Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En güzel proje: Çocuk Akademisi bitti, Mütareke okulları ve üniversite sırada

Hafta içinde… Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la birlikte, olay.com.tr için çekim yapmaya gittiğimiz Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’ni görünce çok etkilendik.

Bursa’nın en özel yerleşim bölgesi Bademli’de yapımına 2 yıl önce Mudanya Belediyesi tarafından başlanan kreş ve anaokulunun bulunduğu tepeden bakıldığında, Şehir Hastanesi’nden Ovaatça’daki çevrim santrali kulelerine kadar muhteşem bir panaromik Bursa manzarası uzanıyor.

Böylesine değerli bölgede yeri nasıl bulduklarını Başkan Tükyılmaz anlattı:

“İlk dönemimde, Bademli’de sosyal hizmet adına neler yapabileceğimizi araştırırken, hafriyat dökülmüş ve mezbeleliğe dönmüş boş arsayı gördüm. Kayıtları inceleyince burasının planda okul alanı olduğu ortaya çıktı.”

Şöyle devam etti:

“Arsa olarak çok değerli bir bölge. Çevrede villalar var. Biz de burasını ‘anaların anası’ Zübeyde Ana Çocuk Akademisi olarak projelendirdik.”

Şunun altını çizdi:

“Mudanya’mızın her yerinden buraya 3-4-5 yaş gruplarında çocuklarımız gelecekler. Çalışan annelerin gözü arkada kalmayacak.”

Öğrendik ki…

3 bin 500 metrekare kapalı alanı ve 2 bin 900 metrekare yeşil alanı olan projede özgün binanın mimarisinden uygulama projelerine kadar her şeyi Mudanya Belediyesi mimar, mühendis ve teknik kadroları gerçekleştirmiş.

Öyle ki…

Modern mimari tasarıma sahip binanın dış cephesi tarihi Mudanya evlerinin renkleri ve çizgilerini yansıtıyor.

Hatta…

Çocukların dolaplarından uyuyacakları karyolalara, öğretmenlerin masalarından diğer gereksinimlere kadar tüm ahşap üretimler de Mudanya Belediyesi Marangoz Atölyesi’nda yapılmış.

İşte…

Bu özel binayı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şöyle tanıttı:

“180-240 çocuk kapasiteli Zübeyde Ana Çocuk Akademisi oyun, eğitim ve uyku salonları, atölyeler, laboratuvar, konferans salonu, spor salonu ve yüzme havuzuyla Türkiye’nin en büyüğü.”

Yeni hedefi de açıkladı:

“İlk adımı Zübeyde Ana Çocuk Akademisi ile attık. Sırada ilkokul, ortaokul, fen lisesiyle Mütareke Okulları düşüncemiz var. Mütareke Üniversitesi’yle de bu zinciri tamamlamak istiyoruz.”

 

Açılış tarihi 12 Eylül ya da 11 Ekim

 

Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin temelini 2 yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu atmıştı.

Türkiye’nin en büyüğü olan ve kreş ve anaokulu tamamlanma aşamasına geldi. CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz videoyu izletip açılışına davet etti.

Tarih için de şu açıklamayı yaptı:

“11 Eylül Mudanya’mızın kurtuluş günü. 11 Ekim de Mudanya Mütarekesi yıldönümü. Sayın Genel Başkan programına göre iki tarihten birine karar verecek.”


DEVA Partisi il başkanını iş dünyasından buldu: Serkan Özgöz

 

Haberi… DEVA Partisi’nin Bursa’daki teşkilatlanma görüşmelerini yapan Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’dan öğrendik.

Dedi ki:

“Bursa görüşmelerimizi tamamladık ve kurucu il başkanımız olarak iş insanı Serkan Özgöz’ü görevlendirdik.”

Sonra da…

Sahibi olduğu yazılım firmasıyla iş yaşamını sürdüren, 1975 doğumlu Serkan Özgöz’le konuştuk.

Heyecanlıydı…

“Siyasi geçmişim olmadı. DEVA Parti siyaset yapmamış, fakat ülkenin sorunlarıyla dertleneceklerle yola çıkmak istediği için başvurdum ve İl Başkanı olarak görevlendirilip ülkem için sorumluluk üstlendim.”

O da…

Dalgın gibi Bursa doğumlu. Siyasetle ilişkisi olmasa da sivil toplum örgütlerinde çalışmış. Balkantürksiad üyeliği yanında, 1990’lı yıllarda bizim de mütevelli heyetinde yer aldığımız TOSYÖV’ün il örgütlenmesi BOSYÖD’de Genç Girişimciler arasında çalışmış.

Şimdi…

Kurucu kurulla birlikte DEVA Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu’nu oluşturacak.


Maskeyi dağıtıyor, gönüllere dokunuyor

 

En büyük avantajı… Geçmişte Yenişehir Belediyesi’nde çalışması. Bu sayede vatandaşla kolay diyalog kurabiliyor.

İzlediğimiz kadarıyla…

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, seçildiği günden bu yana, farklı bir belediye başkanı olarak dikkat çekiyor.

Her şeyden önce…

Yenişehir sokaklarında yürüyerek dolaşıyor. Kahvehane, çay ocağı, ya da önünde sohbet edilen işyeri görünce hemen maske dağıtıyor. Yaptıklarını anlatıp sorun ve beklentileri dinliyor.

Gönüllere dokunarak da yoluna devam ediyor.

Hızır gibi yetişti: Tarlada kalan salçalık domatesi Türk Şeker alıyor

 

Türkiye’nin en büyük salça fabrikaları Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da. Dolayısıyla, yörenin çiftçileri de bu fabrikalar için salçalık domates üretiyorlar.

Sistem…

Sezon başında fabrikalarla üreticilerin karşılıklı sözleşme yapmalarıyla işliyor. Çiftçi o sözleşmedeki kadar üretim yapıyor, fabrika da taahhüt ettiği bedeli ödüyor.  Bu sezon fabrikalar sözleşme gereği 56 kuruşa domates aldılar.

Ne var ki…

Rekolte yüksekliği ve sözleşme dışı ekim gibi nedenlerle ortaya ürün fazlası çıkınca, 37-40 kuruşa mal olan salçalık domates tarlada kaldı.

İşte…

Bu noktada AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in araya girmesiyle Türk Şeker adeta Hızır gibi yetişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yönlendirmesiyle; Bursa doğumlu olan ve yıllarca Bursa bürokratı olarak görev yapan Türk Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan, tarlada kalan sözleşme dışı salçalık domatesleri Türk Şeker’in 50 kuruştan satın almasını sağlatıp çiftçiyi rahatlattı.


Yanan ormanda dikilen fidanlar boy verdi

 

Mudanya’nın Çağrışan ve Göynüklü köyleri arasındaki alanda 2015 ve 2018 yıllarında iki orman yangını çıktı.

Pek çok spekülasyonu yol açan ve Bursa’nın ciğerini yakan orman yangınları sonrası bölgede kapsamlı bir fidan dikme seferberliği başlatıldı.

İşte…

O seferberliğe öncülük eden AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin hafta sonu bölgeye gittiğinde, dikilen fidanların boy verdiğini, yansı sıra da tıbbi ve aromatik ormanlara da ayrıcalık kattığını gördü.

Huzur da bu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X