Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En hızlı büyüyen ilçe Nilüfer’de yeni dönem hedefi: İnsan odaklı çalışma!

Köşe Yazısını Dinle

Bursa onu… 1998’de üstlendiği ve 3 dönem süren Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı olarak tanıdı. Çok kısa süre içinde çok hızlı büyümenin getirdiği yüksek tansiyon etkisiyle Bursa’nın çarpık yapılaşma sorununu gündeme getiren ilk kişi oldu

6 yıllık görevi boyunca da kamuoyunu aydınlatan, ilgili ve yetkili kurumları uyaran çalışmalara imza attı.

2004’te…

Nilüfer Belediye Meclisi’ne seçildi, 2006’dan 2019’a kadar Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı olarak bu kez belediyecilik hizmeti verdi.

Turgay Erdem…

2019’da CHP’den Nilüfer Belediye Başkanı seçildi. CHP’ye 15 aday adayı başvurusunun yapıldığı Nilüfer’de bir yandan aday adaylarını ve söylemlerini izliyor, bir yandan yeni dönemin planlaması yapıyor.

Nitekim…

Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’a ziyaretinde, Nilüfer’in gelecek dönemi üzerine sohbet ettik.

Önce…

318 milyon lirası borç olmak üzere 414 milyon lirayla teslim aldığı Nilüfer Belediyesi bütçesinin 3 milyar 400 milyon liraya çıktığını, borcun aynı kaldığını söyledi.

“Belediyelerin artık büyük projeler yerine mahalle ihtiyaçlarına göre hareket edeceği döneme girildiğini” vurgulayıp, 25 yıl önce kent gündemine taşıdığı yapılaşmaya dikkat çekti:

“Osmangazi’de yüzde 1, Yıldırım’da -1 büyüme yaşanırken Nilüfer yüzde 13 büyüyor ve batıya doğru gidiyor. Yatırımlar da o yöne kayıyor.”

Düşüncesi şu:

“Artık insan odaklı çalışma yapmamız lazım. Gençlere yöneleceğiz.”

Örnekler verdi:

“Kent büyürken kültür alanlarında sıkıntılar var. Yeni gelişen bölgelere kütüphaneler, gençlik merkezleri planlıyoruz. Sosyal donatı alanları, yeşil alan ve parklar, sağlık alanları hazırlıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun üst tarafında belediye hizmet alanı olarak ayrılmış 23 dönümlük bir yerimiz var. Oraya da konser alanı, gençlik merkezi. kütüphane projesi için mevzuatta formül arıyoruz.”

23 Nisan Mahallesi’ne dev 100. Yıl Anıtı

Projeyi… Türkiye’nin tanıdığı, eserleri yurt dışında bilinen Seçkin Pirim hazırladı. Olay’a ziyaretinde, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de açıkladı:

“23 Nisan Mahallesi’ndeki yeşil koridorumuza, Nilüfer ve Bursa’ya çok yakışacak 100. Yıl Anıtı için ihale hazırlıklarına başladık.”

Konsepti de söyledi:

“17 metre yüksekliğindeki anıt; yeni bir koridordan geçip yeni bir gözle yeni bir dünyaya bakışı simgeleyecek.”

DEVA Partisi’nin Büyükşehir ve 3 ilçedeki adaylarını Babacan açıkladı

Durum tespitini… Bir kez daha tekrarlamakta yarar var. DEVA Partisi kuruluş sürecini çok parlak geçirdi. Çünkü beklentiler fazlaydı.

Önce…

Altılı Masa yıprattı. 14 Mayıs için CHP Bursa listesinde DEVA adayına yer bulunamaması, Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’ın doğduğu kent Bursa yerine Balıkesir’den seçilmesi motivasyonu düşürdü, ayrılıklar başladı.

Böyle bir ortamda…

DEVA’nın 31 Mart yerel seçimi aday tanıtım toplantısı vardı. Ankara’daki tanıtımda, DEVA Genel Başkanı Ali Babacan tarafından yapılan  açıklamada Bursa adayları da var.

Örneğin…

Bursa Büyükşehir Adayı’nın, İl Başkanı Zeki Kahraman olduğu Babacan tarafından açıklandı.

Yanı sıra…

Mudanya’da Mine Norşon’un, Osmangazi’de İlçe Başkanı İlhan Menge’nin, İnegöl’de İlçe Başkanı Onur Metin Baş’ın adaylıklarını da Babacan açıkladı.

Karacabey Adayı Yasemin Tuna ise daha önce açıklanmıştı.

Siyasetin ‘vefalı’ olanı güzel

Serhat Şimşek… Geçen dönem MHP’nin jokeri gibiydi. Nerede ihtiyaç duyulsa orada görev aldı.

Cihangir Kalkancı döneminde İl Yönetim Kurulu üyesiydi, Nilüfer ve Osmangazi yönetimlerinde yer aldı.

Açıldığından bu yana da Şehir Hastanesi Başhekim Özel Kalemi olarak insanların sağlık sorunlarının çözülmesine katkı koyuyor.

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Gürsel Çelebi ve yönetimi Serhat Şimşek’i ziyaretle siyasi vefa gösterdi.

Şoförler Odası yargıya gitti, Büyükşehir taksi plakası ihalesini erteledi

İlk adımı… Osmangazi İstiklal Mahallesi Taksi Durağı için açılan 10 taksi plakası ihalesi ile Büyükşehir Belediyesi attı.

14 Aralık’ta da…

Bursa Şoförler Odası Başkanı Ahmet Çakır’ın itirazını duyurduk.

“Soğukkuyu’da yeni açılan büyük bir AVM var. 13 taksici arkadaşımız orada çalışmak için başvurdu. AVM yönetimi kendi alacağı plakalarla taksi durağını çalıştırmak istediği için 3. İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma başvurusu yaptık.”

O ihale…

27 Aralık Çarşamba günü yapılacaktı. Ancak, Şoförler Odası’nın yürütmenin durdurulması başvurusunu inceleyen Bursa İdare Mahkemesi karar için bilgi isteyince Büyükşehir de, erteleme kararı aldı.

Çakır gelişmeyi şöyle yorumladı:

“Biz ihalenin iptalini bekliyoruz, ama erteleme de şoför esnafımızı mağdur etmez. Mutlu edecek adımları birlikte atarız. Ortak akılla çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok.”

Mag-Der kongre yaptı, Yusuf Yumru yola devam

Kısa adıyla… Mag-Der olarak bilinen Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Bursa Şubesi olağan kongresini, derneğin merkezinin olduğu Gemlik’te yaptı.

Kurucu Başkan Yusuf Yumru yeniden başkan seçilirken, yeni yönetim Hasret Karada, Birgül Yıldız, Sevda Helvacı, Yusuf Aygül, Yahya Özdemir, Mühim Karaoğlu’ndan oluştu.

Yumru kongre konuşmasında, 6 Şubat depreminden dersler çıkardıklarını söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X