Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Esgin’den seçmenine samimi çağrı: Hatamda beni uyarın!

Süreci başından sonuna izledik… AK Parti kuruluşunda Kurucu İl Başkanı olarak adı geçtiğinde Bursa Devlet Hastanesi’nin gencecik ortopedi uzmanıydı. Hastaneyi tercih etti, siyaseti düşünmedi.

Sonrasında…

Siyaset çağırmaya devam edince, değişik dönemlerde AK Parti İl Başkan Yardımcılığı üstlendi. 2014 yerel seçiminde AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı olarak seçimin havasını değiştirdi.

O güne kadar AK Parti’nin ulaşamadığı, bağlantı kuramadığı yerlerde yüksek performansla çalıştı ve Nilüfer seçimine rekabet getirdi. 1 Kasım 2015 milletvekili seçiminde aday listesinin 12. sırasındaydı ve seçilemeyeceğini iyi biliyordu, ama ilk sıralardaymış gibi yine yüksek tempoyla çalıştı.

Karşılığında…

24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde aday adaylığı başvurusu yapmamasına karşın AK Parti onu Bursa 1. Bölge’de ikinci sıra adayı göstererek onore etti.

Yine herkesi bir araya getiren anlayışıyla sahaya çıkıp alışıldık çalışma temposunu tekrarladı. Seçimin ertesi günü de “Seçildikten sonra geleceğimi söylediğim için geldim” diyerek vatandaşın karşısına çıktı.

Dr. Mustafa Esgin’i tanıdığımız günden beri siyasette ve sağlık sektöründe hep çok çalışan olarak izledik, çok çalışmayı bu kadar çok seven ve başaran görmediğimizi söylesek yeri.

Yine öyle yapıyor…

“Vekil burada, vekil her yerde” sloganıyla seçim sonrası başlattığı vatandaşla buluşup sohbet etme ve dert dinleme ziyaretlerini ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle sürdürüyor.

Adım attığı her yerde de büyük ilgi görüyor.

1.-yazi-icin-ak-parti-bursa-milletvekili-dr.-mustafa-esgin-001.jpgAK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin çok çalışmaya, tevazuyu elden bırakmadan halkla iç içe olmaya dayalı anlayışına bir yenilik daha ekledi.

Seçmenlerine o samimiyetle seslendi:

“Kıymetli dostlarım. Kalbi desteğinizle sosyal medya hesaplarımın takipçi sayısı günbegün artıyor. Allah’tan dileğim, görev süremin sonuna kadar (tevazudan ayrılmadan) sizlere, milletimize hizmettir.”

Aynı samimiyetle de şu çağrıyı yaptı:

“Bir hata ve eksiğimde lütfen beni uyarınız. Dua ve desteğinizi esirgemeyin.”

 

Demirhisar’dan Mudanya’ya derin anlamlı mesaj

 

İlçelerin sembol isimleri var… Mudanya denildiğinde etkili olarak akla ilk gelenler arasında Erol Demirhisar yer alır.

1994 ve 2004’te Mudanya Belediye Başkanı seçildi. 2009’da yalnızca adı kalan ANAP’la kıl payı kaybetti. 2014’te de MHP oylarını 15 puan arttırdı.

Bayramda…

2.-yazi-icin-erol-demirhisar-002.jpgMudanyalıların cep telefonlarına Erol Demirhisar’dan gelen kısa, ama derin anlamlı mesaj heyecana yol açtı:

“Ortak geleceğimiz Mudanya’mızın yeni başlangıçlarla, daha huzurlu ve mutlu günlere kavuşması dileğiyle, Kurban Bayramınızı kutluyorum.”

Okuyanın aklına 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim düştü.

 

9 partiye kendi adaylığında Yıldırım İttifakı için öneri götürecek

 

Necmettin Şengül’ü 1999 yerel seçimi sonrası DSP’nin Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak tanıdık. Ramazan Altunöz döneminde Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi.

Belediye sonrası DSP’ye bağlı kaldı. Partisi DSP’de önce Yıldırım İlçe Başkanı, sonra da İl Başkanı oldu.

Ziyarete geldiğinde…

31 Mart 2019 yerel seçimine yönelik siyasi projesi olduğunu söyledi.

3.-yazi-icin-necmettin-sengul-002.jpgÖnce tespitini paylaştı::

“Yıldırım’da siyasi partilerin kendi adaylarıyla AKP ile seçim yarışına girmeleri riskli. ama ittifak yaparlarsa kazanma şansı var.”

Projesi şu:

“24 Haziran’daki AKP, MHP, BBP ittifakı dışında kalan CHP, İYİ Parti, BTP, DSP, DP, SP, Vatan Partisi ve DYP ile ANAP’ın katılımıyla Yıldırım İttifakı kurulursa seçim kazanılır.”

Düşüncesi de şu:

“Yıldırım İttifakı’nın belediye başkan adayı olmak istiyorum. 9 partinin Yıldırım ilçe başkanlarını, olmayanların da il başkanlarını ziyaret edip ittifak adaylığıma destek isteyeceğim.”

Şunu da ekledi:

“Erken harekete geçip yol almak gerekiyor.”

 

Karacabey CHP’de Ergün Koç heyecanı

 

4.-yazi-icin-ergun-koc-karacabey-chp-ilce-baskani-ayfer-ciftci-ve-bayramlasma.jpgErgün Koç önemli bürokratik görevler üstlendi. Örneğin DPT’de Daire Başkanı ve Teşvik Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Emeklilik sonrası doğum yeri Karacabey’e döndü ve 2004’te Demokrat Parti’den belediye başkanı seçildi. 2009’da da AK Parti’den seçim kazandı.

Uzun süre sessiz kalan Koç son zamanlarda Karacabey CHP ile bir anlamda siyasi flört yaşıyor. Üstelik CHP Karacabey ilçe örgütü ve tabanının ona ilgisi fazla.

Bu ilgi…

Ergün Koç’un CHP Karacabey bayramlaşmasına katılıp, partiye klima armağan etmesiyle daha da yükseldi.

 

Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan cami için restorasyon çağrısı

 

5.-yazi-icin-kefensuzen-camii.jpgOsmangazi Belediye Meclisi’nde MHP Grubu Sözcüsü olan Cemil Aydın meclis çalışmalarına katkısı yanında önerdiği projeler ve yapıcı-yol gösterici muhalefet yöntemiyle de kamuoyu önüne çıkıyor.

Aydın bu kez Doğanbey’de bulunan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Kefensüzen Camii’ni gündeme taşıdı.

Doğanbey’de bulunan harabe halindeki camide 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyona başladığını anımsatan Aydın bununla ilgili olarak Başkan Alinur Aktaş’a şöyle seslendi:

“2016’da başlayan çalışmalar çok uzadı, kullanılan malzemeler de sokağa yayıldı. Önümüzde sonbahar ve kış var. Yağışlar başlamadan bu çalışmalar bitirilirse Doğanbey’le birlikte Tayakadın ve Kiremitçi mahallelerine de değer katacak bir esere kavuşuruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X