Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Eski Bakan Şükrü Erdem neye kırıldı, İYİ Parti’den neden istifa etti, aday mı?

Köşe Yazısını Dinle

1990’da tanıdık… Mustafakemalpaşa’da genç bir eczacıydı. DYP’de siyaseti seçti. 1991’de Şükrü Erdem’in önce DYP Milletvekili, sonra Tansu Çiller hükümetinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı oluşuna tanıklık ettik.

O dönem…

Erdem’in özel ilgisi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili olan rahmetli Yılmaz Ovalı’nın takibiyle Bursa en çok spor yatırımını aldı.

Sonrasında…

Şükrü Erdem de Mustafakemalpaşa’daki eczanesine ve Jokey Kulübü’ne döndü.

2019’da…

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Adayı olarak yerel seçime girdi. Kazanmasını bekleyenler çoktu, ama az farkla kaybetti.

Şimdilerde…

Mustafakemalpaşa’da Şükrü Erdem adı yeniden çok sık geçince aradık. Önce 2019’u anlattı:

“Meral Hanım gece 02.00’de arayıp aday olmamı istedi. Tabloyu anlatıp, ‘Çıkarım, ama kolay değil’ dedim. O da, ‘Önemli değil, biz eski arkadaşız, sen gir’ deyince girdim. İYİ Parti’nin en yüksek oyunu aldık, ama kaybettik.”

Şunu vurguladı:

“Bir daha kimse aramadı. Duydum ki, Meral Hanım Susurluk’a giderken Mustafakemalpaşa’da durup yemek yemiş. Beni aramadı. Çok üzüldüm.”

Devam etti:

“Kırgınlığımı söyleyip haber gönderdim, dönüş olmadı. Sonra da kongreye bile gitmedim, ama arkadaşlar halkın teveccühüyle hep geldiler.”

Bu seçime yönelik girişimleri de anlattı:

“Sayın Selçuk Türkoğlu, Sayın Lütfullah Kayalar aradı, Yerel Yönetimler Başkanı aradı. Hepsine kırgınlığımı anlattım, bir daha aday olmayacağımı söyledim. ‘Aday olmak isteyen arkadaşların önüne geçmem’ dedim.”

Son durumu açıkladı:

“Geçen akşam geldiler, ‘Kararını bekliyoruz’ dediler. Ben de, İYİ Parti adayı olmayacağımı göstermek için istifa ettim. Milletvekillerini de arayıp ‘Adımın speküle edilmesini istemiyorum’ dedim.”

Şunu da ekledi:

“Mustafakemalpaşalılar aday olmamı istiyorlar. Teveccühleri çok büyük. Duyarsız da kalamıyorum. Kırılacaklar, ama durum bu.”

Şükrü Erdem: Her şey Mustafakemalpaşa için

Sohbet ederken… Şükrü Erdem birkaç gün önce yaşadığı bir diyaloğu anlattı:

“AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mutlu Turgut geldi, ‘Her yerde adınızı duyuyorum, sizi çok seviyorlar’ dedi. Ben de ona, ilçemizin asayiş sorunu olduğunu ve bunun zabıtayla çözülemeyeceğini anlattım, ‘Size en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanı verir’ dedim.”

Şunu da ekledi:

“Sayın Erdoğan’la geçmişten diyaloğumuz var. Olimpiyat Komitesi’nde birlikte çalıştık. Onları hatırlattım. Çünkü, her şey Mustafakemalpaşa için.”

AK Parti aday açıklamayı 13-14 Ocak’a bıraktı: Ankara’da yoğun mesai

Son günlerde… Yolda karşılaştıklarımız, gittiğimiz yerlerde gördüklerimiz, telefonda konuştuklarımız hep aynı soruyu yöneltiyorlar:

“AK Parti’de adaylar ne zaman açıklanır? Kimler aday olacak?”

Biz de, hep aynı cevabı veriyoruz:

“30 Büyükşehir Belediyesi için il il özel temayül uygulamasına 51 il de dahil edildiği için görüşmeler uzadı, adayların açıklanacağı tarih de sarktı.”

Kimlerin aday gösterileceği konusunda ise ne yazık ki cevap veremiyoruz:

“AK Parti Genel Merkezi’nden bu defa bilgi sızmıyor. Duyulan bazı şeyler var, ama doğruluğu teyit edilemiyor. Onun için de adaylar açıklanana kadar her şeyin değişebilme olasılığı var.”

İşte…

Yalnızca partililerin değil, sokaktaki insanın da merakının arttığı bu süreçte Ankara’dan gelen yeni nota göre, AK Parti adaylarını açıklamayı 13-14 Ocak’a bıraktı.

Murat Özkarayurt’a moral ziyareti

Murat Özkarayurt’u… 1980’li yılların sonunda Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden ve Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi kuruluşunda rahmetli Tevfik Kılıç’ın yanından tanırız.

Bir süredir…

İleri derecede rahatsız olduğu için kooperatif çalışmalarına katılamadığını duyuyorduk.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey esnaf duayenine geçmiş olsun ziyareti yaparak moral verdiler.

Ali Osman Sönmez Hastanesi yolu ve trafik düzenlemelerini incelediler

Konu… Bursa Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Bursa siyasi kadrosunun Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaretinde gündeme geldi.

Gelişmeyi de…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Bursa milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Müfit Aydın, Refik Özen, Ayhan Salman’ın katıldıkları görüşme sonrası AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın verdiği bilgilerle aktardık:

Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatında müteahhit kaynaklı sorunlar olduğunu, bölgede trafik düzenlemesine ihtiyaç olduğu için seçime yetişmesinin zorlaştığını ifade etti.

İşte…

Özellikle, yol ve trafik düzenlemesi için Vali Demirtaş kurum temsilcileriyle hastane önünde inceleme yaptı.

İncelemede…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bulundular.

Yüksel Hoca asgari ücreti önceden tahmin etti

Son dönem… Televizyon kanalları ve ekonomi programlarının vazgeçilmezi olan BUÜ İnegöl İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak’ı gururla izliyoruz.

Yüksel Hoca…

Çarşamba günü, asgari ücret için son toplantı başlamadan saatler önce televizyon kanallarında ve ekonomi programlarında, tahminini 17 bin lira olarak dile getirdi.

Asgari ücret 17 bin 002 lira olunca da tebrikleri kabul etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X