Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Enkaz kaldırıp arama yapmak için Türkiye’de gitmedikleri bölge yok!

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Türkiye’nin herhangi bir yerinde deprem, sel, çığ, heyelan gibi afet yaşandığında, AFAD’ın çağrısıyla hemen kalkıp gidiyorlar.

Cansiperane şekilde…

Afet neredeyse canlı kurtarmak için enkaz altına girip arama yapıyorlar, enkaz kaldırma çalışmalarına katılıyorlar.

Kısa adıyla MAG Bursa bu alanda 30’a yakın sivil toplum örgütü arasında eğitimi en ciddi veren, akreditasyon kurallarına uyan birkaç dernekten biri.

Nitekim…

Deprem riski nedeniyle Gemlik merkezli kurulan, Gemlik-Orhangazi bölgesinde eğitim vermedik okul bırakmayan Mahalle Afet Gönüllüleri Bursa İl Derneği Başkanı Yusuf Yumru ve Başkan Yardımcısı Yusuf Aygül ziyarete geldiklerinde, kurtarma anılarını zaman zaman hüzünlenip dinledik.

Yumru anlatırken, “İnsanların anne-babalarına sarılamadığı pandemide biz İzmir ve Elazığ depremleriyle Giresun’daki selde cesetlere sarıldık” dedi.

Yine…

Soma maden kazası sonrası “maden şehitlerinin çocuklarına babalarından hediye gelmiş gibi” her mezarın başına oyuncak bırakmalarını unutamıyor.

Depremde, selde, her türlü afette Bursa’dan kalkıp giden ilk ekipler arasındaki MAG Bursa Başkanı Yusuf Yumru, çalışma yöntemlerini şöyle açıkladı:

“Afet öncesi eğitimiyle bilinçlendirme yapıyoruz. Afetlerde müdahale ediyoruz. Afet sonrası da bölgeden ayrılmayıp rehabilitasyon yapıyoruz.”

2009’da kurulan MAG Bursa verdiği akredite eğitimle 370 bilinçli gönüllü yetiştirmiş. Bünyesinde yer aldıkları MAG Vakfı’nın fesih kararı sonrası Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, İzmir il dernekleri olarak federasyon için görüşmelere başlamışlar.

Şunu da ekledi:

“Türkiye’de sivil afet dernekleri arasında en tecrübeli ve teçhizatı en iyi derneğiz.”

Aslında…

Yusuf Yumru ile tanışıklığımız siyaset yaptığı yıllardan, ama gönüllü olduğu afet kurtarma çalışmalarıyla Bursa için yaptıklarıyla gurur duyduk.

Ne mutlu onlara.

 

Böyle sel görmedi: Geçmiş olsun Tirilye

Tarihi, özel yapılaşması, turizm değeri, doğası, zeytiniyle Tirilye gerçek bir kültür kenti.

Pazartesi sabahı…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan Taş Mektep bahçesindeki basın toplantısında Tirilye’nin tarih kenti olması çalışmalarını dinledik.

Salı gecesi ise Tirilye bugüne kadar görmediği sel yaşadı, yollar denize kadar dere olup aktı.

Biz de Tirilye’ye “geçmiş olsun” diyoruz.

 

BUSKİ 10 ilçeyi Hakan Kaya’ya emanet etti: Genç, ama deneyimli!

Zaman çok hızlı… Hakan Kaya’yı 2006’da tanıdığımızda Mustafakemalpaşa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü olarak görev yapan gencecik bir mühendisti.

2014 seçimiyle Bütünşehir uygulaması başlayınca, BUSKİ Karacabey Şube Müdürlüğü’nü üstlendi.

Şimdi de…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın uygun görmesi ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’in atamasıyla BUSKİ İşletmeler 2. Bölge Daire Başkanı oldu.

Artık…

2014 seçiminden beri Büyükşehir’den hizmet alan İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhangazi,İznik, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ilçeleri altyapı yatırımlarını koordine edip yatırımları yönetecek.

Yaşı genç ama deneyiminin fazla ve enerjisinin yüksek olduğunu bildiğimiz Hakan Kaya bugüne kadarkiler gibi bu görevi de kendini herkese sevdirerek başarıyla yapar.

 

Nilüfer’de ‘halkla yönetim’ için yol haritası

Mesaj… Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem tarafından Nilüfer’de yaşayanların telefonlarına gönderildi.

Belediye etkinliği dışında, farklı davet içeren ve “kent paydaşımız” diye başlayan mesajdaki çağrı şu:

“Nilüfer Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm paydaşların sivil katılım kalitesini arttırmak için pandemi sonrası Yeni Nesil Katılımcılık yol haritasını sizlerle birlikte hazırlamayı hedefliyoruz.”

 

Ankara’da sıcak temas: Pandemi başarısı sağlık turizmi getirir mi?

Ziyareti… AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Esgin gerçekleştirdi.

Ziyaret ettiği ise…

Uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye’de sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini destekleyip koordine etmek, bu alanda politika ve stratejiler üretmek için Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya’ydı.

Pandemi sürecinde Bursa’nın başarısını anlatan Dr. Esgin, normalleşmeyle birlikte yeniden canlanacak sağlık turizmi alanında Bursa’ya destek istedi.

Böylece…

Yurt dışından sağlık amaçlı turizm organizasyonları projeleri hazırlayan ve çeşitli ülkelere öneriler yapan kurumun genel müdürüne Bursa’nın sağlık altyapısı ve kapasitesini doğrudan anlattı.

Bizler de umutlandık.

 

Bursaspor için kenetlenme ve şahlanış fırsatı

1 Haziran… Bursa’nın en önemli markası kabul ettiğimiz Bursaspor’un 58. kuruluş yıldönümüydü. Taraftarların Mihraplı’dan Timsah Arena’ya meşaleli yürüyüşü Bursaspor sevgisinin oynadığı lige bağlı olmadığını gösterdi.

Fotoğraflar dünyaca ünlü yabancı spor gazeteleri ve dergilerin sitelerinde de yayınlandı.

Bu arada…

AK Parti İl Gençlik Kolları da yıldönümü nedeniyle Şehreküstü’de yüzlerce Bursaspor atkısı dağıttı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X