Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Eyvah eyvah… Suyu çekilen İznik Gölü’nde iskelenin altına girdiler!

Köşe Yazısını Dinle

Fotoğraf tedirgin etti… Çünkü, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu güçlü bir heyetle Orhangazi’ye gitmiş, vatandaşı dinlemiş, sonra da İznik Gölü suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan dehşet fotoğrafına imza atmış.

O fotoğrafta…

Türkoğlu ile birlikte İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri Hasan Toktaş ve Müberra Çakır ile Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Av. Şeyda Şahin ve Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya da var.

Hep birlikte…

İznik Gölü’nün üzerine iskele olarak uzanan ve gölün seyredilebildiği yapının altındaki fotoğraf üzerine İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu aradık.

Şunu söyledi:

“İznik Gölü’nün Orhangazi sahilinde suların 50 metre çekildiğini gördük. Suyun yüksekliği de 1.5 metreden fazla düşmüş. Şu an için 300 milyon metreküp su kaybı var. Bu da Bursa’nın 3 yıllık su tüketimi demek.”

Şunu vurguladı:

“Suyun bu kadar çekilmesi ve seviyenin düşmesi akla kuraklığı getiriyor. Hatta, bu mevsimde su çekilmesi normal. Fakat İznik Gölü’nde tek etken kuraklık değil. Hatta, en masumu kuraklık.”

Gözlemi şu:

“Sanayi ve işletmeler başta olmak üzere gölden kontrolsüzce su çekimi bu fotoğrafın ortaya çıkmasına yol açtı. Maalesef yanlış su politikaları nedeniyle İznik Gölü her geçen gün zarar görüyor.”

Bir kaygısı da şu:

“Ne yazık ki, İznik Gölü’nü besleyen derelerin suları da aynı şekilde işletmeler tarafından çekildiği için göle yeterince su gelemiyor.”

Beklentisi şu:

“Ana kaynak nedenlere inilmeli ve ulusal öneme haiz sulak alan olduğu için gölle ilgili koruyucu tedbirler daha da arttırılmalı.”

Kaygısı da şu:

“Bir yandan tarımsal sulamada kullandığımız, bir yandan balıkçılık için önemli geçim kaynağı olan İznik Gölü etrafındaki sanayileşme yüzünden maalesef suyun kalitesinde düşüş ve kirlilik gözlemleniyor.”

Umarız…

Çağrı karşılık bulur, İznik Gölü buharlaşıp yok olmadan önlemler alınır.

 

Yeşili, doğayı ve suyu korumak çok önemli

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile suyun 50 metre çekildiği, seviyenin 1.5 metreden fazla düştüğü, 300 milyon metreküp su kaybı yaşanan İznik Gölü’nü konuşurken şu uyarıyı yaptı:

“Doğa harikası kaybedilirse geri dönüşü olmaz. Değerini anlamalı, bilmeli ve ona göre korumalıyız.”

Söylediği şu:

“Suyun bitebileceğinin farkına varalım. İklim krizini hissettiğimiz dönemde yeşili, doğayı ve suyu koruyalım.”

 

50.001’nci bayrağı Atatürk’e, 50.002’nci bayrağı Burkay’a veriyor

10 yıl önce… Yola çıkarken hedef kalite standartlarıydı ve bu alanda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Türkiye genelinde eğitimler verildi, kampanyalar düzenlendi.

Bu kapsamda…

Yerli ve milli üretimi teşvik amaçlı Milli Ses Ver projesi çok ilgi gördü. 8 yıl aradan sonra Kal-Bir Başkanlığı’ yeniden üstlenen Mustafa Karaman bu süreçte gittiği her yere Türk Bayrağı armağan etti.

En doğudan en batıya kadar her yere bayrak ulaştırdı.

En kritik noktayı şöyle açıkladı::

“Kal-Bir olarak Milli Ses Ver projemiz kapsamında 50 bin bayrak dağıttık. 50.001’nci bayrağımızı Anıtkabir’e götürüp Atatürk’e vereceğiz. İzin görüşmelerimiz sürüyor.”

Şu bilgiyi verdi:

“150 metrekarelik 50.002’nci bayrağımızı, 20 bin bayrak verip bize destek olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İbrahim Burkay’a takdim edeceğiz.”

 

İlhan Parseker’den Aile Sağlığı Merkezi

Bursa siyasetinin yıldızı yüksek ismiydi. DYP’de Osmangazi İlçe ve İl Başkanlığı yaptı. Siyasetten uzaklaşıp BTSO Meclis Başkanı oldu, TOBB Yönetim Kurulu’na seçildi ve Formula 1’in Türkiye’ye gelişi dahil önemli sonuçlara imza attı.

İlhan Parseker bir süredir yalnızca işiyle ilgileniyordu, ama Nilüfer Demirci’de Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu yaptırdığı haberiyle karşılaşınca toplum için çalışmaya devam ettiğini gördük.

 

Bursa merkezdeki Karacabeyliler ‘Karacabey için’ kahvaltıda buluştu

Pazar sabahı… Bursa merkezde yaşayan Karacabeyliler için çok anlamlı bir buluşma vardı.

Karacabey Fan Kulüp’ün organize ettiği kahvaltı, yoğun kent yaşamı içinde bir araya gelemeyen Karacabeylileri buluşturmanın yanında, Karacabey için hedefler ortaya konmasını da sağladı.

Örneğin…

Karacabeyli olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin hemşerileriyle birlikte olmanın mutluluğunu yansıtırken, “Karacabeylilerin en iyi şekilde temsili için birlik ve beraberlik” çağrısı yaptı, Karacabey için yapılacak her çalışmaya destek sözü verdi.

Organizasyonu yapan Karacabey Fan Kulüp Başkanı Ertan Öktem ise sorunların çözülmesi için daha fazla bir araya gelmek gerektiğini söyledi.

İnkaya Köylüleri Derneği Başkanı İdris Yıldız da, en eski köy derneği olarak Karacabey için tüm çalışmalara destek açıkladı.

 

DEVA’da aşure bereketi

Farklı siyaset için siyasi yol izleyen DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz hem sahada, hem sosyal medyada, hem parti ailesinde dikkat çekici etkinlikler yapıyor.

Son olarak…

Pazar günü İl Başkanlığı’nda yönetim ve partililer bir araya gelip aşure buluşması gerçekleştirdiler, “herkese aşure bereketi” dilediler.

Pazar günü İl Başkanlığı’nda başlayan etkinlik, hafta boyunca DEVA ilçelerinde sürecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X