Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Filibe merkezli Balkanlar-Bursa hava hattı için ilk adımlar atılıyor

Aslında… Bulgaristan’da Türk nüfusun yaşadığı bölgenin merkezinde olan Filibe’ye hava hattı önerisi ilk turizmcilerden geldi.

Yerinde görüp incelemek için de AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin kalkıp Bulgaristan’a gitti, Filibe ve Sofya’da temaslarda bulundu.

Aynı zamanda…

TBMM’deki Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi olan Dr. Esgin, ülkenin Sofya’dan sonraki ikinci büyük kenti olan ve otoyol üzerinde bulunan Filibe’de görüşmelere de katıldı.

Örneğin…

Türk-Bulgar İşadamları Derneği Başkanı Donka Koleva ve Filibe Havaalanı Müdürü Spas Shumanov ile bir araya geldi. Filibe Milletvekili Cevdet Çakırov’un da katıldığı görüşmede, Filibe Havaalanı özellikleri ele alındı, Filibe-Bursa havayolu bağlantısı olabilirliği konuşuldu.

Filibe’nin aynı zamanda Pamporovo ve Bansko kayak merkezlerine yakınlığı da masaya konulan konulardan biriydi.

Dönüşünde…

Gözlemlerini sorduğumuzda şunu anlattı:

Türklerin yaşadığı bölgenin merkezindeki Filibe’de Aktaş ve Farba gibi Bursa sermayeli sanayi var. Üsteyik kayak merkezlerine çok yakın.”

Şunu vurguladı:

Filibe Havaalanı bizim Yenişehir’deki havaalanıma çok benziyor. Konma-kalkma ve yer hizmetleri ücretleri de çok ucuz. İki nokta arasında havayolu bağlantısı kurulması tüm görüşmelerdeki ortak konumuz oldu.”

Ardından…

Bu havayolu bağlantısı için iki seçenek var” dedi ve şunu söyledi:

Bir…

Bulgaristan’dan son dönemde Antalya’ya yoğun ilgi var. Bu nedenle Filibe-Bursa-Antalya hattı oluşturulabilir. Nisan ayında başlayacak böyle bir hat, Bursa’nın Antalya yolcuları için de cazip olabilir.”

İki…

Havayolu ulaşımında üçgen uçuş denilen bir uygulama var. Filibe-Üsküp-Bursa hattıyla Balkanlar’a çok önemli bir hava bağlantısı kurulabilir.”

Düşüncesi şu:

Sofya’ya yakın olan Filibe üzerinden Bulgaristan-Bursa bağı yanında tek seferle Üsküp’e ulaşılabilir ve Balkan köprüsü oluşturulabilir.”

Şunu da ekledi:

THY Genel Müdürü İlker Aycı ile görüşüp bunları aktaracağım.”

Sofya da aynı pencereden bakıyor

 

Yılda 2.5 milyon turistle Türkiye’ye en fazla turist gönderen ikinci ülke olan Bulgaristan’la bağlarımız var. Örneğin iki ülkede ortak yaşamı olan çok sayıda vatandaşımız, gelişen ticari ilişkilerimiz var.

Nitekim…

Sofya’da THY Bulgaristan Genel Müdürü Mehmet Gürkaynak’la görüşen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin bunun üzerinde durdu. Sofya Büyükelçiliği’mizde Ticaret ve Kültür ateşeleriyle konu da Filibe-Bursa hava hattıydı.

Görüldü ki, Sofya da aynı pencereden bakıyor.

Proje farklı, Başkan keyifliydi: Aktaş sordu, bu kez gazeteciler anlattı

 

Genelde… Kurumlar özel gün nedeniyle davet yaptıklarında, o kurumun yöneticisi çıkar konuşur, davetliler de dinler. Açıkça söylemek gerekirse, bunca yıldır hiçbir davet ya da toplantıda karşılaşmadığımız farklı konsepti olan bir özel gün projesi izledik.

Bu da…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda ortaya çıktı.

