Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erdoğan Malazgirt’te sordu: Bursa’da ne var, ne yok?

Hafta sonunda… Anadolu kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt Savaşı’nın yıldönümü etkinlikleri vardı.

Törenlere, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala ve Müfit Aydın da katıldılar.

Milletvekilleri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muş Havaalanı’na gelişindeki karşılamada hazır bulundular.

1.-yazi-icin-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-ve-ak-parti-bursa-milletvekili-mufit-aydin.jpgOrada Aydın’ı fark eden Erdoğan yönünü değiştirip yanına kadar geldi ve elini uzatıp “Müfit Bey nasılsınız, iyi misiniz?” diye sordu.

Sonra da Ahlat’a gitmek üzere helikopterle havaalanından ayrıldı.

Malazgirt’teki törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan için bu kez de uğurlama protokolü düzenlendi. AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın uğurlamada da yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçağına doğru giderken yine Aydın’ı görünce yine yanına geldi ve elini uzatıp sordu:

“Müfit Bey, Bursa’da ne var, ne yok?”

Soruya karşılık Aydın da “Sağlığınıza duacıyız Sayın Cumhurbaşkanım” cevabı verince Erdoğan’dan şu istek geldi:

“Bursa’ya çok selam söyleyin Müfit Bey.”

İşte…

Başlangıcı ve bitişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki özel davranışı ve Bursa’ya ilgisi ile geçen Malazgirt izlenimlerini hafta sonu Aydın’ın sosyal medya paylaşımlarından izlemiştik,

Bir kez de AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın ağzından dinledik.

Mutlu ve heyecanlıydı.

Örneğin…

Muş-Bitlis-Van bölgesindeki gözlemini şu sözlerle dile getirdi:

“O bölgenin insanı, Batı’dan bir siyasetçi geldiği zaman çok mutlu oluyor. Çünkü kendisine değer verildiğini görüyor.”

Şunu da vurguladı:

“O bölgenin insanları ‘Müfit Bey bizim evladımız’ diyorlar, ama Bursa gibi büyük bir kentin milletvekili olarak gittiğim için de gurur duyuyorlar. Bu da beni ayrıca mutlu ediyor.”

Şunu da ekledi:

“Geçtiğimiz yıl Bursa milletvekili arkadaşlarım Osman Mesten ve Zekeriya Birkan beylerle katılmıştık. O zaman da böyle düşünmüştüm. Doğu’nun insanı Batı’nın siyasetçisi gittiğinde mutlu oluyor. O nedenle, her yıl katılmayı görev bilirim.”

 

Büyük zaferin büyük mirası

 

Kuşku yok ki… Türk tarihi zaferlerle dolu. 4 gün önce Anadolu kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünü kutladık.

Bugün de…

Her tarafı işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluşunu sağlayan büyük taarruzun zaferle bittiği günün 96. yıldönümü. Bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Allah bir daha bu ülkeye ve bu millete kurtuluş savaşı yaşatmasın.

 

CHP Bursa Milletvekili Aydın’ın önerisi hükümet kararı oluyor

 

3.-yazi-icin-chp-bursa-milletvekili-erkan-aydin.jpgÇok değil… 10 gün önce CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın gündeme getirdi. Getirirken de, döviz kurlarındaki dalgalanmaya ve ekonomi savaşı nedeniyle yaşanan sıkıntıya dikkat çekerek “Alışveriş merkezlerinde kiralar Türk Lirası ile olsun” önerisinde bulundu.

Nedenini de şöyle açıkladı:

“Kurlar artınca döviz üzerinden ödenen kiralar da artıyor. Bu da sıkıntı içinde olan esnafın üstüne daha büyük yük bindiriyor, iflaslara yol açıyor.”

Çarpıcı bir rakam da verdi:

“AVM kiracılarının 2015’te 4.1 milyar lira olan yıllık kira maliyetleri bugün kurlardaki artış nedeniyle 7 milyar liraya ulaştı.”

Ardından da…

“O nedenle Dolar ve Euro ile yapılan kira sözleşmeleri Türk Lirası’na çevrilmeli” deyip “Konunun Meclis’te takipçisi olacağım” açıklaması yaptı.

İşte…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın 10 gün önce gündeme taşıdığı “AVM’lerde Türk Lirası ile kira” önerisi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamalarla hükümet kararına dönüşüyor.

Bu da önemli bir gelişme.

 

Kılıçdaroğlu, oğlunun düğün davetiyesi notuyla çiçekçileri üzdü

 

4.-yazi-icin-cicekciler-odasi-baskani-ertan-tanirgan.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Eylül Cumartesi akşamı oğlu Kerem’i evlendiriyor. Ancak, Ankara’daki düğün için hazırlanan davetiye Türkiye’nin her yerindeki çiçekçileri üzdü.

Davetiyede…

“Çiçek gönderilmemesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış yapılması” notuna tepki gösteren çiçekçiler arasında Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı ve Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ertan Tanırgan da var.

Üstelik…

Kılıçdaroğlu’na hitaben yaptığı çağrıda Tanırgan şöyle sesleniyor:

“Davetiyenize elbette istediğinizi yazabilirsiniz. Fakat, çiçek gönderilmemesi notunu yazmadan önce çiçekçilik mesleğinden geçimini sağlayan 100 bin aileyi de ana muhalefet partisi genel başkanı olarak düşünmenizi isterdik.”

Şunu da ekliyor:

“Hayal kırıklığına uğradığımızı bilmenizi isteriz.”

 

Kızlar maçtan önce Gürsu’nun isim annesinin mezarına gidiyor

 

5.-yazi-icin-hatice-muaazez-kutlay.jpgYıl 1936… Bursa’nın doğusunda, ovayla dağın yeşillikleri arasında yer alan Büyük Susığırlık’ın adının değiştirilmesi tartışmasında ilkokul öğretmeni Hatice Muazzez Kutlay’ın önerisi kabul edilir:

“Burasının suyu çok gür, adı Gürsu olsun.”

O öğretmen…

17 Ekim 1922’de Atatürk’ün Bursa’ya gelişinde hoş geldin çiçeğini veren küçük kızdır. Ayrıca, Oda Tiyatrosu kurucusu Feraizcizade’nin de torunudur.

Öyküyü…

Araştırmalarını zaman zaman paylaştığımız Sosyolog Mutlu Çınar’dan dinlemiştik. Farklı ve özel projeler üreten Mutlu şimdi de Bursaspor maçlarına öğrencileri götürmeyi hedefleyen Askıda Bilet projesinde yer alıyor.

İşte…

O projeyle pazar akşamı oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçına 119 Gürsulu kızın götürülmesinden önce, cuma günü özel bir ziyaret planlandı.

Ziyaret…

Gürsu’nun isim annesi Hatice Muazzez Kutlay öğretmenin Emirsultan’ndaki mezarına yapılacak.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın da ziyarete katılacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X