Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erdoğan için önce miting sonra Büyük Bursa Buluşması iftarı!

Gerçi… 24 Haziran’da cumhurbaşkanı seçilebilmek için AK Parti’nin adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin adayı olarak Muharrem İnce, İYİ Parti’nin adayı olarak Meral Akşener, Saadet Partisi’nin adayı olarak Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi’nin adayı olarak da Doğu Perinçek sandığa girecekler, ama gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünde.

Çünkü…

2002’den beri AK Parti lideri olarak girdiği her seçimi farklı kazanan Erdoğan bu seçimin de doğal favorisi durumunda.

O nedenle…

1.-yazi-icin-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-009.jpgBir yandan programları, mitingleri ve verdiği mesajlar daha hassas bir gözle izlenip değerlendirilirken, diğer adaylar da seçime yönelik stratejilerini ve söylemlerini Erdoğan’a göre belirliyorlar.

Hatta…

Seçimi ikinci tura bıraktırabilmek için özel projeler geliştiriyorlar.

İşte…

Gittiği her yerde büyük kalabalıklar toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimi için miting yapmak üzere11 Haziran Pazartesi günü Bursa’ya geliyor.

Erdoğan, geçen yılki referandum mitingi gibi yine Atatürk Stadyumu Meydanı’nda Bursalıların karşısına çıkacak. Saat 16.00’da başlayacağı duyurulan miting için AK Parti teşkilatları da yoğun bir hazırlık içindeler.

Kampanya başladığında…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Haziran’daki Bursa mitinginin bitiminde İstanbul’a dönmesi planlanmıştı. Dönüş programında değişiklik yok, fakat Bursa’da kalma süresi değişti.

Daha doğrusu, mitinge programına iftar eklendi.

Buna göre…

Atatürk Stadyumu Meydanı’nda seçim mitingini yapacak olan Erdoğan buradan da sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen iftara katılacak

Atıcılar Spor Kompleksi’ndeki iftar organizasyonunu AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman şöyle açıkladı:

“Atıcılar Spor Tesisleri’ndeki iftarı Büyük Bursa Buluşması adıyla sivil toplum örgütleri düzenliyorlar. Yer uygun olmadığı için çok daha geniş kesime açamadık, ama yine de katılım 15 bin kişinin altında olmaz.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Büyük Bursa Buluşması’nı Balkan ve Anadolu dernekleri tarafından oluşturulacak platformun yanı sıra işçi sendikaları organize ediyor.”

 

HEPAR’dan Millet İttifakı’na tepki, Perinçek’e destek

 

Osman Pamukoğlu liderliğindeki Hak ve Eşitlik Partisi, 24 Haziran seçimlerine ilişkin olarak Vatan Partisi ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek’i destekleme kararı aldı.

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin HEPAR’la temas kurmamalarına tepki gösterilen açıklamada, orduya destek ilkesine özel vurgu yapıldı.

HEPAR 2011’de İstanbul’dan 32 bin 700, İzmir’den 17 bin 040, Bursa’dan 10 bin 867, Ankara’dan 6 bin 700 olmak üzere Türkiye genelinden 122 bin oy aldığını da duyurdu.

 

Türkiye’nin Yörük-Türkmen beyleri Doğanbey’de buluşuyor

 

4.-yazi-icin-turkiye-turk-dunyasi-yoruk-turkmen-birligi-genel-baskani-irfan-tatlioglu.jpgYıllar önce… Bursa Ticaret Borsası Başkanı olduğu dönemde Rıza Aydın tarafından Doğanbey-Tayakadın bölgesindeki bazı eski Bursa evlerii satın alınarak Bursa’nın malı haline getirildi.

Aydın, bu evlerin TOKİ projesi içinde kaybolmaması için çok mücadele verdi. Sonuçta, Doğanbey TOKİ Konutları ortasında Borsa için özel bir blok yapıldı ve Bursa evleri geleneği orada sürdürüldü.

İşte…

O evlerden biri Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı tarafından Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’ne tahsis edildi.

Bu da…

Yapının yaşatılması yanında, Yörük Türkmen geleneği için Bursa’nın merkez olduğunu tescilledi.

4 yıl önce, Orhaneli’nde kuruluş kararı alınışına tanıklık ettiğimiz Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin bugün 52 ilde teşkilatlanması hiç de küçümsenecek başarı değil. Bu da, Genel Başkan olarak Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun fedakârca çalışmasıyla oldu.

Doğanbey TOKİ Konutları ortasındaki sosyal tesis ve yönetim merkezi, 52 ilden gelecek Yörük Türkmen Beyleri’nin buluşmasıyla cumartesi günü saat 18.00’d6e açılacak. Açılış sonrası da iftar var.

 

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: Otoyolda 16 viyadükte çalışılıyor

 

5.-yazi-icin-otoyol-bursa-karacabey-bolumu-viyaduk-kirisleri-tasiniyor.jpgBursalıların devam eden büyük ulaşım yatırımı olarak iki projeye özel ilgileri olduğunu herkes biliyor. Biri hızlı tren, diğeri otoyol projesi.

Nitekim…

Bu sütunlarda…

4 Haziran Pazartesi günü, İstanbul’dan gelip Bursa’dan geçerek İzmir’e gidecek otoyolun Bursa-Karacabey bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflendiğini duyurduk.

Duyururken de…

Yaz ayları ve uzun tatil dönemlerinde kent içi trafiğinden daha çok sıkışan Karacabey Yolu’nun kurtulacağı yorumunu yaptık.

Bazı okuyucularımızdan yıl sonuna yetişmeyeceği itirazları geldi, bazıları heyecanlarını paylaştı. Güzergahı bilenler de 2019 yılının ortası için umutlu olduklarını ilettiler.

Böyle bir süreçte…

Ulaştırma Bakanlığı da İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu için açıklama yaptı. Açıklamanın Bursa’yı ilgilendiren bölümünde Bursa-Manisa arasında 16 viyadükte çalışmaların devam ettiği bilgisine yer verilip otoyolun tamamının 2019 sonunda hizmete gireceği duyuruluyor.

Bu arada…

Bir okuyucumuz da. viyadük krişlerinin dev traylerlerle Karacabey’e doğru taşınmasını gösteren fotoğraflar gönderdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X