Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Evde kalın, ailece Bursa’nın tüm güzelliklerini yerli oyunla tanıyın

Başta… Sağlık uzmanları, olmak üzere ilgili herkes günlerdir yalvarırcasına “Evde kalın, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın” çağrısı yapıyor.

Yanı sıra…

Günlük yaşamı kısıtlamaya yönelik 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasakları, şehirlerarası ulaşımın kesilmesi gibi önlemler devreye girdi.

Buna karşın…

Evde kalmanın da kendine özgü sıkıntıları var. Kitap okumak, müzik dinlemek, film izlemek, aile içi sohbetler evde sıkılanlar için getirilen öneriler.

İşte…

Bu önerilere bir yenisi eklendi: Evde ailece oynanan ve eğlenirken Bursa’nın güzelliklerini tanıtan oyun.

Oyunu…

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Kültür A.Ş.’nin isteğiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AR-GE biriminde çalışan İbrahim Halil Demir, matematik öğretmeni Tahsin Üstündağ ve sınıf öğretmeni Suat Sönmez’den oluşan ekip üretti.

Ortaya da…

Evde ailece oynanabilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli şehir oyunu çıktı.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fehim Ferik, öncülük ettikleri oyunu şöyle anlattı:

“Hazırlattığımız oyuna Bilgin Bursa adını verdik. Bu oyun, Bursa’yı tanımanın en eğlenceli yolu olacak.”

Şunu vurguladı:

“Kurgusu, içeriği ve tasarımı ile tamamı yerli üretim bir oyunumuz var artık. Toli oyun grubu tarafından tasarlanan bu oyun Türkiye’nin ilk şehir oyunu olma özelliğini taşıyor.”

Şuna da dikkat çekti:

“Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yaşadıkları şehri daha iyi tanımaları için ‘şehri tanıma dersi’ koydu. Bilgin Bursa oyunu öğrencilere bu yönde de katkı sağlayacak.”

Oyunu şöyle tanıttı:

“17 ilçemizdeki tarihi, doğal ve kültürel özelliklerin ön plana çıkarıldığı oyunla heyecan ve eğlence birlikte yaşanacak. Bursa’da yaşamanın farkı hissedilecek ve kentimizin bilinmeyen ayrıcalıkları keşfedilecek.”

Arzu edenler…

Bursa’nın geçmişinden bugününe eşsiz bir yolculuk yaptıracak oyunu Kültür A.Ş. satış noktalarıyla internette www.bursakultur.com adresinden alabilirler.

 

BKSTV’de yeni genel sekreter Fehim Ferik

Gazeteciliğe başladığı günden beri tanır ve severiz. Fehim Ferik işini iyi yapan, güler yüzüyle insan ilişkilerinde başarılı bir arkadaşımız, meslektaşımız.

Uzun Yıllar Büyükşehir Belediyesi’nde Basın Koordinatörü olarak görev yaptı. Bu dönem Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak görev üstlendi. Aynı zamanda kısa adı GUHEM olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi yönetiminde Büyükşehir’i temsil ediyor.

Şimdi de…

Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Genel Sekreteri olarak ek bir görev daha yapacak.

 

Bursa Milletvekili Esgin: Bugün siyaset günü değil, birlik günü!

Aslında… Toplumun kendini ilgilendiren konularda yapılanları, alınan kararları sorgulamaları demokrasi ortamının bir gereği.

Bununla birlikte…

İçinde bulunduğumuz süreç gibi olağanüstü dönemlerde ortaya farklı tablolar çıkabiliyor. Özellikle toplum kaygısını arttıracak yaklaşımlar görülebiliyor.

İşte…

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin buna dikkat çeken önemli bir çağrı yaptı:

“Bugün siyaset günü değil, bugün kamplaşma günü değil. Bugün hepimizin birlik beraberlik içerisinde ve her zamankinden daha fazla bir araya gelmemiz gereken bir gün.”

Bakışı şu:

“Elbette herkesin siyasi görüşleri var. Bende bir siyasi partinin mensubu ve Bursa Milletvekiliyim, ama bugün hep birlikteyiz.”

Şunu vurguladı:

“Devletin yetkili organları, Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu var. Valimiz devleti temsil ediyor. İllerde Sağlık Müdürlüğümüzün yönlendirmesiyle adımlar atılıyor. Bunlara uymalıyız.”

 

Evde kalın, biraz sabredin

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin sohbetimiz sırasında evde izolasyona dikkat çekti.

Söylediği şu:

“65 yaşın üzerindeki büyüklerimiz biraz bunaldılar, şimdi 20 yaş altında gençlerimiz de aynı durumda, ama biraz daha sabır. Gerçekten bedeli çok ağır, 100 yılda bir karşılaşacağımız dünya salgınıyla karşı karşıyayız. Bu her zaman olabilecek bir şey değil, şu an sabır ve tedbir zamanı.”

Mesajı şu:

“Evde kalın, biraz sabredin, bu sınavdan hep birlikte yüz akıyla çıkacağız.”

 

Sığınmacıların sınırdaki sıkıntılı bekleyişine koronavirüs de eklendi

Dünya hali işte… 20 gün öncesine kadar gözümüz kulağımız Yunanistan sınırından gelen sığınmacı haberlerindeydi.

Gelin görün ki…

Türkiye’de koronavirüs hızla yayılınca toplum olarak ilgimiz buna yoğunlaştı ve sınırda yaşananlar bir anda gündemimizden çıktı. Bırakın televizyon ve gazetelerde birinci haber olmayı, oradaki durumu yansıtacak haber bile yok.

Oysa…

Umutla Batı’ya yönelen insanların bir bölümü koronavirüs sonrası dönse de, sınırda beklemeye devam edenler var.

Kapıları açma kararından beri Yunanistan sınırında olağanüstü gayretle çalışan hemşerimiz, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu’nun fotoğraflarından anladığımız kadarıyla sığınmacıların gitme ısrarı ve Yunanistan’ın almamak için direnme kararlılığı aynen devam ediyor.

Değişen tek şey…

Türkiye’nin koronavirüs nedeniyle sınır boyundaki dezenfekte çalışmalarını yoğunlaştırması oldu.

 

Sağlık için önemli, uygulamada sıkıntılı karar

Cuma akşamı yapılan açıklamayla toplu taşıma, pazaryerleri ve marketlerde maske zorunluluğu geldi.

Kuşkusuz…

Bilim adamları önerdiği için sağlık açısından çok önemli bir karar. Ancak, devletin getirdiği zorunluluk olması nedeniyle bazı sıkıntılar var.

Gerçi, ilk gün olduğu için Büyükşehir toplu taşıma ve pazarda dağıttı, ama insanlar aniden maske arama derdine düşünce aşırı talep oluştu. Maske bulabilmek zorlaştığı gibi fiyatı da arttı.

Kısacası zorunlu kararı alan devlet çözümü vatandaşa bıraktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X