Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erdoğan görev verdiği Aktaş’ın arkasında durdu, istikrarı seçti

Bugüne kadar konuşulan isimlere bakılırsa, AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hiç de kolay karar vermedi.

Özellikle…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tercihinde daha fazla hissediyoruz.

Çünkü…

Sızan ya da sızdırılan isimlere baktığımızda, hepsinin AK Parti’nin geçmişinde önemli yerleri olduğunu, Erdoğan’ın yakınında siyaset yaptıklarını görüyoruz.

Buna karşın…

Bursa’da geçen yıl yaşanan nöbet değişimiyle Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Alinur Aktaş görev üstlendi.

Aslında…

Aktaş da yeni bir siyasetçi değil. Kuruluşundan beri AK Parti’nin içinde olan, İnegöl’de 3 dönem belediye başkanı seçilen yerel yönetimde başarısını kanıtlamış bir isim.

Nitekim…

1.-yazi-icin-ak-parti-aday-aciklama-toreni-bursa-kadrosu.jpgBursa Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da yeni görevini hiç yadırgamadan hızlı bir giriş yaptı, kent kamuoyunun dikkatini çekti.

Ciddi hata yapmadığı gibi, vatandaşla bütünleşme anlamında önemli adımlar attı. Tasarruf politikalarından su ve ulaşım indirimine vatandaşa dokunan önlemler geliştirdi, kent içi ulaşımı rahatlatan düzenlemelere imza attı.

Bunları yaparken…

Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan ve göreve gelişinde de emeği bulunan Hakan Çavuşoğlu ile İl Başkanı Ayhan Salman’ın destekleri en büyük şansı oldu.

Anlaşılan o ki…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 31 Mart yerel seçimi için aday tercihi yaparken, 1 yıl önce görev verdiği ve bu süreçte hata yapmayan Alinur Aktaş’ın arkasında durdu, bir anlamda da istikrarı tercih etti.

Şimdi…

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak Alinur Aktaş’ın önünde yeni bir yol açılıyor, yeni bir süreç başlıyor.

Gerçi…

Seçimlerin sonuçları elbette önceden bilinmez, fakat kamuoyu araştırmalarıyla genel eğilimin seçimin favorisi gösterdiği AK Parti’nin adayı olarak büyük bir seçime girecek.

Kazandığı takdirde, bu kez seçilmiş olmanın verdiği güçle hizmet şansı bulacak. Bu yolda, dün önemli bir aşamayı geride bıraktı.

 

Aktaş: Her şey çok daha güzel olacak

 

2.-yazi-icin-alinur-aktas-ve-ayhan-salman.jpgBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la adaylığının açıklanacağı toplantı için İstanbul’a giderken konuştuk.

Deniz otobüsünde yanında her zaman olduğu gibi İl Başkanı Ayhan Salman vardı. Hakan Çavuşoğlu kayınpederinin cenazesi nedeniyle katılamazken, Efkan Ala başta milletvekilleri tam kadro yanındaydı. Teşkilatlarla bir aradaydı.

Doğal olarak…

Adaylığının açıklanacak olmasının mutluluğunu yaşıyordu. “Her şey çok daha güzel olacak” diyerek önümüzdeki sürece bakışını dile getirdi.

 

CHP-İYİ Parti ittifak masasında Bursa için sürpriz formül var

 

3.-yazi-icin-kemal-kilicdaroglu-ve-iyi-parti-genel-baskani-meral-aksener-aciklamasi.jpg24 Haziran milletvekili genel seçiminde Millet İttifakı’nı oluşturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz hafta Ankara’da buluşup, 31 Mart yerel seçimi için de ittifak yapmayı görüştüler.

Görüşme sonrası…

Kılıçdaroğlu ve Akşener’in 9 ilde ittifak üzerinde durdukları açıklandı. Yapılan açıklamalarda ittifak yapılacak iller arasında Bursa yer almıyor.

Ancak…

Görüşme masasında Bursa’nın da olduğu kulağımıza geldi.

Dahası…

Akşener’in görüşme masasına sürpriz bir Bursa formülü koyduğu da kulağımıza gelenler arasında.

Formül şu:

Bursa Büyükşehir adaylığının İYİ Parti’ye bırakılmasına karşılık, İYİ Parti de Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu’da CHP’li adayları destekleyecek.

Bu formül üzerinde ayrıntılı görüşme yapılıp sonuca bağlanmış değil, ancak Kılıçdaroğlu ve Akşener’in görüşme masasında bulunuyor.

 

Hakan Çavuşoğlu’nun acı günü: Kayınpederini toprağa verdi

 

4.-yazi-icin-hakan-cavusoglu-kayinpederi-sezai-canli-defin-toreni.jpgParlamenter dönemin son hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev alan ve halen TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, hafta içinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 70. yıldönümü nedeniyle Birleşmiş Milletler ve kısa adı AGİT olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü tarafından Özbekistan’da düzenlenen törene katılıp Türkiye’yi temsilen konuşma yaptı.

Dönüşünde de…

Cuma akşamı kayınpederi Sezai Canlı’nın vefatı nedeniyle acı yaşadı.

Dün de…

Çanakkale’nin Biga İlçesi Çınardere Köyü mezarlığında kayınpederini son yolculuğuna uğurlayıp toprağa verdi. Bursa’dan bir grup dostu da acı gününde yalnız bırakmadı.

Çavuşoğlu cenazesi nedeniyle İstanbul’daki aday açıklama toplantısına katılamadı.

 

Bursa’nın bir döneminin kesiti bu fotoğrafta: Dostların anıları kaldı

 

5.-yazi-icin-cavit-caglar,-osman-yilmaz,-armagan-gerceksi.jpgZaman akıp geçiyor… 1970’li yılların ortalarında çekilen bu fotoğraf, üç dostun anısı olmanın ötesinde Bursa’nın bir döneminin kesiti özelliğini taşıyor.

Fotoğrafta…

Bakış açısına göre sağ başta; uzun yıllar Ali Haydar Kitabevi ve Bursa Gazeteler Başbayii olarak kent kültürüne katkı sağlayan, 1974’te Bursa Hakimiyet gazetesini kuran rahmetli Armağan Gerçeksi var.

Sol baştaysa, Bursa’da siyasetten sosyal yaşama, ticaretten Bursaspor’a her alanda hizmet edip iz bırakan ve herkesin sevdiği ender insanlardan olan rahmetli Osman Yılmaz oturuyor.

Ortalarında da…

O yıllarda Bursaspor Genel Kaptanı olan ve tekstilin sanayileşmesinde yeni bir çığır açan Cavit Çağlar yer alıyor.

Üç eski dosttan ikisi artık aramızda değil. Fakat, Çağlar her ortamda “en yakınlarım” diyerek söz ettiği Osman Yılmaz ve Armağan Gerçeksi’yi sürekli anıyor.

Güzel olan da bu…

Yıllar öncesinin dostlukları ve anıları unutulmuyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X