilk kez konuşulacak.

Sempozyum 5-7 Ağustos’ta Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde.

 

Köy yoluyken ana artere dönüşen Çalı Yolu trafiği için 2 kritik çağrı

Sorunu… Geçen dönem Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü olan Cemil Aydın gündeme getirdi ve Çalı Yolu’nun artan trafiği taşıyamadığını söyledi.

Bu uyarıya iki kritik çağrı geldi.

İlki…

Geçen dönem Nilüfer Belediye Başkanı olan CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’den:

“Yıllar önce, bölgedeki belde belediye başkanlarını bir araya getirip Çalı Yolu’nda araç yükünün arttığını ve araç trafiğini taşıyamayacağını belirtmiş, Hasanağa’ya kadar genişletilmesini Büyükşehir’den istedik. Bu günleri görmüştük.”

İkinci uyarı…

Bu sütunlarda yol ve ulaşım uzmanı olarak görüşlerini önemsediğimiz yol ve ulaşım uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’den:

“6 metrelik yol 10 metre ve 3 şeride çıkarıldı. Yapılırken Kayapa’ya kadar 20 metre genişlikte 2×2 yol olmalı, yapımı da Karayolları üstlenmeliydi.”

 

Eski dostların simitli siyaset sohbeti

Siyasette… Günlük polemikler ve siyasi çatışmalar var, ama dostluğun yeri de başka.

1999’da DYP Büyükşehir Adayı olarak Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu sahada çalışırken, Erol Karabayır da DYP Parti Müdürü’ydü.

Yllar geçse de görüşmeye devam ettiler.

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili olarak sorumluluk üstlenen Prof. Dr. Tatlıoğlu, eski dostu Erol Karabayır’ı simit-poğaça sattığı Tophane’deki seyyar büfesinde ziyaret etti.

 

TBMM’de AK Parti Seçim İşleri Başkanı’ndan ilgi uyandıran ziyaret

Oturum… Cumartesi günü saat 14.00’te başladı ve pazar günü saat 15.00’de sona erdi. TBMM’deki torba yasa görüşmelerinde ara vermeksizin 15 saat çalışan milletvekilleri rekor kırdılar.

O süreçte…

Bir de ilgi uyandıran ziyaret gerçekleşti.

Ziyareti…

AK Parti Genel Merkezi Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz yaptı.

O gün…

AK Parti Bursa milletvekillerinden TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Müfit Aydın’ı çalışma ofislerinde ziyaret eden Yavuz baş başa görüşmeler yaptı.

Doğrusu…

Siyasi atmosferin yükselip tartışmalardaki hararetin arttığı ve erken seçim beklentilerinin gündemde yer bulduğu süreçte AK Parti Genel Merkezi Seçim İşleri Başkanı’nın sürpriz ziyaretinde baş başa yaptığı iki görüşme hem ilgi gördü, hem siyasi merak uyandırdı.

 

Değişim Partisi’nde görev değişikliği

Mustafa Sarıgül liderliğindeki Türkiye Değişim Partisi’nin Bursa teşkilatında sinerji amaçlı bir değişiklik yaşandı.

İlk günden beri TDP’nın içinde olan, Bülent Çelik’in il başkanlığına atanmasıyla birlikte de İl Sekreteri olarak İl Yönetimi’nde yer alan Özlem Yerlikaya geçtiğimiz hafta içinde yapılan kongrede TDP Yıldırım İlçe Başkanı oldu.

Böylece…

Yerlikaya doğrudan saha görevi üstlendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X