Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Farkında değiliz, ama Türkiye’de enerji politikalarının kalbi Bursa!

Köşe Yazısını Dinle

Yıllar önce… Enver-Der kısa adıyla bildiğimiz Enerji Verimliliği Derneği Başkanı olan Dr. Mustafa Uysal yeni kavramlarla tanıştırdı…

Örneğin…

Son dönemde enerji verimliliği, yeşil enerji gibi dünya kriteri olan enerji üretimi ve kullanımıyla ilgili önemli çalışmalar yaptı.

O süreç…

Hem enerji konusunun daha çok gündeme gelmesi, hem sektörel büyüme ve hem de yeni potansiyel nedeniyle sona erdi. Yeni dönemin potansiyeline göre Enerji İşverenleri Sendikası doğdu.

Bursa’da kurulan, kurucularının tümü ve yönetim kurulunun yüzde 80’i Bursa’dan olan Enis’te Genel Başkanlığı, hukukçu olarak enerji yatırımları alanında uzmanlaşan Av. Niyazi Kasap’ın üstlendi. Dr. Mustafa Uysal ise Genel Başkanvekili oldu.

Enerji tesisleri kuranlar, santral ve panel üreticileri, enerji üretenlerle enerji satış birimleri ve enerji yatırımlarıyla mühendisliği yapan işletmelerin üye olduğu Enis hızlı da başlangıç yaptı.

Onu da…

Birlikte ziyaretimize gelen Enerji İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Av. Niyazi Kasap ve Genel Başkanvekili Dr. Mustafa Uysal’dan dinledik.

Çarpıcı bir durum aktardılar:

“Bursa farkında değil, ama Türkiye’deki enerji politikalarını Bursa’daki çalışmalar oluşturuyor. Hatta, Bursa farkında olmasa bile, Türkiye’de enerjinin kalbinin Bursa olduğunu söylemek gerekiyor.”

Rakam da çarpıcı:

“Bursa’da enerji işiyle ilgili 800’ü aşkın firma var.”

Peki…

Bursa bu kadar büyük potansiyel oluşturmasına karşın; farkının, özelliğinin ve enerjiden gelen gücünün neden farkında değil?

İşte verdikleri cevap:

“Bursa o kadar çok konuda faaliyet gösterip üretim yapan bir kent ki, karar verici mekanizmanın ilgisi dağılıyor, odaklanma eksikliği yaşanıyor.”

Çağrıları şu:

“Kararlar Ankara’dan verildiğinde yereldeki gerçekler anlaşılamıyor. Her bölgenin sorunu ve ihtiyacı farklı. Yerelde çözüm için öncülük Bursa’ya düşer.”

 

Yerel çözümün yolu Enerji Ajansı’nda

Bursa’da… 800’ü aşkın enerji firmasının Türkiye’nin her yeri ve yurt dışında çalıştığını Enerji İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Niyazi Kasap ve Genel Başkanvekili Dr. Mustafa Uysal’dan öğrenince şaşırdık.

Önerileri şu:

“Bursa’daki birikimle, Kalkınma Ajansları gibi Enerji Ajansı kurulup bölgesel Konsey oluşturulmalı. İlk Ajans Bursa’da açılmalı. Sendika olarak müteşebbislerin önünü bu yönde açmaya çalışıyoruz.”

 

AK Parti Yıldırım’ın vefa günü: Kurucu başkandan bugüne tam kadro

Daveti… AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’la Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz birlikte yaptılar.

Amaçları da…

Kuruluştan bu yana AK Parti’nin Yıldırım ilçe başkanlarını kahvaltıda buluşturup görüş ve gözlemlerini almaktı.

Fotoğraftan gördük ki…

2002’den bu yana ilçe başkanları eksiksiz katılım sağlamışlar, tam kadro hazır bulunmuşlar.

Hele…

Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Emin Tutan ile şu anki ilçe başkanı Ali Erbay’ın yan yana olduğu, Tutan’dan sonraki sıralamayla Ahmet Er, Şakir Ermiş, Mümin Demir, Necmi Akosman ve Hüdayi Yazıcı’nın yan yana oturdukları, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın da yanlarında olduğu fotoğraf ilgimizi çekti.

Bu kadrodan…

Yalnızca Kurucu Başkan Tutan milletvekili olup Ankara’ya gitti. AK Parti Yıldırım ilçe başkanlarından bir daha milletvekili çıkaramadı.

 

Bakan Soylu kürsüdeki Erkan Aydın’a müdahale etti

TBMM’de… Her yıl bütçe görüşmeleri elektriği yüksek atmosferde geçer, ama bu yıl daha gergin olacağı şimdiden belli.

Nitekim…

İçişleri Bakanlığı bütçesi için CHP Grubu adına kürsüyen çıkan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın konuşmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sürekli müdahale etti, oturumu yönetmen Başkanvekili de bu önleyemedi.

Gergin oturumda Erkan Aydın konuşmasını yapamadı.

 

Orman’da sürpriz ziyaret: Genel Müdür, yeni Bölge Müdürü için geldi

5 Kasım’da… Bursa’nın üretimi azalan kestanesini eski günlere döndürmek için Yalçın Akın’ın yürüttüğü özel  projeyle başarı elde edildiğini anlatan yazımızın yayınlandığı gün Orman Bölge Müdürü görevden alındı.

Bursa’da 4 yıl görev yapan Akın’ın merkeze gitmesi de bir başka sürprizdi.

Ardından…

Bir sürpriz daha yaşandı. Bu kez Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey sürpriz şekilde ve aniden Bursa’nın yeni Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür’ü ziyarete geldi.

Açıkçası…

Genel müdürlerin yeni atanan bölge müdürlerini ziyareti bürokraside pek görülmeyen bir durum. Karacabey farklı davranışıyla, o gün toplantıda bir araya geldiği Orman Bölge yönetim kadrosuna Mustafa Ülküdür’ün arkasında olduğu mesajını verdi.

Böylece…

Ülküdür en güçlü başlangıç yapan Bölge Müdürü oldu.

 

En sert muhalefeti Mudanya’da MHP yapıyor

Merkezde… CHP ve İYİ Parti il başkanları sürekliliği olan sokakta muhalefet siyasetiyle dikkat çekiyorlar. Bunun dışında, gördüğümüz en sert muhalefet ise Mudanya’da MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler’den geliyor.

Mudanya Belediye Meclisi toplantılarına katılan, belediyenin yaptığı her şeyi en yakından izleyen Seymenler, ilçenin sorunları ve belediyenin yapamadıkları üzerinden sözünü de esirgemiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X