Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Esnaf Akşener’e dert yandı: Ciro düştü, evde maliyet arttı

Programında… 2 günde 7 ilçeyi ziyaret var. Fakat, hiçbirinde siyasi konuşma yok. Gittiği yerde İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ediyor, yönetimle bir araya geliyor, ama toplantı yapmıyor.

Buna karşın…

Sokağa çıkıyor, caddelerde dolaşıyor, esnafı ziyaret ediyor, hatır soruyor.

Nitekim…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 günlük Bursa programının ilk gününde Kestel, Gürsu, Yıldırım ve Nilüfer’e gitti. Öğle yemeğini İYİ Parti Bursa listesinin ikinci sırasında bulunan ve milletvekilliğini kıl payı kaçıran Sami Bilge’nin Kestel’deki fabrikasında çalışanlarla birlikte yedi.

Kestel ve Gürsu ilçeleriyle Yıldırım’ın kalbi konumundaki Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde yaptığı esnaf ziyaretleri ise farklı bir tablo oluşturdu.

Çünkü…

Kapısından girip “Nasılsınız, işler nasıl” dediği esnafın pek çoğu, karşısında Akşener’i görünce içini dökme ihtiyacı duydu.

Dediler ki:

“Piyasada pahalılık var. Onun için iş dönmüyor. İş dönmeyince cirolar düştü, gelirler küçük kaldı. Fakat evdeki maliyetler arttı. Doğalgaz, elektrik, su faturalarına yetişemiyoruz. Öğrenci maliyetleri de çok arttı.”

Bu sözlere…

Genel anlamda bir tekrar da eklendi:

“Yangın mutfağı aştı.”

Günün sonunda…

Piyasanın röntgenini gösteren, vatandaş olarak esnafın içinde bulunduğu durumu sergileyen bu dert yanma sohbetlerinin ardından Akşener şu tespitini aktardı:

“Benim sokaklarda gördüğüm şu: Halkın gündemi siyasete ulaşmıyor.”

Ne demek istediğini de açıkladı:

“Siyaset kendi gündemini oluşturuyor ve kısır döngüler içinde polemikler üreterek bu gündemini uyguluyor. Maalesef ekonomi gibi, iş derdi gibi, zamlar gibi, pahalılık gibi halkın derdi ve gündemi olan konular siyasetin gündeminde yer bulamıyor.”

Gerçi…

İçinde bulunduğumuz süreçte sınır ötesi gündem her şeyin önüne geçti, ama TBMM’de temsil edilen bir siyasi partinin genel başkanının sokaklara ve caddelere çıkıp işyerlerine girerek esnafı dinlemesi yeni bir süreç gibi duruyor.

En azından…

Esnaf, içinde bulunduğu koşulların ve derdinin duyulmasını sağlamış oldu.

 

Millet İttifakı karşılamada buluştu

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 günde 7 ilçeyi ziyaret edeceği program için Bursa’ya geldiğinde, partisinin milletvekili olan 2 genel başkan yardımcısı ve yönetimleri yanında CHP tarafından da karşılandı.

Nitekim…

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, pazar günü kongrede seçilen CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Millet İttifakı adına CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey de karşılamadaydı.

Böylece…

Bursa’da Millet İttifakı seçimlerden sonra Akşener karşılamasında bir araya geldi.

 

Bozbey ve Türkyılmaz CHP İl kongresiyle barıştılar, ‘çak’ yaptılar

 

Gerçi… Aynı partiden seçildiler, fakat aralarının uzun süredir bozuk olduğunu Bursa’daki siyaset kamuoyu biliyor.

Üstelik…

Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanı olduğu dönemde, Mudanya Belediyesi’nin karşı çıktığı Özdilek alışveriş merkezinin açılışına katılması da CHP’li iki belediye başkanı arasındaki sürtüşmeyi büyütmüştü.

Sonrasında…

Yerel seçim adaylık sürecinde, CHP Büyükşehir Adayı olarak sahaya çıkmayı kabul eden Bozbey’in bazı ilçelerin adaylıklarıyla ilgili CHP Genel Merkezi’ne öneride bulunduğu, adaylığına karşı oldukları arasında Türkyılmaz’ın da yer aldığı söylentileri kulislerde yer bulmuştu.

İşte…

Böyle bir sürecin ardından Türkyılmaz ve Bozbey pazar günü CHP İl kongresinde İsmet Karaca’ya verdikleri destekle aynı cephede buluştular.

Hatta…

Buluşmakla kalmayıp barıştılar. Kongreyi Karaca’nın kazandığı açıklanınca ellerini vurarak çak yaptılar ve ortak zaferi kutladılar.

 

Çavuşoğlu, Dilekçe Hakkı Çalıştayı’nı yönetti

 

TBMM, açılışının 100. yılını kutluyor. Bu özel yıldönümü nedeniyle de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bunlardan biri…

Açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un da katıldıkları Dilekçe Hakkı Çalıştayı oldu.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ile TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selçuk Gişi’nin konuşmacı oldukları oturumu ise AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu yönetti.

 


Rektör’den BUÜ’ye mesaj geldi: Cepte mobil uygulamalar yakında

 

Bu sütunlarda… Uludağ Üniversitesi öğrencileri adına paylaşımlar yapan bir Twitter hesabından gelen mesaja yer verdik.

Mesajda…

Öğrencilerin cep telefonundan mobil uygulama ile öğrenci işlemlerine ulaşma beklentisi aktarılıyordu.

Mesaj üzerine…

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’dan bir mesaj aldık. Rektör Hoca, yine Twitter üzerinden yolladığı mesajında şunu yazıyor:

“Bilgi işlem altyapımızı tamamen özgün ve kendi personelimizin yöneteceği şekilde güncelleme çalışmalarımız devam ediyor. Hizmetimizin içerisinde mobil uygulamalar da yer alacak. En yakın zamanda bu hizmeti kullanıma açacağız.”

Yanı sıra…

Prof. Dr. Kılavuz’un mesajında bir de fotoğraf var. O fotoğrafta, bilgim işlem altyapısıyla ilgili BUÜ’de yapılan toplantıyı gösteriyor.

Günün teknolojisi için gelen öğrenci isteğine duyarlılığı nedeniyle BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a teşekkür ediyoruz.


17 ilçeden sinek üreten 50 bin lastik

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri son 1 yıldır sinekle mücadele konusunda adeta savaş veriyorlar.

Bu kapsamda…

17 ilçede yapılan denetimlerde, çevreye atılıp sinek üreme ortamı haline gelen 50 binin üzerinde araç lastiği toplandı.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Fidan’dan lastiklerle ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, havalar ısındığında sinek sorunu olmaması için her önlemin alınmasını istedi.

Toplanan lastikler de geri dönüşüme gönderildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X