Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erbakan’la görüşen Yalçın’ın 10 yıl sonra siyasete dönüş mesajı: Nerede kalmıştık?

Köşe Yazısını Dinle

Görüşme… Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde 45 dakika sürdü. Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk ve İl Başkanı Murat Kolancı görüşmede Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’a, Bursa Büyükşehir adaylığı önerdikleri Sedat Yalçın’ı tanıttılar.

Bursa teşkilatından yaklaşık 50 kişi de Genel Merkez önündeydi.

İlk olarak…

Sedat Yalçın geçmişteki çalışmalarını, iş yaşamını, Bursa’ya ilgili görüşlerini, kentleşme ile ilgili yurt dışı incelemelerini anlattı.

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk o anları aktardı:

“Sayın Genel Başkanınıza bilgilendirme yapmıştık. Sayın Yalçın da düşüncelerini aktarması yanında, bazı projeleri dosya olarak takdim etti.”

İzlenimini şu:

“Bir süredir Sayın Genel Başkanımız Sayın Yalçın’ı yakından takip ediyor. Nedir, ne değildir, biliyor. O nedenle çok verimli bir görüşme oldu.”

İlk mesajı da açıkladı:

“Görüşme sonunda, ‘Şu andan itibaren gece-gündüz çalışacaksınız. Buraya bir dahaki sefere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gelmeniz gerekiyor’ dedi.”

Ardından…

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Adayı olarak Ankara’dan dönüş yolundaki Sedat Yalçın’la görüştük.

Öncelikle…

“31 Mart seçimlerinin Bursa’da adaylar yarışı halini alacağı belliydi. Şimdi yeni bir aşamaya geçtik” dedi ve adaylığını onaylayan Dr. Fatih Erbakan’a teşekkür etti.

Öncelikli projelerini de açıkladı:

“Deprem ve iklim değişikliği başta olmak üzere tüm sorunlara perspektifle yaklaşacağız. Ekonomik kriz ortamında sosyal politikaları gündem yapacağız.”

Şu sözü verdi:

“Hiçbir kadın, genç, çocuk, engelli kendini terkedilmiş ve yalnız bırakılmış, ötekileştirilmiş hissetmeyecek. Herkesi kucaklayan sosyal planları açıklayacağız.”

Ardından…

AK Parti İl Başkanlığı sonrası siyasete dönüş mesajını verdi:

“10 yıl aradan sonra, ‘Nerede kalmıştık?’ deyip Bursa’yla kucaklaşacağız.”

Sedat Yalçın: Bursa liyakatı seçer

Fatih Erbakan’la… Görüşüp adaylığının kesinleşmesi sonrası Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nden çıkan Sedat Yalçın dönüş yolundayken, sosyal medya hesabından da ilk sloganı paylaşıldı: Bursa liyakatı seçer.

Bu arada…

Erbakan-Yalçın görüşmesini organize eden Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk şu bilgiyi verdi:

“Bursa’da 5 ilçede adaylarımızı açıklamıştık. Perşembe günü Yenişehir ve Orhaneli’ni açıklayacağız.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nilüfer Sağlık Müzesi’ni açmaya geliyor

Proje… CHP’den 1 dönem Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve 1 dönem Bursa Milletvekili olarak siyaset yapan Dr. Ceyhun İrgil’e ait.

İhsaniye’deki…

Eski Sağlık Ocağı’nın bulunduğu bina, Nilüfer Belediyesi tarafından yoğun bir çalışmayla Sağlık Müzesi’ne dönüştürülüyor.

Gerçi…

İnegöl’de Devlet Hastanesi bünyesinde ambulanslardan tıbbi aletlere kadar sağlık malzemelerinin sergilendiği bir Sağlık Müzesi var, ama Nilüfer Sağlık Müzesi hem sergilenen ürünlerin özellikleriyle, hem sunumuyla farklı bir müze olacak.

İşte…

Bu müzedeki ürün yerleştirme çalışmalarının sonuna gelindi. Ay sonu itibariyle de açılışa hazır hale gelecek.

Açılışı ise…

Şubat ayının ilk haftasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel yapacak. Özel’in Bursa programı sırasında, CHP İl Başkanlığı da geniş kapsamlı aday tanıtım toplantısı planlıyor.

Yurt bulamayan gençlere ‘stüdyo daire’ sözü verdi

Gerçi… Seçim kampanyasına basını uyararak tersten başladı, ama bu seçim en renkli adaylarından biri Zafer Partisi Büyükşehir Adayı Bayram Kazancı olacak.

İlk vaadi, üniversiteli gençleri heyecanlandırır:

“Kredi Yurtlar’ın yurt vermediği öğrencilerimizi hiçbir grup ve zümreye mecbur bırakmayacağız. Banyosu, tuvaleti, çalışma masası, yatağı içinde olan 30 metrekare stüdyo daireleri gençlere sunacağız.”

Türkiye Felsefe Olimpiyatı birincisi Bursa’dan çıktı: Ediz Kaan Ermez

Açıkçası… Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş hekimi Gürkan Kaya’nın bilgilendirmesiyle heyecanlandık.

Çünkü…

3 Aralık’ta yapılan ve 2023’te 28’ncisi düzenlenen Türkiye Felsefe Olimpiyatı’nı, Bursa’dan Nuri Erbak Anadolu Lisesi Öğrencisi Ediz Kaan Ermez’in kazandığını duyurdu.

Aynı zamanda…

Bursa Felsefe Kulübü’nün fahri üyesi olan Ermez’in, gençlerin farklı alanlara yöneldikleri dönemde “yaşamın kendisi” olan felsefeyi seçmesi önemli.

Çünkü…

Günlük yaşamda insan ilişkilerini düzenlemekten, ülkeler arası ilişkilere her alanda felsefe öğretileri geçerli, hatta savaşların bile önüne geçilir.

O nedenle…

Lise öğrencisi Ediz Kaan Ermez’in 28. Türkiye Felsefe Olimpiyatı Birincisi olması çok önemli. Ödülünü, dünyanın saygı duyduğu felsefe duayeni Prof. Dr. Ionna Kuçuradi’nin elinden alması da heyecan verici.

Gençlerden gençlere destek

Gerçi… İlk, orta, liselerde sömestr tatili başladı, ama üniversiteler bu süreçte final sınavlarını yapıyorlar.

İşte…

Bu final haftasında sınava hazırlanan Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerini Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi yalnız bırakmadı.

Sınava hazırlanan genç öğrenci arkadaşlarına dağıttıkları ikramlıklarla moral veren Gençlik Meclisi, stresli süreçte gençlerin yanında olarak güzel iş yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X