Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En güzel haber bu: Vaka sayısı 400 sınırında, Bursa daha rahat atlattı!

Köşe Yazısını Dinle

Bayram günü… Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’le hem bayramlaştık, hem de koronavirüs salgınında son durum üzerine biraz sohbet ettik.

Gerçi…

Doğum yeri nedeniyle AK Parti Bilecik Milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı, ama eski dost Eldemir’in bizde ayrı yeri var.

Dahası…

O da kendini Bursa’ya ait hisseden bir siyasetçi.

Çünkü…

Tüm yaşamı Bursa’da geçti, eğitimini Bursa’da aldı, işyeri Bursa’da, ailesi de Bursa’da yaşıyor.

O nedenle…

Sağlık Bakan Yardımcısı olarak, Bakan’dan sonraki en yetkili ağız gördüğümüz Halil Eldemir’e daha çok Bursa’daki durumu sorduk.

O da…

“Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca kamuoyunu en doğru şekilde her gün bilgilendiriyor. Hemşerilerimizin bu açıklamalara dikkat edip tavsiyelere uymaları çok önemli” diye başladı ve şunu söyledi:

“Salgın sürecinde Bursa’daki ekip çok başarılı işler yaptı ve süreci gayet güzel yönetip toparladı. Arkadaşlar cansiperane çalışıyorlar. Bursa çok güzel gidiyor.”

Şunu açıkladı:

“Bursa’da vaka sayıları şu an 400 sınırında. Rakamlar daha da aşağı ineceğini gösteriyor. Genel olarak baktığımızda hastanelere yatan hasta sayımızda önemli oranda azalma var.”

Şunun altını çizdi:

“Hastanelerin doluluk oranları iyi durumda. Diğer işlemler ve tedaviler aksamıyor. Bu nokta çok önemli. Bursa bu badireyi daha rahat atlattı.”

Bu noktada…

“Fakat daha da iyi olmamız gerekiyor. Onun için biraz daha dikkatli ve sabırlı davranmalıyız” dedikten sonra şunu özellikle vurguladı:

“Salgında sağlık kurumlarının başarısına bakınca şunu söylemek gerekiyor: Şehir Hastanesi’ni açmasaymışız ne olacaktı? Bursa’nın en büyük şansı Şehir Hastanesi ve onun gibi hizmet verebilen diğer 3-4 hastaneye sahip olması. Eski sistemle bu başarıyı elde etmek zordu.”

Mesajı şu:

“Hem Türkiye olarak, hem Bursa olarak bu salgını sıkıntı olmadan atlatacağız. Az kaldı.”


Eldemir: Kurban Bayramı daha iyi olacak

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, bayram sohbetimizde aşı ve salgın için de güzel haberler verdi:

“Arife günü Çin’den bir parti daha aşımız geldi. Önümüzdeki hafta diğer kaynaklardan da bekliyoruz. Haziranda da gelecek. Rus ve Çin aşılarının üretimine başlayacağız. Kendi aşımız da geliyor.”

Sözün burasında…

“Vatandaşımız bulduğu aşıyı yaptırmalı” dedi ve umut verdi:

“Kurban Bayramı daha iyi olacak, sıkıntı kalmaz.”

 

Bursa eski Milletvekili Koyuncu Ankara’da hastanede, dua bekliyor

1 yıl olmuş… Bursa siyasetinin 2002’de AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı olarak tanıdığı, 2007’de AK Parti Bursa Milletvekili seçilen, Ali Koyuncu, hastalığını şöyle anlatmış, biz de 19 Mayıs 2020 günü aktarmışız:

“Aralık ayında rahatsızlık hissedince hastaneye gittim. Tetkikler yapıldı ama bir sorun çıkmadı. Sıkıntı devam edince eşimin ısrarıyla şubatta yine gittim, bu kez karaciğerimde tümöre rastlandı.”

3 ay süren tedavinin ardından Koyuncu ekim ayında da oğlu Sefa’nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kızı Merve ile nişanlanmasının mutluluğunu yaşadı.

Üzücü haberi AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’den öğrendik:

“Ali Koyuncu ağabeyimizin hastalığı tekrarlamış ve başka yerlerine de sıçramış. Şu an Ankara’da tedavide, dua bekliyor.”

Biz de geçmiş olsun diyor ve hastalığı yeniden yenmesini bekliyoruz.

Cihangir Kalkancı ikinci koronayı da atlattı

İlk sürprizi… MHP Kurultayı’na katılmak için test yaptırdığında pozitif olduğunu görünce yaşadı. MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı 18 Mart’taki kurultaya katılamadı ve kendini evde karantinaya aldı.

İyileşip yeniden siyasi çalışmalara başlamıştı ki 2 hafta önce yeniden korona olduğunu öğrendi.

İlkinden daha sıkıntılı bir süreç yaşadı, ama MHP İl Başkanı Kalkancı ikinci dalgayı da atlatıp bayramda ayağa kalktı.

Saker uyarıyor: Çöp ithal edeceğimize kendi çöpümüzü ayrıştıralım

Gazetelerdeki haberleri okuduk… Avrupa ülkelerinden ithal edilen çöpler Mersin’de sahilleri kaplamış.

Haberlere…

“Çöp ithal edilir mi?” diyen de, “Avrupa’nın çöplüğü olduk” tepkisi gösteren de var.

Ne var ki, çöp de bir çeşit sanayi ve pek çok ülke çöp ithal edip enerji üretiyor.

Bu duruma…

1994-1999 dönemi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, DSİ Bölge Müdürlüğü ve sonrasında yaşamı Bursa’ya hizmetle geçen Erdem Saker’in yaklaşımı daha farklı.

Döneminde…

Çöp ayrıştırma sistemini kuran Saker deneyimiyle şunu söylüyor:

“Bursa’da evlerden geri dönüşecek çöplerin ayrı toplanması sistemini başlattım. Fakat, aradan 20 yıl geçmesine karşın bu sistem Bursa’nın büyük bölümünde işlemiyor. Bugün çöp ithal edileceğine halk eğitilse ve geri dönüşecek çöpler daha evde ayrıştırılsa çok daha verimli olur.”

 

Tarımsal ilaçlamada ‘dron’ dönemi

Dikkat ettik de… Dünya Çiftçiler Günü’nde en çok dile getirilenler arasında tarımsal üretimde teknoloji konusu vardı.

İşte…

Bu alanda yeni bir uygulamayı İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban başlattı. Son yıllarda gündemimize giren, savunma sanayimizde de en önemli rolü üstlenen dronla tarımsal ilaçlama yöntemi hem çekilen sıkıntıları, hem maliyeti düşürüp ilaçlama süresini azaltacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X