Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En büyük uzlaşma elektrikte: 10 bin aboneyle 8 milyonluk yapılandırma

Pandemi sürecinde… Özellikle de sürecin başlangıcı olan mart ve nisan aylarında vatandaşın tüketimini sayaç okuyarak faturalandıran kurumlar bazı virüsün yayılmasını engellemeye yönelik önlemler aldılar.

O önlemler arasında…

Belli bir süre sayaç okunmaması, faturalandırmanın da bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yapılması gibi formüller yer aldı.

Ne var ki…

Normalleşmeyle birlikte sayaç okumalar başlarken, okunmayan döneme ait tüketimin eklenmesiyle ortaya fahiş fatura sorunu çıktı. Örneğin, BUSKİ bu konuda tepki ve yoğun itirazlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Bu durumu…

Olay’ı ziyarete gelen Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytac’la konuşurken “Siz nasıl çözdünüz?” diye sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Bazı kurumlar sayaç okumayıp geçen yılın ortalamasına göre faturalandırma yaptı, ama Limak olarak biz böyle yapmadık. Karantinaya alınan yerler dışında abonelerimizin sayaçlarını okuyup faturalandırdık.”

Şuna dikkat çekti:

“Nisan ayında yüksek fatura krizi bizim kurumumuzda da yaşandı. Fakat abonelerimize bunun nedenini anlatmayı başardık:

Anlattıkları gerekçe şu:

“Pandemiyle birlikte yaşam alışkanlıklarımız değişti. Evde kaldığımız süreler arttı. Televizyon, bilgisayar kullanımı yanında, ev aletleri kullanımı fazlalaştı. Örneğin evlerde ekmek yapılmaya bile başlandı.”

Ardından…

“Bunlar hep elektrik tüketimini arttıran etkenler” dedi ve şunu açıkladı:

“Tüketicilerimizin alışkanlıklarının değişmesine dayalı olarak yüzde 15 civarında elektrik tüketimi arttı.”

Açıkladığı şu bilgi de tüketici ilişkileri bakımından önemli:

“3 aydır borcundan dolayı abonenin elektriği kesilmiyordu. Sıkıntıda olan abonelerimize 3 taksitte ödeme kolaylığı sağladık ve uzlaştık.”

Uzlaşmanın boyutu hakkında da bilgi verdi:

“Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova illerini kapsayan bölgemizdeki sorumluluk alanında yaklaşık 10 bin abonemizle uzlaşma sağladık. Böylece yaklaşık 8 milyon liralık alacağımızı da yapılandırmış olduk.”

Vatandaştan yaptığı tahsilatı asıl üretici olan devlete ödeyen bir işletmeci adına önemli bir başarı.


Elektrikte ev tüketimi arttı, sanayi düştü

 

Yeni yerine taşınan Olay’ı ziyarete Kurumsal İletişim Yönetmeni Sevim Tan ve Ayça Kandemir’le birlikte gelen Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytac’la pandemi sürecinde elektrik tüketimini de konuştuk.

Rakam çarpıcı:

“Fabrikalar kapandığı için sanayide elektrik kullanımı düştü. Fakat evlerde elektrik tüketimi arttı. Buna karşın nisan-mayıs dönemi ortalaması yüzde 15 düşüş oldu.”

Bugünün rakamını da söyledi:

“Haziran ayında düşüş yüzde 2’ye kadar geriledi. Bu da normale dönüş demek.”


TBMM’de Bursa: Komisyonlarda 2 başkan, 1 başkanvekili, 1 katip

 

2 günlük gecikmeyle de olsa, TBMM ihtisas komisyonlarında seçimler yapıldı ve yeni dönemin yapısı belli oldu.

Buna göre…

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun geçen dönem üstlendiği İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevi devam etti.

Yanı sıra…

Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi görevlerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala bu dönem Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.

Ayrıca…

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen geçen dönem olduğu gibi Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olarak devam edecek.

Yine…

Geçen dönem Tarım Orman Komisyonu’nda katip üye olarak görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da bu görevini sürdürecek.

Sonuç olarak…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli’nde esas alınan güçlü Meclis ilkesi kapsamında Bursa 2 komisyon başkanlığı, 1 başkanvekilliği ve 1 katip üyelikle TBMM’deki etkisini arttırdı.


Zeytin ağacı altında Gemlik’le buluşuyor

 

Kısa adıyla TOGG olarak hafızalara işlenen Türkiye Otomobil Girişim Grubu, yerli ve milli otomobili Gemlik’le buluşturmaya hazırlanıyor.

Nitekim…

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek temel atma töreni hazırlıkları sürerken, TOGG’un internet sitesinde fabrika görünümü tanıtıldı.

En heyecan vereni de…

Gemlikli yerliyi Gemlik’in sembolü zeytin ağacı altında ve geri plandaki üzerinde martıların uçtuğu fabrikayla birlikte gösteren fotoğraf oldu.

Tatlıoğlu önergeyi verdi: Bağ-Kur’lulara da prim desteği sağlansın

 

Tatile çıkmadan önce TBMM süreçle ilgili iki önemli kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Daha doğrusu, iki teklif Plan-Bütçe Komisyonu’nda görüşülüp tartışılıyor.

Bunlardan biri sosyal medya düzenlemesi.

Diğeriyse…

Pandemi nedeniyle işverenlere prim desteği sağlanması. Teklif, önümüzdeki 6 ay içinde normale dönen işletmelerde işçi ve işveren SGK paylarının İşsizlik Fonu’ndan ödenmesi düzenleniyor.

Bu da…

“İşverenlerin her ay SGK’ya ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanmasını” teklifte yer alıyor.

İşte…

Bu kanun teklifine, plan-Bütçe Komisyonu Üyesi olarak İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bir cümlelik ek yapılması için önerge verdi.

İsmail Hoca önergesinde, 3 milyonu aşkın Bağ-Kur’lunun da Hazine’den karşılama yerine bu kapsama dahil edilerek İşsizlik Fonu’ndan karşılanması istiyor.


Sahil düzenlemesinde kuşlar unutulmadı

 

Büyükşehir Belediyesi özellikle yaz döneminde gündüzleri de geceleri de büyük ilgi gören, hafta sonları adeta taşan Mudanya sahillerini elden geçirdi.

Banklardan yürüyüş yollarına kadar her yer pırıl pırıl oldu.

Yanı sıra…

Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde bir fotoğraf daha çok ilgimizi çekti. Sahillerdeki banklar ve parklar elden geçirilip düzenlenirken, kuşlar da unutulmamış. Belli noktalara suluklar ve yemlikler konmuş.

Açıkçası…

Bu fotoğraf banklardan daha çok hoşumuza gitti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X