Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erbil’de sıcak sohbet: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak gezisinde Aydın vardı

Köşe Yazısını Dinle

Geçen hafta… Irak Parlamento Heyeti, iki ülke arasındaki normalleşme adımları kapsamında Ankara’ya geldiğinde, TBMM Irak Dostluk Grubu Başkanı olarak masada AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da vardı.

Pazartesi günü…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak’a gitti ve Bağdat’ta önemli görüşmeler yaptı, önemli anlaşmalara imza attı.

İşte…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte önce Bağdat’a, sonra Erbil’e giden heyette AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da vardı. Resmi temasların tümüne katıldı, görüşmelerde de hazır bulundu.

Geçmişte…

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı ve Irak Başbakanı görevlerinde bulunan Mesut Barzani’yle Erbil’deki görüşmede renkli anlar da yaşandı.

O anlar…

Barzani ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasına dönüp “Müfit Bey gelsene” demesiyle başladı ve Aydın’ı Barzani ile tanıştırdı.

Başlangıçta…

Görüşme tercüman aracılığıyla sürüyordu, ama Aydın iyi bildiği Kürtçe konuşmaya başlayınca Barzani şaşırdı.

Ardından…

Halepçe Katliamı sonrası ülkemizde barınanlar için Muş’taki kampta peşmergelere 4 yıl müdürlük yaptığını anlatınca Barzani’nin ilgisi arttı.

“Kamptaki sığınmacılardan bazıları zaman zaman Irak’a gidip geliyorlardı, size de benden bahsettiklerini söylediler” diye söze başlayan Aydın bir de anı paylaştı:

“Size kampta gösterdiğim ilgiden bahsedince bana silah hediye etmek istediğinizi söylediler. Ancak hediyeyi kabul edemedim”

Bunları anlatınca…

Barzani çok iyi anımsadığını ifade etti, grupta hep birlikte güldüler.

Ayrılırken…

“Silahı neden almadın?” diye gülerek soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aydın da gerekçelerini anlattı ve karşılığında onay aldı.

Aydın, geziyle ilgili gözlemini şöyle paylaştı:

“Irak’taki liderlerin hepsinin Sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük ilgi ve hayranlıkları var. Bu bölgemiz için de güzel sonuçlar verecek.”

 

Muş’un kan davalı iki ailesini barıştırdı

Cumartesi… Yıldırım, Gürsu, Kestel, İnegöl belediye başkanlarını ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, pazar günü de İstanbul’da büyük bir barıştırmaya aracılık etti.

Aralarında kan davası olan Muş’un iki büyük ailesi Ökmen ve Şensoy ailelerini İstanbul Sultanbeyli’deki camide amcasının oğlu Şeyh Muiniddin Aydın’la bir araya getiren Müfit Aydın, barışı sağladı.

İki aile Kur’an-ı Kerim’le yemin edip kucaklaştılar.

 

Fidansoy anlattı: İDO’nun fiyat ve sefer politikası BUDO’yu getirdi

11 yıl önce… Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yoluyla İstanbul’a yolcu taşıdığı BUDO seferlerine 23 Ocak 2013’te başladı.

O süreci BURULAŞ Genel Müdürü olarak süreci yöneten Levent Fidansoy, hem yaşananları, hem BUDO’nun kurulmasına nasıl karar verildiğini anlattı:

“Önceleri yolcu gemileri çalışıyordu. İDO kurulunca deniz otobüsleri geldi, ama özelleştirme sonrası İDO uçak firmalarının ‘erken alana ucuz, son anda alana pahalı’ bilet uygulamasına geçti. Bu da kısa güzergahta anlık kararlarla yolculuk yapanların tepkisine yol açtı.”

Kararı anımsattı:

“İDO’yla görüşmelerimiz sonuç vermeyince Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Recep Altepe’ye anlattım. Kendi filomuzu kurmaya karar verdik. İlk gemiyi Norveç’ten aldık, ikinci gemiyi Çanakkale’den kiraladık.”

Şunu da ekledi:

“Dünyada bu kadar kısa sürede sefere başlayan başka firma yok.”

 

Bilimin ışığında Madrid’e kongreye gitti

Bursa onu… HETADER adıyla bilinen Bursa Hemofili ve Talasemi Derneği Başkanı olarak tanıdı. Bursa’da çocuk onkolojiyi ilk o başlattı.

2017’de…

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı göreviyle Ankara’ya giden Dr. Elif Güler Kazancı, halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Yaşamını..

Çocuk onkolojisini adayan Elif Hoca şu günlerde Dünya Hemofili Kongresi için Madrid’de bilimin ışığında çalışıyor.

 

İYİ Parti’den Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer’e Millet İttifakı ziyaretleri

Geçmişte… Seçim sonrası koalisyon hükümetlerine alışık Türk siyaseti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, seçim öncesi anlaşması olan seçim ittifakıyla tanıştı.

İşte…

CHP ve İYİ Parti’nin gövdesini oluşturdukları Millet İttifakı Mayıs 2018’de böyle başladı. 2019 yerel, 2023 milletvekili genel ve cumhurbaşkanı seçiminde birlikteydiler.

Fakat…

31 Mart yerel seçimiyle yollar ayrıldı, iki parti kendi adaylarıyla seçime girdi.

Buna karşın…

31 Mart’ta Büyükşehir Adayı olan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu seçimden kazanarak çıkan CHP adayları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i ziyaret ettiler.

Ziyaretlere ittifak dostluğu yansıdı.

 

671 yıllık sorgun geleneği: Dede Aşı

Tarihi geleneklerin yaşadığı köyler var… Uludağ’ın yüksek tepelerinden birinde kurulu olan Sorgun o köylerden.

Keles’e bağlı, gerçek Yörük-Türkmen köyü olarak geleneklerini yaşatan Sorgun’da 671 yıllık Hıdrellez’de Dede Aşı geleneği 5 Mayıs’ta yine herkesi buluşturacak.

Etkinliği…

Sorgun Muhtarı Ömer Aydın, Kooperatif Başkanı Hüseyin Yavuz, Dernek Başkanı Muharrem Ulutaş birlikte organize ediyorlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X