Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En kritik konu olan Aleviler yine Faruk Çelik’e emanet!

Aslında… Kamuoyuna yansımayan özel görevi ilk olarak 14 Kasım 2014 günü bu sütunlarda duyurduk.

O yazı…
Aynı zamanda merak edilen bir konunun perde arkası özelliğini taşıyordu:
Başbakan Davutoğlu uçakla Yenişehir Havaalanı’na indiğinde, karşılayanlar arasındaBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de vardı.
Ulucami’deki cuma namazında Davutoğlu’na eşlik eden Çelik daha sonra, Merinos’a gelip tören alanı girişinde karşıladı.
O gün…
Çelik programları nedeniyle Şanlıurfa’ya gitmek durumundaydı. Uçağı da saat 16.00’da kalkacaktı. Davutoğlu’nun tören alanına geç gelişi uçak programını sıkıntıya soktu.
Bu nedenle, Başbakan Davutoğlu’nu gelişi sırasında Merinos’ta karşıladıktan sonra durumunu anlatıp izin istedi veŞanlıurfa’ya uçmak üzere Merinos’tan ayrıldı. O nedenle,  Bakanların adları okunurken Merinos’ta yoktu.
Akşam…
Şanlıurfa programını tamamlayan Çelik, sabah Nevşehir’e geçti. Bu kez Başbakan Davutoğlu’nu cumartesi günüNevşehir’e gelişinde karşıladı.
Üstelik…
Orada olmasını bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu istedi.
Bunun da nedeni…
2010-2011 döneminde Devlet Bakanı olarak Alevi açılımını Faruk Çelik’in yürütmesiydi. Davutoğlu bu nedenle Hacı Bektaş ziyaretinde, Alevi camiasının da çok sevdiği Çelik’in yanında olmasını istedi.
Gerçekten de…
Alevi camiası, iki yıl süreyle çok sıkı temasta oldukları ve sorunlarını en doğru anlayıp çözüm ürettiğini bildikleriBakan Çelik’i çok seviyorlar.
Çünkü…
Faruk Çelik 6 Temmuz 2011’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak girdiği hükümette, 1 Mayıs 2009’da yapılan kabine değişikliği nedeniyle Din İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı oldu.
10 Temmuz 2011’de yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oluncaya kadar geçen o süreçte kimsenin el atmadığı kritik bir konuya ilk kez çözüm odaklı yaklaşan siyasetçiydi.
Karşılığında…
Alevi Açılım ile kritik sorunların çözümüne yönelik önemli adımlar atıldı. O nedenle Alevi camiası inandıkları Bakan Çelik’i çok seviyorlar. Başbakan Davutoğlu da bunu bildiği için Nevşehir’de Çelik’in olmasını özellikle istedi.
Gerçi…
Görüşmelerimizde Bakan Çelik’e bu en kritik konuda sorumluluğunun devam edip etmediğini ısrarla sorduk, ama bir cevap alamadık.
Dün akşam ise…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 30’a yakın Alevi temsilciyle Başbakanlık’ta yediği yemekte Alevi açılımı sürecinin mimarı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de vardı. Yemeğe Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.
Bize göre…
Dün akşamki tablo Başbakan Davutoğlu’nun da en kritik konuyu Faruk Çelik’e teslim ettiğini tescilledi.

 

***

 

KADEM, Bursa’da da örgütlenecek

 

Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve yöneticileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği illerde örgütlenme hazırlığı içinde.
Örneğin…
Genel merkezi İstanbul’da olan KADEM’in şube açıp Bursa’da örgütlenmesi için görüşmeler yapıldığı konuşuluyor.İstanbul’daki görüşmelerde bazı kadın sanayici ve işadamlarıyla görüşüldüğü de gelen bilgiler arasında.

 

***

 

Bu yol fuara gider: En büyük turizm zirvesi Bursa’da

 

Son dönemde… Bursa’yı ilgi çeken bir turizm kenti haline getirebilmek için yerel yönetimlerin öncülüğünde çok ciddiadımlar atılıyor.
Örneğin…
Bursa’nın tarih kenti olduğunu gösterecek surlar yeniden yapıldı. Eski eserler restore edilip ayağa kaldırılıyor.UNESCO’nun dünya mirası listesine almasıyla Bursa’yı dünyaya açacak fırsat elde edildi.
Buna, İznik Gölü’nde sular altında keşfedilen kayıp kilise de eklendi.
Kuşku yok ki yeni teleferik hem kent içi otelleri canlandıracak, hem Uludağ’ın yıldızını parlatacak.
Yanı sıra…
Bursa’yı bir yandan termal kent haline getirecek sağlık turizmi için projeler geliştiriliyor, bir yandan  kongre turizmiiçin salondan 5 yıldızlı otellere kadar turizm anlayışı yeni baştan şekilleniyor.
İşte…
Tüm bu çabaları taçlandıracak çok önemli bir adım cuma günü atılıyor.
Çünkü…
Türkiye’deki turizm sektörünün öncüsü ve belirleyicisi konumunda olan, aralarında İstanbul, Ege ve Akdenizsahillerinin çok ünlü tesislerinin de yer aldıkları beş yıldızlı 67 büyük otel sahip ve yöneticileriyle, 70 seyahat acentası ve 24 büyük tur operatörü Bursa’da buluşuyorlar.
Kısa adı Türsab olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettikleri dev buluşma, Türkiye’de turizm sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük turizm buluşmasıolacak.
Bunun için…
Merinos Kongre Kültür Merkezi kapılarını açtı ve Yıldırım Beyazıt Salonu’na tam 70 görüşme masası kondu. Bilgisayar da bağlanan maslarda otellerin yöneticileri, belirli sürelerde acentalar ve tur operatörleri ile bir araya gelecekler ve yoğun iş görüşmesi trafiği yaşanacak. Akşam da yemek var.
Bursa’yı bir anda turizm sektörünün merkezi haline getirecek organizasyon, bundan sonrası için de önemli bir başlangıcı oluşturacak.
Çünkü…
Halen İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van illerinde turizm fuarı düzenleniyor. Bursa da turizm fuarı için ilk altyapısını oluşturacak.

 

***

 

Fotoğraflarından sergi açılacak Gül’e FotoFest daveti!

 

 

Her geçen yıl dünya festivali olma yolunda adımlar atan ve Türkiye’nin tek fotoğraf festivali özelliğini taşıyanFotoFest cumartesi günü Bursa’yı dünyaya tanıtacak festival yürüyüşü ile başlıyor.
Heykel’den başlayıp İnönü ve Cumhuriyet Caddeleri geçilerek Zafer Meydanı’nda sona erecek yürüyüş sonrasıMerinos’taki fuar alanında dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan sergiler açılacak.
Bu sergiler arasında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 yıllık görevi süresince tüm fotoğraflarını çeken fotoğrafçısı Mehmet Demirci’nin sergisi de var.
İşte…
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile birlikte Genel Sekreter Enes Battal, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar, Bursa Kent Konseyi Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Bufsad Başkanı İlhan Özer dünİstanbul’da çok özel bir ziyaret yaptılar.
Ziyareti özel kolan, fotoğraflarından sergi açılacak Gül’ü hem festival yürüyüşüne, hem sergi açılışına davet etmeleri oldu.
İstanbul’daki Huber Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede FotoFest dışında Bursa ve Kent Konseyi de konuşuldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X