Hep kürsüden konuşmasına alıştığımız Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu kez moderatör oldu. Ters sorularıyla hep dinleyen ya da soran gazetecileri sıkıştırdı.

Gördük ki…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çeşitli gerekçelerle hep bir araya geldiği gazetecilere bu kez soru yönelten moderatör olmaktan çok keyif aldı.

Platformdaki meslektaşlarımız yanında, salondakilere de soru yöneltince ortaya gazetecilik ve Bursa anılarının dile getirildiği zengin bir ortam çıktı.

Başkan Aktaş gibi bizler de bu farklı projeden keyif aldık.

BUÜ’de kritik ‘devam zorunluluğu’ kararı

 

Üniversite öğrencileri için devam zorunluluğu olan dersler konusunda alınan çok önemli. Böyle bir kritik karar da Bursa Uludağ Üniversitesi’nde alındı.

Buna göre…

Üniversite Senatosu toplantısında Tıp, Sağlık Bilimleri, Veteriner fakülteleriyle Sağlık MYO dışındaki birimlerde uygulaması olmayan derslerde, önceki dönemlerde alınmış ve başarısız olunmuşsa dersin tekrarında devam zorunluluğu kaldırıldı.

Kararı da Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz duyurdu.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yılmaz’ın ilk ziyaretçisi Turgay Erdem oldu

 

Siyasi enerjisi ve CHP’nin ileriye yönelik yapılanmasındaki etkisi yüksek kongre pazar günü yapıldı… 3 adayın yarıştığı CHP Nilüfer İlçe kongresinde kazanan Fırat Yılmaz görevini perşembe günü devraldı.

Geçmişte…

CHP İl Yönetim Kurulu’nda ve Nilüfer ilçe’de görev yapan, genç yaşına karşın siyasetin deneyimli isimleri arasında olan Yılmaz bu özelliklerini kongre konuşmasına yansıttı.

Gözlemlere göre…

Kongrenin 3 adaylı olmasına karşın Fırat Yılmaz’ın seçilmesi tartışılmadı, aksine Nilüfer’de CHP’ye enerji getireceği beklentisi herkes tarafından kabul gördü.

İşte…

Böyle bir başlangıç yapan Yılmaz’a, görevi devralmasından sonra ilk ziyareti de Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaptı.

31 Mart’ta bugüne kadarki en yüksek oranla seçilen Erdem’in bir grup CHP’li Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ile birlikte ilçe başkanlığına yaptığı ziyaret, siyaseten birlikte uyumlu çalışma mesajı da veriyor.

Milletvekili de, yöneticiler de, muhtar da kadın

 

Siyasete… Kadın Kolları’ndan gelen AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç parlamento çalışması olmadığında Bursa’da saha çalışması yapıyor.

Teşkilatı ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor, vatandaşı dinliyor, muhtar ziyaretlerine önem veriyor. Osmangazi Tuna Mahallesi Muhtarı Ayşegül Yıldız’a yaptığı ziyaretteyse dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

O ziyarette…

AK Parti Osmangazi Kadın Kolu da hazır bulununca kadın milletvekili, kadın muhtar, kadın yönetici görüntüsü oluştu.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Ahmet Emin bey kardeşim.Bu günkü yazınızda gündeme getirdiğiniz ” FİLİBE-BURSA-ANTALYA UÇAK SEFERLERİ ” konusu biz balkan göçmenleri için çok önemli.İnşaalah proje gerçekleşir de ahir ömrümüzde rahat ederiz.Hele Antalya’ ya kadar uzatılırsa tadından yenmez olur.Zira çocuklarım orada .Öte yandan doğup büyüdüğümüz ve öylece bırakıp geldiğimiz ev ve topraklarımız , en önemlisi de atalarımızın aziz hatıraları – mezarları balkanlarda…Sık sık gidip geliyoruz. Konuyu gündeme taşıdığınız için ben özellikle teşekkür ediyor , acilen gerçekleşmesini diliyor,selam ve sevgilerimi bildiriyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X