Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Erkan Aydın, Nihat Özdemir’e açık açık sordu: Bursa önemli değil mi?

Yer… Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstanbul Riva’daki tesisleri. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ziyaret ettiği Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’e kentin isteğini muhalefet partisi milletvekili olarak iletti.

Dedi ki:

“Pandemi nedeniyle liglere ara verildiğinde Bursaspor üçüncü sıradaydı. Ancak lig sonuçlandığında altıncı oldu ve play-of maçlarından çıkamadı.”

Sonra şunu vurguladı:

“Bursaspor, Bursa için çok önemli. Şehir Bursaspor’la yatıp kalkıyor. Sizin de iyi bildiğiniz gibi Bursa tesisleri ve altyapılarıyla tam bir futbol kenti.”

Şunu istedi:

“Pandemiden takımlar etkilendikleri için Süper Lig’den düşmeyi bu sezon kaldırdınız. Fakat aynı o pandemiden belki de en çok Bursaspor etkilendi.”

Açık açık sordu:

“Süper Lig’den düşmeleri önlenen Kayserispor, Malatyaspor ve Ankaragücü önemli de; Bursaspor, Akhisarspor ve Adana Demirspor önemsiz mi? Bursa önemli bir kent değil mi?”

İsteği tekrarladı:

“21 takımlı bir ligle 24 takımlı lig arasında hiç fark yok. Bursaspor’u, Adana Demirspor’u ve Akhisarspor’u da Süper Lig’e davet etmelisiniz.”

Sözlerini…

“Bursa kenti adına, Bursaspor için adalet istiyoruz” diyerek tamamladı.

Bunun üzerine…

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de, Süper Lig’in çok takımla, örneğin 24 takımla oynanması halinde yaşanabilecek teknik sıkıntılar üzerine düşüncelerini dile getirdi.

Yanı sıra…

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarıyla Türkiye Kupası maçları nedeniyle futbol takviminin çok sıkışacağını söyledi.

Bildiğimiz şu:

Konu; Bursa’nın eski bakanları, mevcut ve eski milletvekilleri tarafından hem Cumhurbaşkanı’na, hem Gençlik Spor Bakanı’na, Futbol Federasyonu Başkanı’na günlerdir Bursa’nın beklentisi olarak iletiliyor.

O bakımdan…

Futbol Federasyonu’nun bu hafta vermesi beklenen karar öncesinde muhalefet milletvekili olarak Aydın’ın dillendirdikleri kentin her kesiminin isteğini yansıtması ve kent dayanışması adına önemli.

Alınacak kararı umutla bekliyoruz.

 

Kılıçdaroğlu’nu Mudanya’ya davet etti

Cumartesi günü… Parti Meclisi’yle ilk toplantıyı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun tempoya karşın Bursa’dan CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı kabul etti.

Karaca parti örgütü, Türkyılmaz da belediye hizmetleriyle ilgili bilgi verdiler.

Görüşmede…

Mudanya Belediyesi’nin Zübeyde Ana Çocuk Akademisi projesinde son duruma ilişkin görselleri Kılıçdaroğlu’na gösteren Türkyılmaz davet de yaptı:

“Temelini attığınız Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’ni açmak üzere sizi Mudanya’ya davet ediyoruz.”

 

Karabıyık’ın Bursa rekoru: Dördüncü kez Genel Başkan Yardımcısı

CHP Parti Meclisi ilk toplantısını cumartesi günü Genel Merkez’de yaparken, merak edilen tek konu, yeni MYK’ydı.

Özellikle de…

Geçen dönem 2 Genel Başkan Yardımcısı ile temsil edilen Bursa’nın bu dönem MYK’daki etkisinin ne olacağı merak ediliyordu.

O da…

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla pazartesi sabahı belli oldu.

Buna göre…

Parti Meclisi’nde üçü kurultayda seçilmiş, 1’i doğal 4 üyeyle temsil edilen Bursa’dan, yeni dönemde Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’daki yerini koruyan tek isim Prof. Dr. Lale Karabıyık oldu.

Üstelik…

Karabıyık dördüncü kez Genel Başkan Yardımcısı olarak Bursa siyaseti adına rekor kırdı.

MYK’da ilk dönem Sosyal Politikalar, sonrasında Eğitim ve üçüncü döneminde Kadın Politikaları konularında sorumluluk üstlenen Lale Hoca’ya, dördüncü döneminde Kılıçdaroğlu yeniden Eğitim politikalarını verdi.

Geçen dönem Genel Başkan Yardımcısı olan Orhan Sarıbal bu kez MYK’ya giremedi.

 

Sarıbal’a danışmanlık önerisi gelir mi?

Gördüğümüz kadarıyla… CHP’de tarım politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Orhan Sarıbal iyi performans gösterdi. Gitmedik il bırakmadı, çiftçinin yanında oldu.

Kurultayda …

Yoğun kulis savaşlarına karşın Parti Meclisi’ne yeniden seçilmeyi başardı. Fakat yeni MYK’ya Sarıbal’ı almayan Kılıçdaroğlu, tarım politikaları için kimseye görev vermeyerek koltuğunu boş bıraktı.

Bu da…

“Acaba Sarıbal Genel Başkan Danışmanı olarak eski görevine devam mı edecek?” sorusunu akıllara getirdi.

 

Yenişehir Kirazlıyayla’da heyecan: Maden şirketine ‘bilirkişi’ engeli

Pazar akşamı…  İYİ Parti Yenişehir İlçe başkanı Ercan Özel aradı. Sevinci sesine yansıyordu:

“Yenişehir Kirazlıyayla’da Lübnan sermayeli maden şirketinin çevreye vereceği zarara karşı 1 yıldır mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin oluşturduğu 7 kişilik bilirkişi raporuyla haklı bulundu.”

Şu bilgiyi verdi:

“Meyra Madencilik adlı firmanın Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için açılan dava üzerine Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin oluşturduğu bilirkişi raporunda, ÇED raporunun yeterli olmadığı, arazinin 1. Derece Deprem Bölgesi olduğu vurgulanıyor.”

Şunu da ekledi:

“Bilirkişi raporunda, DSİ tarafından tarımsal sulama amacıyla yapılan Göllüce Barajı’ndan başka amaçla su tahsisi yapılamayacağı da yer alıyor.”

Gerçi…

Yargılama süreci henüz bitmediği için, mahkeme kararı belli değil. Fakat bilirkişi raporu Yenişehir’de büyük bir sevince yol açtı.

 

Gemlik Gübre’de amonyak riski nasıl önlendi?

Pazar günü… Beyrut’taki patlamaya yol açan amonyum nitrat kullandığı için gözlerin Gemlik’teki gübre fabrikasına çevrildiğini, ancak tehlikenin geride kaldığını yazdık.

Bunun üzerine…

TMMOB Bursa İKK Sekreteri Feridun Tetik şunu anımsattı:

“2 amonyak tankı bulunan Gemlik Gübre 4 yıl önce tank sayısını 12’ye çıkarmak istedi. Büyükşehir Çevre Müdürlüğü’ne başvurusu üzerine 2 kez fabrikada inceleme yaptık. Tank sayısının 2’de kalması, deprem önlemleri alınması önerimiz kabul edildi ve izin çıkmadı.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X