Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En yetkili ağızdan açıklama: DEVA ittifaklara girer mi, hedefte ne var?

Siyasette… Aniden ortaya çıkan fırtına var. Kulisler, spekülasyonlar, iddialar, beklentiler,  yorumlar adeta havada uçuşuyor.

Gerçi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması sonrası İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener çevresinde spekülasyon yoğunluğu oluştu, ama ne yapacağı merak edilenler arasında Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi de var.

Böyle bir ortamda…

Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’le birlikte ziyaretimize gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’a sorduk:

DEVA Partisi ittifaka girecek mi?

Son dönem…

Siyasetin kazandığı yeni isim olan ve realist siyaset yapan Bursalı genç siyasetçi Dalgın şu cevabı verdi:

“29 Aralık’ta kurultayımız var. Kurultayımızı yapıp seçime girme hakkını elde etmek istiyoruz. Önceliğimiz bu.”

Konu…

Bir anda seçime hazır olmak noktasına gelince, “Yakın zamanda erken seçim mi görüyorsunuz?” diye sorduk.

Şöyle cevapladı:

“Seçime katılabilmek için kurultayı 6 ay önce yapmış olmak gerekiyor. Seçim tarihi beklentimiz yok. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan hemen seçim beklemediğini, fakat 2023’e kadar da gitmeyeceğini söyledi. Biz yalnızca kurultayımızı yapıp seçime girme hakkı almak istiyoruz.”

Şunu vurguladı:

“Seçime girebilme koşullarından biri, illerin yarısında teşkilatlanma gereği. 9 ay önce kurulmuş bir partiyiz. 80 ilde teşkilat kurduk, 41 ilde kongreleri yaptık. 922 ilçenin 500’e yakınına atama yaptık.”

Ardından…

“Teşkilatlanma açısından koşulları yerine getirdik” deyip şunun altını çizdi:

“İnsanların yaşam savaşı verdiği pandemi koşullarında, üstelik internetten üye yaparak 9 ayda bu duruma gelmek hiç de kolay değil. DEVA Partisi 9 ayda bunu başardı.”

Sonra da ittifak konusuna geldi:

“DEVA Partisi’nin gündeminde ittifak yok. Sıfır düşünce. Biz bunu, seçim ve siyasi partiler kanunlarıyla birlikte konuşulacak konu olarak görüyoruz.”


Bursa DEVA 50 kişiyle katılıyor

Siyasi parti kurultaylarına, delegeler ve partinin davet ettikleri katılır.

Ne var ki…

Kongre yapmayan DEVA’nın Bursa’da kurultay delegesi yok. Bu nedenle, “Nüfusu 3 milyonu geçen büyük illerin yönetim kurullarının katılımı” kararı alan DEVA Genel Merkezi sorunu çözdü.

İl Başkanı Serkan Özgöz kurultay dönüşü 40 olan yönetim kurulunun 50 kişiye çıkacağını, 25 yedekle de 75’e tamamlanacağını söyledi.


AK Parti’de en önemli değişim: Geçmişi dışlamayan bir dönem başlıyor

AK Parti’de… İl Başkanlığı görevini Ayhan Salman’ın Davut Gürkan’a devrettiği tören yüksek ilgi ve pandemi nedeniyle Merinos’a alındı.

Ortaya da…

İlk kez parti dışında yapılan ve bu kadar büyük ilgi gören devir teslim çıktı.

Bir kere…

Bursa’nın 2 Bakanı olarak Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu yan yanalar.

Yani…

Bursa siyasetinin Ankara ayağında güç bölünmesi yok.

İkincisi…

Eski il başkanları Cemalettin Torun ve Nagip Vardar uzun aradan sonra parti etkinliğine katıldılar. Milletvekilleri ve aday olarak görüşmeye gidenler de oradaydılar.

Fotoğrafı şöyle okuduk:

Bugüne kadar AK Parti’de göreve gelen, kendinden öncesini siliyordu. İl Başkanı Davut Gürkan’ın böyle yapmayacağı, izin vermeyeceği ilk günden anlaşıldı.

Davut Gürkan farkıyla yeni bir dönem başlıyor.

Gürkan’a ilk kutlama Türkoğlu’ndan

Salı akşamı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Bursa İl Başkanı atanan Davut Gürkan çarşamba gününü toplantılarla geçirdi. Perşembe günü toplantılara ara verip cenaze için Emirsultan’a gitti.

Cami avlusunda da İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile karşılaşan Gürkan’ı partisi dışından ilk kutlayan Türkoğlu oldu.

Önümüzdeki süreçte siyasi olarak karşı karşıya gelecek iki dost sohbet ettiler.


Balkan göçmenleri Recep Altepe’yi unutmadı: Davet edip plaket verdiler

Tanıdığımızda Refah Partisi yönetimindeydi. Fazilet Partisi’nde de siyaset yaptı. 1999’da Ramazan Altunöz döneminde RP’den Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi seçildi. 2004’te AK Parti’den Osmangazi Belediye Başkanı, 2009’da Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2014’te ikinci kez seçilen ilk Büyükşehir Belediye Başkanı unvanı kazandı, ama dönemini bitiremeden Alinur Aktaş’a devretti.

Proje ve hizmetlerini eleştirenler de, alkışlayanlar da, daha fazlasını bekleyenler de olabilir, bunlar doğal, ama Recep Altepe bu kente hizmet edip iz bıraktı.

Merkez ve ilçelerde dost ziyaretleri yapıyor, bazen davetlere katılıyor. Hepsinde de ilgi görüyor.

Nitekim…

Hafta içinde Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk’ün davetine katıldı. Öztürk o ziyarette, hizmetleri nedeniyle Altepe’ye teşekkür plaketi verdi.

Üniversite-yerel yönetim işbirliği

Bursa Teknik Üniversitesi ülkemizin genç üniversitelerinden. YÖK tarafından da teknoloji görevi verildi.

Kulvarı farklı olan BTÜ yeni bir proje için yerel yönetimle işbirliği yapıyor.

Bu amaçla…

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’le Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bir araya gelip Girişim 2020 projesi kapsamında iş fikirlerini yaşama geçiren ekiplerin projelerini incelediler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X