Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Futbolda milli maç beklerken Bursa’ya basketbol dünya kupası eleme maçı geldi

Köşe Yazısını Dinle

Anımsıyoruz da… Anılarda kalan Atatürk Stadı’nda unutulmaz milli maç heyecanları yaşadık. 2 Nisan 1997’deki Hollanda ve 10 Ekim 1998’deki Almanya maçları hâlâ anılarımızda.

Bursa’daki son milli maç ise 10 Mayıs 2017’de Slovakya ile oynandı.

Gerçi…

Futbol Federasyonu 28 Mart 2023’te Hırvatistan’la oynanacak Dünya Kupası Eleme Maçı’Bursa’ya, Timsah Arena’ya verdi, ama 6 yıldır milli maç izleyemediğimizi de vurgulamak gerekiyor.

İşte…

Bursa’nın milli maç özlemini giderecek, tribünleri ay yıldızlı forma ile coşturacak haber Basketbol Federasyonu’ndan geldi.

Karara göre…

Basketbol A Milli Takımı’mız 24 Şubat Cuma günü Dünya Kupası Grup Elemeleri için Letonya ile Bursa’da, Nilüfer’deki Tofaş Spor Salonu’nda karşılaşacak.

Bu noktada…

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda alınan kararın bir kahramanı olduğu da gerçek: Gökhan Dinçer.

2012 yılında…

AK Parti Nilüfer İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak siyasette yıldızı parlayan, 2014’te AK Parti’den Nilüfer Belediye Meclisi’ne seçilen Gökhan Dinçer 2020’de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önerisiyle Büyükşehir Belediyespor Başkanı olarak görev üstlendi. 2021’de yine Aktaş’ın desteğiyle Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçildi.

O bakımdan…

Futbolda milli maçı hasretle bekleyen Bursa’ya Basketbol Dünya Kupası Eleme maçı gelmesinde en büyük pay Gökhan Dinçer’e ait.

Haberi duyup aradığımızda mutluluğu sesine yansıyordu.

Her şeyden önce Bursa’ya Dünya Kupası Eleme Maçı gelmesi çok önemli, Bu maçın Letonya gibi basketbolda ekol olmuş iddialı bir ülkeyle oynanacak olması heyecanı yükseltiyor.”

Taraftara seslendi:

Bursa’da bilinçli ve coşkulu basketbol seyircisi olduğunu herkes gördü. Seyircimizin A Milli Basketbol Takımımızı büyük bir heyecanla maç boyu destekleyeceğinden hiç kuşkum yok.”

Biz de…

Şimdiden millilere başarılar diliyoruz.

Bursa’yı heyecanlandıran lodos bulutları

Sabah… Saat 08.00 civarı yollarda olanlar yeni yeni aydınlanan gökyüzünde güneş ışıklarıyla renklenen bulut kütlesini görünce şaşırdılar.

Kimileri…

Bu kütleyi uçan daireye benzetip “Uzaylılar Bursa’ya geldi” deseler de, bu görüntü, lodoslu havalarda görülen mercek bulutlar olarak tanımlanıyor.

Kentin yer yerinden görülen bu özel bulutlar Bursa’ya hem heyecanlı bir sabah, hem renkli bir gün yaşattılar.

Seçim kulisi: Karayolları Genel Müdürü Bursa’dan aday mı olacak?

Açıkçası… Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun son dönem Bursa’ya ilgisi dikkat çekmeyecek gibi değil.

Nitekim…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte gelecek Bakanlar arasında Karaismailoğlu adını görünce şunu yazdık:

Bursa’ya şaşı baktığını yazdığımız günlerden bugünlere gelmek Bursa adına güzel. Acaba bunun bir adım ötesi olur mu?

İşte…

Bunu çözmeye çalışırken şu kulis bilgisi ulaştı.

martta emekli olacak Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun AK Parti Bursa listesinden milletvekili adayı olacağı konuşuluyor.

Uraloğlu…

2009 yılında Turgay Mesci’nin yerine Karayolları 14. Bölge Müdürü olarak Bursa’ya atanmış, ancak 2 ay sonra Mesci mahkeme kararıyla dönünce o da Samsun’a dönmüştü.

Dostlar…

Trabzon listesinin sıkışık olması nedeniyle Bursa’nın gündeme geldiğini söyledi.

Meclis’te ‘Bursa’yı biliyor musun?’ diyaloğu

Çarşamba akşamı… Uludağ Alan Başkanlığı Yasası görüşmelerinde CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal söz alıp TBMM kürsüsünden yasanın Uludağ ve Bursa’ya zarar vereceğini söyledi.

Bunun üzerine…

MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu müdahale edip “Ne yapacağız?” sorusuna Sarıbal da “Suyu sattılar, suyu… Bursa’yı biliyor musun?” karşılığı verdi.

Vahapoğlu’nun “Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun?” sorusuna “Bilmiyorum” deyince de şu cevabı aldı:

Ben Bursa Milletvekiliyim.”

Babası kulis gazeteciliğinin ustasıydı, oğlu da yazar ve felsefeci oldu

Babası… Rahmetli Örsan Öymen, 1970’li yılların son dönemi ve 1980’lerin ilk döneminde kulis gazeteciliğinin öncü ismiydi. Yazılarını okumak ayrı bir keyifti.

Açıkçası…

Aralık 1983’te Bursa’da ilk kez siyaset kulisi yazmaya başladığımızda, rahmetli Örsan Öymen’in kulis bilgilerini okuyucuya nasıl aktardığını dikkatle takip ederdik.

Amcası da yabancı değil…

Onur Öymen 2007’de CHP Bursa Milletvekili seçildiğinde, aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı’ydı.

Halen…

İstanbul Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi olan, Cumhuriyet gazetesinde de yazıları yayınlanan Prof. Dr. Örsan K. Öymen, geleneksel BUSİAD Felsefe Söyleşileri için Bursa’ya gelince, Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Gürkan Kaya ve BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç’la birlikte uğradı.

Siyaset ve felsefe üzerine kahve içimi sohbet keyifliydi.

Konu, sanayinin rekabet gücünü arttırmak

Bursa… Tercihini 1960’lı yılların başında yaptı ve sanayi kenti olarak büyüdü, istihdamın ve ihracatın kenti oldu. Artık sanayiden uzak durma şansı yok.

O bakımdan, ileri teknoloji ve nitelikli sanayi tartışmaları var.

Bu kapsamda…

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay önemli bir görüşme yaptılar. Konu da, “Bursa’da sanayinin rekabet gücünü arttırmaya yönelik projeler” oldu.

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X