Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erdem Saker’in çağrısı: Alp’lerden farkı olmayan Uludağ’da 12 ay turizm yolları!

Köşe Yazısını Dinle

Hafta içinde… Turizm profesyonellerini bünyesinde toplayan ve bir dönem üyesi olmaktan onur duyduğumuz Bursa Skal Klübü’nün iftarına Başkan Meltem Mısırlıoğlu’nun davetiyle katıldık.

Doğal olarak…

Turizmcilerin bir araya geldiği iftardaki konuşmalar da turizm üzerine oldu.

Özellikle…

Kemal Efe’nin evsahipliğindeki toplantının konuk konuşmacısı Erdem Saker olunca, işin içine Uludağ turizmi girdi.

40 yıllık DSİ yaşamının son 25 yılını DSİ 1. Bölge Müdürü olarak Bursa’ya hizmetle geçiren, 1994-1999 dönemi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptıklarıyla efsane başkan olan Saker’in özellikle Uludağ üzerine önerilerini dikkatle dinledik.

Savunduğu şu:

“Uludağ ülkemizin ilk kayak merkezi. Son yıllarda yeni kayak merkezleri devreye girdiği için eski cazibesi kalmasa da Bursa için çok değerli turizm potansiyeline sahip. Fakat Uludağ’dan yeterince yararlanamıyoruz.”

Şu karşılaştırmayı yaptı:

“İsviçre’nin Alp Dağları’nda yılın 12 ayı turizm yapılabiliyor. Kışın kayak, yaz dönemi de doğa turizmi var. Fakat Uludağ’dan yılın 3-4 ayı yararlanıyoruz.”

Bu durumun sorgulanması gerektiğini düşünen Saker şu bilgiyi de verdi:

“Uludağ ile Alp Dağları aynı bitki örtüsüne sahip. Hatta Uludağ’ın endemik bitki zenginliği fazla. İkisinde de kızıl çam var. Avrupalı turist geldiğinde Uludağ’da hiç yabancılık çekmez. Çünkü alıştığı aynı bitki örtüsü var.”

Bu özelliğin…

Avrupalı turiste anlatılması gerektiğini söylerken, Uludağ’da 12 ay turizm için iki öneride bulundu.

Dedi ki:

“Benim dönemimde Sarıalan’dan Oteller’e yürüyüş yolu yapmıştık. Yaz turizmi için orman içi patikalar yapmak ve işler hale getirmek gerekir. Turist orman içinde yürüyüş yapabilmeli.”

Bir önerisi de şu:

“DSİ olarak Demirtaş Barajı yanına çim kayağı pisti yaptık. Burada dünya şampiyonası da oldu. Uludağ’a çim kayağı pisti büyük ilgi ve heyecan getirir.”

Kent Konseyi Erdem Saker’le başladı

Erdem Saker denince… Akıllara önce Botanik Parkı ve Hayvanat Bahçesi geliyor. Ayrıca Bursaray’ı planlayıp temelini atan belediye başkanı da Saker’di.

Yanı sıra…

Erdem Saker’in bir armağanı daha oldu: Yerel Gündem 21.

Sivil toplumun sesini duyurabilmesi amacıyla oluşturduğu, ilk Genel Sekreter olarak Orhan Efe’nin görev üstlendiği Yerel Gündem 21 günümüzde Kent Konseyi adıyla faaliyetini sürdürüyor.

Osmangazi Köprüsü’yle konaklama azaldı: Uludağ için otelci önerileri

Geçmişte… Kayak merkezi olarak ilk akla gelen, İstanbul’daki sanatçı, sporcu ve sosyetenin her kış geldiği Uludağ’daki konaklamada ciddi düşüş var.

Bunda…

Osmangazi Köprüsü’nün de payı var. Gerçi, hafta sonu İstanbul’dan günübirliğine Uludağ’a gelip kayak yapan arttı, ama akşam döndükleri için konaklama yapmıyorlar.

Bu noktada…

Uludağ’ın eksiklerini, Haluk Beceren’le konuştuk. Otelci gözüyle, Uludağ Alan Başkanlığı’na verdikleri önerileri anlattı:

“Uludağ’daki suni kar sistemi çalışmıyor. Mutlaka yenisi yapılmalı. Su ihtiyacı için su bendi ve baraja gerek var. Yaz turizmi için spor alanları yapılmalı. Uludağ’ın ciddi anlamda rekreasyona ihtiyacı var. Otellerin personellerinin kalabilecekleri lojman kompleksine yer ayrılmalı. Bir de, günübirlik gelenlerin kayak alanlarına girmeleri engellenmeli.”

Makalesi ve videosunu Time yayınladı

Time dergisi… Dünyanın en önemli haftalık haber dergileri arasında ilk sırada. Amerika merkezli Time dergisini, yer verdiği konuları nedeniyle dünya kamuoyu ilgiyle izliyor.

İşte…

Böylesine önemli Time dergisinin son sayısında Bursa’dan bir isim; gökyüzü fotoğrafçısı Tunç Tezel’in yazısı yayınlandı. “Uzun mesafe tutulma seyahatleri ve tam güneş tutulması” konulu yazının yanı sıra, Tezel’in çektiği video da Time’ın internet sitesinde yer aldı.

Açılan istasyona metro da yolcu da gelemiyor, yolda eziyet devam ediyor

Kendisi de söyledi… Alinur Aktaş’a seçimi kaybettiren nedenlerden biri Şehir Hastanesi metro hattının Geçit etabı çalışmaları.

Kente trafik eziyeti çektiren, Geçit esnafına dükkan kapattıran bitmeyen inşaatın seçime de yansıması kaçınılmaz.

Kazma kürekle 6 ayda bitecek 1 kilometrelik iş 3.5 yıldır bitmedi. Geçen yıl açılması planlanan Geçit İstasyonu bu seçim öncesi açıldı, ama henüz metro gelemedi.

Çünkü…

Altgeçitler bitmediği için yolcunun bitmeyen istasyona ulaşma şansı yok.

Bunlar olurken…

Bakan’ın açılışı, Cumhurbaşkanı’nın gelişi öncesi Mudanya yönünde şerit daraltmasıyla iftar saati insanlar yollarda bırakıldı.

Hesap sorulmadığı için, müteahhit eziyeti şimdi de Bursa yönünde sürüyor.

Montajın…

Platformda sürmesine karşın kent merkezi yönünde boşu boşuna şerit daraltılınca Geçit trafiği hafta sonu ve bayram arifesinde yine geçit vermez oldu.

Büyükşehir Basın’da İçöz mü? Karanfilci mi?

Mazbatasını… Cuma akşamı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, cumartesi günü görevi devraldı.

Şimdi…

Kadro planlaması için atacağı adımlar bekleniyor. Basın camiası ise Basın Daire Başkanı’nın kim olacağını merak ediyor.

Kulislerde…

Gazeteci olan CHP İl Başkan Yardımcısı Yankı İçöz ile geçen dönem Mudanya Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan Harun Karanfilci adları geçiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X