Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Esgin’in anlayışı: Milletvekili de çalışmalarının hesabını vermeli

Gördüğümüz şu: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli gereği bakanlar artık parlamento dışından atandığı için milletvekillerinin bakanlığı kolay değil.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in de özel olarak bakanlık hedefi yok. Hatta, yeniden seçilmek beklentisi de sergilemiyor.

Buna karşın…

Seçildiği günden beri vatandaşla buluşma toplantıları yapıyor, Bursa’nın sorunları için kafa yoruyor, devam eden projeleri takip ediyor, yeni projeler için de katkı koyuyor.

Tüm bunlara bir yenilik daha ekledi.

Bunu da…

Seçilip Bursa Milletvekili unvanı alışının 180. gününde gün gün çalışmalarını anlatmak yoluyla hesap vererek yaptı.

1.-yazi-icin-ak-parti-bursa-milletvekili-mustafa-esgin-ve-olay-yazarlari-sohbet.jpgOlay gazetesi köşe yazarları olarak yaptığımız sohbette şunu ortaya koydu:

“Milletvekilleri de faaliyetleriyle ilgili hesap verebilir olmalı. Ben 6 aylık çalışmalarımın hesabını vermek istiyorum. 6 ay sonra yine vereceğim.”

Ayrıca…

Seçildiğinin ertesi gün millet buluşmaları adıyla başlattığı, Altıparmak’taki Kuruçuşme Mahallesi’nde 29’ncusunu gerçekleştirdiği millet buluşmaları programını anlattı:

“Yapılanları anlatıyorum, yapılması istenenleri dinliyorum, beklentileri öğreniyorum, sorunları belirliyorum.”

Şunu da ekledi:

“AK Parti’nin ilçe başkanı ya da yöneticileri, ilgili belediye temsilcileri katılıyor. Genel değerlendirmeler dışında özel görüşmek isteyenler oluyor, onlarla da dertleşiyorum.”

Kayıtlara göre…

Bugüne kadar 180 günde 1.041 talep gelmiş, ilgili yerlerle görüşülüp istek sahibine dönüş yaparak bilgiler verilmiş.

Bilgisayarında…

Ulaşımdan sağlığa, turizmden tarıma her konuda gün gün kayıtlı temasları var. En çok da dağ yöresi yolu ve tüneli üzerinde durdu, “45 yıldır konuşulan dağ yolu bizim dönemimizde başladı” dedi.

Bursa yatırımlarıyla ilgili girişimlerini aktarırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu toplantıdaki konuşmasını anımsattı:

“Bursa ekonomi yönünden Türkiye’de ikinci. Türkiye 2023 hedeflerini Bursa olmadan gerçekleştiremez.”

 

4 T formülü: Talep, takip, taciz, tehdit!

 

Gerek Bursa milletvekili arkadaşlarıyla, gerek bireysel olarak Bursa yatırımları ve sorunlarının takibi için kurumlarla görüşmelerini anlatan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin izlediği yöntemi “4 T formülü” esprisiyle şöyle açıkladı:

“Talep, takip, taciz, tehdit… Bursa’nın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçları için bu yollara başvuruyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Bazı projelerle ilgili olarak taciz aşamasına ulaştık.”

 

Hızlı trenin ‘tasarrufa rağmen bitirilmesi’ için siyasi irade var

 

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, 180 günlük çalışmalarına ilişkin Olay yazarlarıyla sohbetinde en çok hızlı tren konuşuldu.

Süreçte…

Şantiye ziyareti yapan, TCDD Genel Müdürü ile temas kuran, Kızılcahamam Kampı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde gündeme getiren, Ulaştırma Bakanı ile görüşen, Hazine ve Maliye Bakanı’ndan destek isteyen Esgin şunu aktardı:

“Başlayıp da bitmeyen proje yok. Tasarruf politikalarına rağmen bu projenin zamanından önce bitirilmesi yönünde bir siyasi irade var.”

Aslında…

Proje yalnızca hızlı tren değil, yük taşımacılığı da söz konusu. Esgin de bunu vurguladı:

“Projede yük treni de var. Anadolu sanayi bölgelerini limana ulaştıracak, taşımacılık maliyetini de etkileyecek. Kendini amorti edeceği için öncelik vermek gerekiyor.”

Yük treninin Bandırma Limanı’na bağlanmasını da anımsattı:

“Gemlik bağlantımız olacak, fakat Bandırma hattı hızlı trenin İzmir bağlantısını da sağlayacak.”

Gündeminde…

TCDD Genel Müdürü’nün “Geçit’ten hızlı trenle 7 dakikada Yenişehir Havaalanı” düşüncesi de, Bursa-Yenişehir hattının önce açılması olarak yer alıyor.

 

Hava ulaşımında umut veren adımlar

 

Yenişehir Havaalanı 2001’de açıldığında yeri tartışılıyordu. 20 yıl önceki tartışmaların bırakılmasını isteyen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, canlandırılması temaslarını anlatırken şu bilgiyi verdi:

“Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Muş’a direkt uçuş var. Ankara bağlantısı sağlandığında 13 şehirdeki 12 havaalanına uçulabilecek.”

Yanı sıra…

MNG Kargo’nun Yenişehir’e taşındığını söyleyip şunu açıkladı:

“Bursa milletvekilleri olarak Ankara’ya uçakla gidip dönme kararı aldık.”

 

DSP ikili sistem getirecek modele karşı: Halkla ittifak yapacağız

 

Hızla yaklaşan ve 3 ay kalan yerel seçim için bir yanda AK Parti-MHP, diğer yanda CHP-İYİ Parti ittifak görüşmeleri yapılıyor.

İşte…

Bu görüşmelere, DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge’den hem tepki, hem itiraz geldi:

“TBMM’deki partiler iktidarı ve muhalefetiyle sözde ittifak adı altında, kendi adaylarını çıkartmak yerine şu belediye senin bu belediye benim demeye başladılar.”

İttifak adaylarının yurttaşa dayatma olduğunu savunan Özbilge’nin bakışı şu:

“İttifak adı altında dayatılan, ikili sistem girişimidir. Ülkemiz ikili yapıya asla mahkum edilemez. Halkımızın sandıkta gereken cevabı vereceğine inancımız tam.”

Bu noktada…

DSP’nin stratejisini açıkladı:

“Biz Demokratik Sol Parti olarak gücümüzü halk ve haktan aldığımız için ittifakımızı halkımızla yapacağız. Yurttaşlarımızın belediyelerde sesi olacağız.”

 

DSP’den Cumhuriyet Kentleri projesi

 

5.-yazi-icin-dsp-genel-baskan-yardimcisi-murat-ozbilge-001.jpgDSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, hazırladıkları Cumhuriyet Kentleri projesini şöyle anlattı:

-“İnsanlık kültürümüzü geliştirmeyi, halkın yönettiği kurumlar oluşturmayı, güneşin gücünden her alanında yararlanmayı, kendi gıdasını üreten sistemler kurmayı, sağlıklı yaşam ortamı oluşturmayı, özgür kentler yaratmayı, ekonomik kalkınmayı hedefliyoruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X