Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Eski tartışma yeniden başladı: Merkeze 3 ilçe daha olur mu?

Aslında… Bursa için yabancı bir konu değil. 1988 yılında Büyükşehir statüsüne geçildiğinde, eski Merkez İlçe üçe bölünüp Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri oluşturuldu.

Ardından…

90’lı yılların ortalarında Demirtaş ve Emek beldelerinin Osmangazi’den, Görükle’nin de Nilüfer’den ayrılarak yeni ilçeler kurulması için adımlar atıldı.

O dönem…

Fazla ilerleyemeyen bu adımlar, 2000 yılı sonrasındaki dönemde bir kez daha kent gündeminde yer bulurken destekleyip savunan da oldu, merkez ilçelerin güç yitireceği kaygısıyla karşı çıkanlara da rastlandı.

Uzunca bir süredir Bursa, merkezdeki ilçelerin yeniden bölünüp yeni ilçeler oluşması konusunu tartışmıyordu.

Fakat…

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçen hafta “Gönlümden Demirtaş’ın ilçe olması geçiyor” demesiyle uzunca sayılabilecek bir aradan sonra yeniden tartışmaya açıldı.

Gerçi…

Arınç bunu Demirtaş doğumlu olması nedeniyle esprili dille söyledi, ama eski bir tartışmayı yeni gündeme dönüştüren işaret fişeği gibi oldu.

Nitekim…

1 haftadır, değişik partilerden siyasetçilerle bu konuyu konuşup tartışıyoruz.

Hemen hepsi, Osmangazi’nin çok büyüdüğü için yönetim açısından sıkıntılı bir ilçe haline geldiği görüşünde.

Ancak…

Yeni bir ilçeye sıcak bakmakla birlikte, Demirtaş ve Emek’in aynı anda Osmangazi’den ayrılmalarını doğru bulmayanlar var.

Buna karşın…

Nilüfer’den söz edilince, “AK Parti kazanamadığı Nilüfer’i bölüp kazanma planı mı yapıyor?” kaygısını ortaya koyanlar oluyor.

Yine…

Bir süredir Nilüfer bölgesindeki gayrimenkul dünyasından gelen “yeni ilçe kurulacak” şeklinde satış hedefli kimi konuşmalar da dikkat çekiyor.

Dün…

Geçmiş dönemlerde Bursa adına karar verilen zeminlerde önemli pozisyona sahip eski siyasilerden biri ile konuşurken şunu söyledi:

İçişleri Bakanlığı isteğiyle Valilik tarafından geçmişte yeni ilçeler kurulması üzerine çalışma yapılmıştı. O dosya arşivden çıkmış olabilir.”

Bu konuşmalardan bir sonuç çıkar mı bilinmez. Fakat eski bir tartışma yeniden gündeme gelirken, başka şeyleri de peşinden sürüklüyor.

 

 

Murat Karaman’ın vefatı üzdü

 

 

Avukat Murat Karaman uzun yıllar DYP’de siyaset yaptı. Değişik dönemlerde Kestel İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı gibi görevler üstlendi.

Son dönemde siyasetle ilgilenmiyordu. Aksine, fotoğraf gezginleri arasına katıldı ve objektifin arkasındaki dünyayı keşfetti.

Fakat hafta sonu yaşamını sonlandırmaya karar verdi. Dün Yavuzselim’deki Aziziye Camii’nden kaldırılan cenazesinde hem siyaset, hem fotoğrafçı arkadaşları yalnız bırakmadı.

 

 

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolu’nda “yaş” ayrılığı

 

Gördüğümüz şu: AK Parti’de kongreler sürecinin çok hızlı tamamlanması hedefiyle oluşturulan bir takvim var. Açıkça söylemek gerekirse, bu takvim de çok sıkışık süreç ortaya çıkarıyor.

Nitekim…

AK Parti Bursa İl kongresi 10 Ocak’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Grup Başkanvekili Belma Satır ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un katılımıyla yapılacak.

Ardından…

Hızlı bir takvimle başlayacak kadın kolu kongreleri 15-25 Ocak tarihleri arasında tamamlanacak.

Sonra da sıra gençlere gelecek.

Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin hazırladığı kongre takvimi, Bursa’daki gençlik kolu kongrelerinin şubat ilk yarısında tamamlanmasını öngörüyor.

Bu doğrultuda, Osmangazi’nin kongre tarihi 8 Şubat 2015 Pazar olarak belirlendi.

Osmangazi Gençlik Kolu kongresini diğerlerinden ayıran bir özellik var. O da, başkan değişiminin kesin olması.

Çünkü…

3 dönemdir AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak görev yapan Ali Sait Adiloğlu 30 yaşını aştı ve parti tüzüğünde yer alan “18-30 yaş arası” barajını doldurdu.

Buna karşın…

Yaş haddinden görevi bırakacak olan Saitoğlu’nun adı, seçimde gençlik kontenjanından milletvekili adayları arasında geçiyor.

 

 

Anayol MKYK’da 3 Bursalı

 

 

Anayol Partisi kuruluş sonrası ilk kongresini hafta sonu Ankara’da yaptı. Kongrede MKYK listesine Bursa’dan 3 isim girdi.

Bursa İl Başkanı olarak atanan Metin Durmazoğlu ve Önder Ersoy’un yanı sıra, Yeşim Eroğlu da yeni oluşan MKYK’ya girerek siyasete dönmüş oldu.

 

 

HDP sonrası yeni Yeşil oluşum

 

 

Yüksel Akgün’ün HDP’ye geçip, geçen ay yapılan kongrede Kezban Dumlu ile birlikte İl Eşbaşkanlığı üstlenmesinin ardından Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi de yeni yapılanmaya gitti.

Buna göre, Necla Türemen ve Serdar Esen yeni dönemde İl Eşbaşkanlığı üstlendiler.

 

 

Yıldırım’daki sivil toplum yapılanmasında yeni hedef

 

 

Günümüzde… Demokratik ortamın vazgeçilmezi olan sivil toplum yapılanması giderek daha önemli hale geliyor. Üstelik yalnızca ses duyurmak için değil, yerel yönetimden genel atmosfere kadar değişik alanda fikir ve proje üretmek için de sivil toplum örgütlerine gereksinim artıyor.

Bu durum…

Kısa adı Yılsiad olan ve 2003 yılından beri faaliyette olan Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından daha da farklı bir hedefe dönüştürüldü.

24 Aralık Çarşamba günü kongreyle yeniden göreve devam etmeye hazırlanan Yılsiad Başkanı Feridun Özyüksel sohbetimizde, kongrede daha farklı ve daha güçlü bir yönetim oluşturma amacını şöyle açıkladı:

Yılsiad için Yıldırım’da sorumluluk alma zamanı geldi. Bu dönem sivil toplum örgütlerine de önderlik yapmak istiyoruz. Yıldırım’da yeni bir sivil toplum birlikteliği ortaya çıkaracağız.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X