Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Farklı bir vali gidiyor, sportif ve barıştırmayı seven geliyor!

Açıkça söylemek gerekirse… Hem yerel yönetim deneyimi olan, hem valilik yapan çok fazla kişi yok. O bakımdan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Van Valisi olarak ayrıldığında Münir Karaloğlu farkını zaten göstermişti.

Aslında…

Türkiye’deki ilk bütünşehir uygulamasını yönetmek üzere Kaymakam olarak görev yaparken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter atanmıştı.

O atamayı da…

Başbakan olduğu dönemde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Bu görevdeki başarısı nedeniyle yine Erdoğan tarafından Van Valisi atandı, depremde gösterdiği performansla da Bursa Valisi oldu.

Belediyeciliği iyi bilmesi, bütünşehir uygulamasına geçişte Bursa’nın avantajı haline geldi. Şimdi deneyimlerini Antalya’da sunacak.

Bir bakıma…

Bursa’dan iz bırakan farklı bir vali olarak geçti.

Yerine…

Yine farklı bir vali geliyor.

Çünkü…

Yeni Bursa Valisi İzzettin Küçük de her yönüyle farklı bir vali olarak tanınıyor.

Öncelikle…

Şanlıurfa Valisi olarak görev yaparken aşiretleri barıştıran özelliği tüm yurtta biliniyor ve “barıştırmayı seven vali” olarak tanınıp seviliyor.

Yanı sıra…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gibi yeni Vali de tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmaya çok önem veriyor.

Sevdikleri arasında, her fırsatta çocuklarla birlikte olmak da var. Hatta gününü çocuklarla geçirmek için zaman bile üretiyor.

En önemlisi…

Bursa Valisi İzettin Küçük spor yapmayı seven bir vali olarak da tanınıyor. Özellikle doğa sporlarına karşı ayrı bir ilgisi ve tutkusu var.

Bu kapsamda…

Kayak ve dağcılık sevdiği sporlar arasında, ama rafting yapmayı hepsinden biraz daha fazla seviyor. Sevdiği sporlar arasında dalma da var ve iyi bir dalgıç olarak tanınıyor.

Bir şey daha…

Vali İzzettin Küçük 15 Haziran’da Bursa’ya geldiğinde hiç yabancılık çekmeyecek.

Çünkü…

Bursa’daki Erzurum camiasının önde gelen isimlerinden biri olan ve Bursa kamuoyunun da önce Tuna Camii, sonra da Şehreküstü Camii İmamı olarak tanıyıp sevdikleri Lütfi Taşçı Hoca’nın akrabası.

 

 

Efkan Ala’nın izleri var…

 

Akşam saatlerinde; Bursa Valisi olarak 3 yıldır görev yapan Münir Karaloğlu’nun Antalya’ya gittiği, yerine de Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün geldiği haberi kulislerde ilk duyulduğunda, Şanlıurfa Milletvekili olduğu için “Acaba bu bir Faruk Çelik operasyonu mu?” sorusu akıllara geldi.

Ne var ki…

Küçük aslen Erzurum Tortum doğumlu olması yanında, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden sınıf arkadaşı.

O nedenle…

Yorumlar arasında, Ala’nın Küçük ile seçim çevresi Bursa yapılanmasına ilk müdahaleyi yaptığı da var.

 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala pazar günü Bursa’da

 

Yaşanan terör olayları ve karşılığında devam eden operasyonlar nedeniyle İçişleri Bakanı Efkan Ala bir süredir Bursa’ya gelemiyordu. Hatta son gelişinde programını yarıda kesip Ankara’ya dönmek zorunda kalmıştı.

Ala artık Bursa’nın tek Bakanı durumunda. O nedenle, 5 Haziran Pazar günü Merinos’ta yapılacak AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

Ne var ki…

Bursa Valisi olarak atanan İzzettin Küçük 15 Haziran’da göreve başlayacağı için, Ala geldiğinde Bursa’da olmayacak.

 

 

Bürokratik değişimler siyasete de yansıyabilir mi?

 

Önceki akşam, dost sohbetindeyken ilk haberler gelmeye başladı. Daha açık söylemek gerekirse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına çıkmadan Valiler Kararnamesi’ni imzaladığı konuşuldu.

Sonra…

Kararnamede Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun olup olmayacağı merak edildi. Karaloğlu’nun Bursa’dan sonra üst makam görevine gideceğine inanılıyordu.

Nitekim…

Bu sütunlarda, Aydınlık gazetesinde karşılaştığımız MİT Müsteşarı olma olasılığını paylaşmıştık. Sonra,Amerika’daki FBI benzeri kurulması planlanan Güvenlik Müsteşarlığı için adı geçti, Son günlerde Başbakanlık Müsteşarı ya da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olacağı yazılıyordu.

O nedenle…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la diyaloğu da bilindiği için, daha çok Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olabileceği tahminleri öne çıktı.

İşte…

Antalya Valisi olduğu haberi tam da böyle bir anda geldi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün kararnameyle Bursa Valisi olacağı hemen kabul gördü, fakat bulunduğumuz ortamdakiler Antalya haberini inandırıcı bulmadı.

Bu sırada…

Sohbette bulunanlardan biri “Çok ilgisiz bir şey söyleyeceğim, kafama takıldı” diye başladı ve herkesin önüne bir soru bıraktı:

Bürokraside üst düzeyde yaşanan bu değişimler siyasete de yansır mı?”

O an…

Olur mu öyle şey, ne ilgisi var?” denildi, ama aynı kişilerle dün konuşurken şunu fark ettik:

Yeni bir dönem inşası için Başbakanlık’tan başlayıp yerel bürokrasiye inen değişiklikler yapılıyorsa, bu hem bürokrasinin her katmanını, hem kentin siyaset mekanizmasını etkiler.”

Olup olmayacağına dair hiçbir fikrimiz yok. Fakat ortada böyle bir soru kaldığı da gerçek.

 

 

Hadi Türkmen’i anımsadık…

 

Televizyonlarda, özellikle de haber kanallarında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gün boyu Uganda temasları yayınlandı.

O yayınları izlerken aklımıza Hadi Türkmen geldi.

3 yıl önce kaybettiğimiz sevimli siyahi dev adam yıllarca Uganda Fahri Konsolosu olarak iki ülkenin yakınlaşması için adeta çırpınmıştı.

Eğer görebilseydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisinden en çok Hadi Abi mutlu olurdu. 

 

 

Bursa’daki Oltulular mutlu…

 

Bursa Oltulular Derneği kongre yaptı. Başkan Abdullah Akay güven tazelediği kongre sonrası yönetimden Hüseyin Gümüşsoy, Hasan Çalışkan, Ömer Aydın’la ziyarete geldi.Dernek Sözcüsü Lütfi Taşçı da ziyarette bulundu.

Sohbet sırasında…

Bursa’da 7 köyden 50 bin Oltulu yaşadığını, anlattılar. Ayrıca, Oltulu 3 muhtar, 1 belediye meclisi üyesi, MHP’de 3 il yöneticisi, en önemlisi İçişleri Bakanı Efkan Ala var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X