Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Fevzi Çakmak’ta kamu için değişim zamanı: Emniyet binası da yıkılıyor

Çocukluğumuzda… Hem de Fevzi Çakmak Caddesi daha ortada yokken, Ahmetpaşa Mezarlığı’nın doğu kapısında at arabası imalathaneleri vardı.

Aynı yerde…

Bir de bando binası bulunuyordu.

Caddenin açılmasıyla birlikte, Şehreküstü’den şimdi Kent Meydanı AVM’nin bulunduğu yerdeki Otobüs Garajı’na kadar olan alan kentin cazibe bölgesi olarak planlandı.

Hedef, kamu binaları ve bankalar başta olmak üzere bölgenin Bursa’nın finans merkezi olmasıydı. Bu nedenle de bazıları kamuya ait yüksek katlı binalar ortaya çıktı.

İşte…

Bu hedefle 1974 yılında inşa edilen Bursa Emniyet Müdürlüğü binasıyla Bursa polisi modern bir binaya kavuşurken, kentin farklı noktalarındaki birimlerini de bir araya topladı.

O binaya…

Gazetecilik yaşamımızın 1980 öncesi döneminde polis-adliye muhabiri olarak çok girip çıktık. Bazı operasyonları izlerken sabahladığımız oldu. Girişteki Pasaport Şube’den en üstteki İstihbarat Şube’ye her katının her odasında gazeteci olarak haber takip ettik, anılar yaşadık.

Ne var ki…

Fevzi Çakmak Caddesi düşünülen hedefe tam ulaşamazken, Bursa Emniyet Müdürlüğü binası daha 1990’lı yıllarda yetmez hale geldi. Emniyet de yeni birimleri için yeniden kentin farklı noktalarına ek hizmet binaları oluşturdu.

Hele…

Son süreçte kentin gelişimi ve kurumların hizmet için yapısal anlayışları farklılaşınca, bölgede bulunan kamu binalarında değişim başladı. Cadde üzerindeki kamu binaları ihtiyacı karşılayamaz hale gelince hızla taşındılar.

En son da İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası yıkıldı.

Şimdi…

Yıkım sırası, bir süredir İzmir Yolu’nun Fatih Sultan Mehmet Bulvarı girişinde hizmet veren Bursa Emniyet Müdürlüğü eski binasına geldi.

Tümüyle boşaltılan binanın bir an önce yıkımı için son yazışmalar yapılıyor.

Yerine ise…

Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çarşı Polis Karakolu’nun hizmet verecekleri daha küçük bir hizmet binası yapılacak. Binanın arkasındaki sokak ise yeniden açılacak.

Böylece…

Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki değişimde yeni bir aşama ortaya çıkacak.


Muhalefet sorgulaması güzel, haksızlık olmazsa…

 

Tarzını biliyoruz… CHP İl Başkanı İsmet Karaca kent muhalefeti adına farklı konulara parmak basarak dikkat çekiyor.

Cumartesi günü…

Kapatılan hastanelerin yeniden açılmasını isteyen açıklamasını da önemsedik. Fakat, Yüksek İhtisas Hastanesi’nin eski binasının yıkımını AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e bağlaması ve ortağı olduğu hastanenin rekabetine işaret etmesi haksızlık oldu.

Çünkü…

Esgin’in kamu hastanelerinin artması ve daha verimli olması için mücadelesini yakından biliyoruz.

Tatlıoğlu divan başkanı oldu, Akşener listesine Bursa’dan 4 kişi girdi

 

İYİ Parti olağan kurultayında Meral Akşener genel başkanlığa yeniden seçilirken, hazırladığı GİK listesine Bursa’dan 4 isim girdi.

Salonda…

Ankara ve İstanbul il kongrelerinde divan başkanlığı yapan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bu kez Akşener tarafından Kurultay Divan Başkanı olarak görevlendirildi.

Tatlıoğlu’nun başarıyla yönettiği kurultayda Akşener 50 kişilik Genel İdare Kurulu için 100 isim önerdi ve yönetimin bu isimler arasından seçilmesini delegelere bıraktı.

Listede…

Bursa’dan Ahmet Kamil Erozan 7, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu 12, Hasan Toktaş 26, Müberra Çakır da 37. sırada yer aldılar.

İl başkanlığına aday olmadığını açıklarken GİK Adayı olduğunu duyuran Dr. Yahya Bahadır listeye giremezken, bireysel aday olan Kurucular Kurulu Üyesi Sermin Can Özensoy 187 aday arasında 115. sırada yer buldu.

Müberra Çakır’ın ise Bursa İl Başkanlığı’nca önerildiği kulağımıza geldi.


AK Parti’de Bursa’yı ilgilendiren düzenleme

 

AK Parti Genel Merkezi’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı organizasyonunda Bursa Koordinatörü olarak görev yapan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi ağır bir rahatsızlık geçirdi.

Yağcı da eşinin sağlığıyla daha fazla ilgilenebilmek için sorumluluğundaki bölgede düzenleme istedi.

Bunun üzerine…

Yağcı’nın sorumluluğu 10 ilden 3 ile düşürüldü. Yerel Yönetimler Bursa Koordinatörü olarak da Hatay’ın eski belediye başkanı olan Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi görevlendirildi.


Balkan göçmenlerine hakarete MHP Osmangazi tepkisi: Haddini bil!

 

Bazen… Düşünüleni anlatamamak sorunu yaşanır, ama ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın geçtiğimiz hafta televizyon konuşmasında Balkanlardan göç edenlerle ilgili sözleri buna uymuyor.

Nitekim…

Günlerdir tepkiler ve göçmen dermeklerinden açıklamalar geliyor. Tepkilerde bu sözlerin rastgele söylenmediği algısı dikkat çekici.

Bir tepki de…

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu’ndan geldi.

“Biz Balkan göçmenleri,Türkiye cumhuriyeti topraklarına kavuşunca vatan toprağını öpen ecdadın torunlarıyız” diyen Seyfioğlu şöyle seslendi:

“Balkanlar’da Türk yoktur, sadece azınlık Müslümanlar vardır demek; Todor Jivkov, Yunanistan derin devleti, Tito söylemidir.”

Mesajı sert:

“Canımızı verdik, kanımızı verdik, hapis yattık, işkence gördük, ama milletimizden, dinimizden, vatanımızdan ve bayrağımızdan asla taviz vermedik. Bizi başkalarıyla karıştırmayın.”

Şunu da ekledi:

“Tarihi öğrenin, haddinizi bilin.”


Töre gereği: Kur’an ve bayrak armağan etti

 

MHP’nin Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan ve Cihangir Kalkancı’nın yeniden seçildiği İl Kongresi konukları arasında AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de vardı.

Kongrede…

Cumhur İttifakı ortakları olarak AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç’ün MHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu’na töre gereği olarak Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı armağan ettiği anlar dikkat çekiciydi.

Vahapoğlu da kutsal armağanları öpüp başına koyarak aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X