Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En büyük vefa buluşması: AK Parti 45 eski belediye başkanını unutmadı

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti… İlk genel seçimini 3 Kasım 2002’de yaşadı, Bursa’da 16 milletvekilinden 12’sini kazandı. İlk yerel seçimi olan 28 Mart 2004’te belediye başkanlıklarının çoğunu kazandı, belediye meclislerinde çoğunluğu elde etti.

Örneğin…

Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte 17 ilçeden 11’inde, 37 beldeden de 19’unda belediye başkanlıklarını kazandı.

Bugün…

17 ilçeden 14’ünde AK Parti’li belediye başkanları var. Beldeler ise, Bütünşehir uygulamasının başladığı 30 Mart 2014 yerel seçimiyle kapandı.

Rakamlar…

2004’te katıldığı ilk yerel seçimden bu yana AK Parti’nin elinde zengin bir eski belediye başkanları kadrosu olduğunu gösteriyor.

İşte…

Bu kadroyu siyasetin içinde tutmak amacıyla, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın göreve gelir gelmez başlattığı vefa buluşmaları şimdi daha geniş planlamayla AK Parti Genel Merkezi tarafından gündeme alındı.

Bu amaçla da…

9 Temmuz’da Ankara’daki ATO Congresium salonunda Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek bu en büyük vefa buluşması için Bursa’dan 1’i Büyükşehir, 19’u ilçe ve 25’i belde olmak üzere 45 eski belediye başkanına davet geldi.

Liste…

2009 ve 2014’te 2 kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe ile başlayıp eski ilçe belediye başkanlarıyla şöyle oluştu:

Büyükorhan’dan Selami Selçuk Türkmen ve Hasan Taş, Gemlik’ten Mehmet Turgut ve Refik Yılmaz, Gürsu’dan Orhan Özcü, Harmancık’tan Mustafa Çetinkaya, İznik’ten Osman Sargın, Keles’ten Mustafa Bektaş ve Mehmet Teke, Kestel’den Yener Acar, Mudanya’dan Hasan Aktürk, Mustafakemalpaşa’dan Sadi Kurtulan, Orhaneli’nden İrfan Tatlıoğlu, Orhangazi’den Yusuf Korkusuz ve Neşet Çağlayan, Yenişehir’den Bülent Hamdi Cingil ve Süleyman Çelik, Yıldırım’dan Özgen Keskin ve İsmail Hakkı Edebali.

Davet listesinde 25 eski belde belediye başkanı var

Listede… Bursa’dan 25 belde belediye başkanı da var:

Büyükorhan Kınık Şeref Özdemir  ve Osman Şahin; İnegöl Tahtaköprü Eşref Yiğit, Cerrah Ömer Kahyaoğlu; İznik Elbeyli Şakir Yıldız, Boyalıca Ali Çil ve Ali Bulut;  Kestel Barakfaki Ali Kök; Mudanya Zeytinbağı Ali Turan, Güzelyalı Selçuk Mutlu; Mustafakemalpaşa Yalıntaş Mahmut Ertuğrul, Tatkavaklı Orhan Alper; Ovaazatlı İlhan Gürkaş, Yeşilova Şaban Altın; Nilüfer Kayapa Ahmet Sarı, Gölyazı Ethem Şahin, Hasanağa İbrahim Sicanlı; Orhaneli Göynükbelen Adnan Ulkudaş, Karıncalı Halil İbrahim Karagöz ve Mehmet Çohadar; Orhangazi Narlıca Ömer Birdane, Sölöz Ahmet Peker ve Özkan Çakır, Yenisölöz Güngör Özhan: Osmangazi Kirazlı Halil Döner.

Herkes aynı şeyi soruyor: İl sayısı 100’e çıkarsa İnegöl de il olur mu?

Açıklamayı… AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz yaptı ve “İl sayısının 100’e çıkacağını” söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 1 ay önce “100 il ve 100 milyonluk Türkiye” demişti.

Konunun…

Bursa’yı ilgilendiren yanı, il olması beklenen ilçeler arasında İnegöl’ün yer alması.

Açıkçası…

Sanayisi, ticareti, tarımı, turizm potansiyeli ve gelişen sosyal yaşamıyla İnegöl her yerden fazla il olmayı hak ediyor. Bu nedenle de adı ilk sıralarda yer alıyor

Nitekim…

Bahçeli ve Demiröz’ün açıklamalarından sonra herkes “İnegöl il olacak mı?” diye soruyor. Hangi ilçenin nereye bağlanabileceği merak ediliyor.

Açıkçası…

Demiröz ciddi bir çalışmayı mı açıkladı bilemiyoruz. Bunun siyasi planlama olup olmadığını da anlayamadık.

Dahası…

Bursa’nın siyasi kadrolarının da bu açıklamaya şaşırdıklarını gördük

İnegöl il olursa Bursa’da yeni ilçeler kurulur mu?

Şunu biliyoruz… AK Parti, il sayısının artmasına sıcak bakmıyordu. O nedenle Vedat Demiröz’ün açıklaması sürpriz oldu.

Bu açıklamayla…

İnegöl’de heyecan artarken, arayan dostlardan biri “İnegöl il olursa Osmangazi eski beldeleri Demirtaş ve Emek ilçe olur mu?” diye sordu.

Gerçi…

10 yıl önce Valilik böyle bir etüt çalışması yapıp İçişleri Bakanlığı’na gönderdi, ama bu adımların siyasi hesabı da önemli.

Cemil Aydın sordu: Ertuğrul Meydanı’ndaki helenistik mezar ne oldu?

O artık… Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü değil. Siyasi kimliği devam eden Cemil Aydın sorgulayan kişiliği yanında kent müfettişi gibi çalışıp üretmeye, uyarmaya, önermeye devam ediyor.

Bu kapsamda…

Cumhuriyet Caddesi’nde, tarihi Hanlar Bölgesi’ndeki Ertuğrul Bey Meydanı düzenlemesini bir soruyla gündeme taşıdı.

Sorusu şu:

“Ertuğrul Bey Meydan Projesi’nin Cumhuriyet Caddesi ve Hanlar Bölgesi’ne nefes aldıracağı kanaatimle birlikte; Geyve Han ve Ertuğrul Bey Camii’nin etrafında bulunan, Bitinya dönemine ait olduğu bilinen, Kral Prusa’ya, çok kuvvetli ihtimalle de soylu bir aileye ait olduğu ifade edilen mezarın akıbeti meydan yapımında ne durumda?”

Soruyu önemsedik.

Çünkü…

2 bin 200 yıllık Helenistik mezarın koruma altına alınıp alınmadığı Bursa’nın tarihi kimliği açısından da önemli.

MHP durum değerlendirmesi yaptı

Geçen yaz… MHP teşkilatları Genel Sekreter İsmet Büyükataman önderliğinde bugüne kadar görülmemiş enerjiyle sahaya çıktı. Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu ve üst yönetimlerde görev alanların da katılımıyla tam kadro saha çalışması sergilendi.

Ramazanda tempo arttı, bayram sonrası ilçe ziyaretleriyle süreç tamamlandı.

Hafta sonu da…

MHP ilçe başkanları, Büyükataman’ın katıldığı toplantıda değerlendirme yaptılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X