Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Etkin muhalefetle CİMER’e döndü: Dosyasını alan İYİ Parti’ye gidiyor!

Köşe Yazısını Dinle

Selçuk Türkoğlu… Yıllarca Bursa’da memur ve öğretmen sendikacılığı yaptı, hak aradı. Şimdi de sendikacılık alışkanlılarına eylem siyaseti kimliği ekledi.

Şimdilerde…

Yönetim olarak “2021’de biz ne yaptık, neler oldu?” sorgulaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile sohbet ederken, 3 hedefi anımsattı:

“İlk hedefimiz en çok oyu almaktı. 2018 seçiminde Bursa’da yüzde 12 oy alan İYİ Parti anketler göre bugün Bursa 1. Bölge’de yüzde 21 ve 2. Bölge’de yüzde 18 gözüküyor. Bursa’da  ortalama yüzde 20’nin üstünde olduğumuzu anketler söylüyor.”

Şunu altını çizdi:

“Ankara’da il başkanları toplantısında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Bursa’nın en çok oy arttıran illerden biri olduğunu söyledi. Bu bizi daha da motive etti.”

Devam etti:

“İkinci hedefimiz en çok üyeye ulaşmaktı. Seçildiğimizde İYİ Parti’nin Bursa’da 13 bin olan üye sayısını 23 bin 500’e çıkardık ve Genel Merkez’in 2021 hedefinin üstüne çıktık.”

Üçüncü hedefi de söyledi:

“Etkin muhalefet yapmayı ve daha çok görünür olup millete dokunmayı hedeflemiştik. Göreve başladığımızdan bu yana 200’ün üzerinde basın açıklaması yaptık. Üstelik yarısı sokaktaydı. Konu neyse ve sorun neredeyse orada olduk. Hiçbir açıklamamız da yalanlanmadı.”

Şunu anımsattı:

“Türkiye’de olmayan bir uygulama başlattık. 1 Gecede 1 İlçe ve 17 Gecede 17 İlçe 712 Köy Projesi’nde şu ana kadar 9 ilçeyi taradık. Orhangazi’ye Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener geldi. Sayın Yavuz Ağıralioğlu Yenişehir, Sayın Musavat Dervişoğlu Osmangazi’de çalışmalara katıldı.”

Ardından da…

Hedefledikleri etkin siyaset anlayışında geldikleri noktayı şöyle anlattı:

“Yaptığımız etkin siyaset vatandaştan da kabul gördü. İnanın burası CİMER’e döndü. Şikayeti olan, dosyasını alıp geliyor. Biz de vatandaşın sesi olduğumuz için mutluyuz.”

Şimdi o dosyaların üzerinde çalışıyorlar.

Türkoğlu: Merkez partisinden çok makulün partisi olduk

Aslında… İYİ Parti siyaseten çoklu yapı sergiliyor, homojen değil. İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu o farklı yapıları bir arada tutmanın formülünü açıkladı:

“Merkez partisinden ziyade, makulün partisi olduk.”

Ardından…

“Başlarken, Bursa’da siyaseten tek kale maçı bitireceğimizi söylemiştik. Şimdi siyaseti dengelediğimizi söyleyebilirim” dedi ve ekledi:

“Bursa’yı mahcup etmemek için çalışıyoruz.”

AK Parti Mudanya’da Orhan Samast’la ‘mücadele kadrosu’ kurdu

AK Parti 3 ilçede belediyede muhalefet konumunda. Fakat, Mudanya’da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la gözle görülür çekişme var.

Bu nedenle…

16 Aralık’ta AK Parti Mudanya İlçe Başkanı atanan Orhan Samast’ın hazırladığı yönetim listesi onaylandı. AK Parti’nin 2014’te CHP’ye kaptırdığı Mudanya Belediyesi’ni geri alma çalışmaları yeni bir aşamaya girdi.

Yeni AK Parti Mudanya İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Abdullah Ekim, Ahmet Öztürk, Alaaddin Balcı, Alper Büktel, Ceyda Çalışye, Çilem Palancı, Dilek Yılgın, Erdal Şengül, Figen Korkut, Güher Aktay, Hasan Güngör, Hasan Yazıcılar, İhsan Yıldırım, İsmail Can, İsmail Tutkun, İlker Aykaç, Melda Üney, Mustafa Çelen, Mustafa Gezer, Nafiz Yıldız, Okan Özkan, Orhan Dalkılıç, Osman Şeker, Sabriye Öztürk, Salih Mert, Serkan Ulusoy, Sibel Kalender, Ufuk Türk, Yavuz Bayraktar.

Altepe’nin kitabı büyük ilgi gördü

2004’te Osmangazi, 2009 ve 2014’te iki kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe’nin Balkanlar’da Türk nüfusun yaşadığı bölgelerde sponsor desteği ile gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan Balkanlar’da Bursa İzleri kitabı çok ilgi gördü.

Geçen hafta…

İstanbul’daki Rumeli Kanaat Önderleri buluşmasında sunum yapan Altepe ziyaretine gelen Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Ali Mollasalih’e kitapla ilgili bilgi verdi.

Bölünmüş Türkiye haritasına Vahapoğlu tepkisi: Derslerini alırlar

Fotoğraf… Geçtiğimiz günlerde dünya medyasına servis edildi. ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu Başkanı Nadine Maenza’ın Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Barzani’yi ziyaretini gösteriyor.

Ancak…

Arkalarında asılı harita dikkat çekici. Tepkilere neden olan da, önünde duranların kimliklerinden çok bu duvardaki harita.

Çünkü bölünmüş bir Türkiye haritası var duvarda.

İşte…

Türkiye’yi bölünmüş olarak gösteren bu haritaya en sert tepki MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu’ndan geldi.

“Küresel senaristlerin gayrimeşru çocukları harita oyunu oynuyor” diyen Vahapoğlu şunu vurguladı:

“Tarih, Türk’ün toprağına göz dikenlerin kefenlerini koltuklarının altına alıp öyle hayal kurmalarını öğretmiş olmalı.”

Uyarısı şu:

“Türk’ün asalet ve zarafetini zafiyet sananlar zamanı gelince derslerini alırlar.”

Pandemi neyi miras bırakacak?

Elbette… Pandemi bir gün bitecek, ama alışkanlıklar değiştiği için arkasında başka bir dünya bırakacak.

İş dünyası ve ekonomi de bu değişinden payını aldı.

İşte…

Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak ekonomi dünyasındaki değişimleri pandeminin arkasında bırakacağı miras olarak anlatacak.

BURTİMDER’in düzenlediği konferans 29 Ocak Cumartesi günü BTSO’da.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X