Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gece gündüz çalışılıyor: Geçit İstasyonu Cumhurbaşkanı’yla açılışa yetiştiriliyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursaray’da ilk projeler… Rahmetli Teoman Özalp döneminde yapıldı, ilk ihaleye çıkıldı, ama o ihale iptal edildi. Temeli ise yeni proje ve ihalesiyle Erdem Saker döneminde atıldı. Şehreküstü’nden Organize Sanayi, Bölgesi ve Küçük Sanayi’ye ilk etaplar Erdoğan Bilenser döneminde, 29 Ekim 2001’de açıldı.

Sonrasında…

Recep Altepe döneminde Mudanya Yolu’nda Emek’e kadar uzatıldığında tarih 15 Aralık 2011’di.

Ardından…

Emek’ten Şehir Hastanesi’ne 6.1 kilometre uzatılması için 2 Nisan 2021’de Şehir Hastanesi önünde temeli atıldı. Fakat yargı kararıyla ihale iptal olunca süreç aksadı.

Yeni ihaleyle…

Mudanya Yolu’ndaki metro çalışmaları Emek İstasyonu önünden 3 Mart 2022’de başladı. Burada da, Geçit hattının bir bölümünün yeraltından yerüstüne çıkmasıyla yaşanan proje değişikliği başlangıç hızını kesti.

Buna…

İnşaatı üstlenen firmanın vurdumduymaz anlayışı eklendi. Oysa firmanın rahat ve hızlı çalışabilmesi için Büyükşehir Belediyesi her şeyi yaptı. Gidiş ve geliş yönlerinde trafik düzenlemeleriyle ana yolda şantiye alanı açıldı.

Fakat…

Müteahhit, Bursalılara çile çektirmeyi tercih edip ağır çalıştı. Ana yol bile siyasetin bastırması sonun eylül ayın başında okulların ilk günü açılabildi.

Son uyarı…

12 Kasım 2023’te şantiyeyi gezen Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’ndan geldi. Bakan’ın o gün yaptığı sert uyarıdan sonra metro hattında gözle görülür çalışma var.

Son 10 gündür de gece-gündüz kalabalık ekipler raylarda ve istasyonda çalışıyorlar.

Açıkçası…

3 yıldır Mudanya Yolu’ndaki metro inşaatında ilk kez böyle yoğun çalışılıyor.

Çünkü…

24 Şubat Cumartesi günü Bursa mitingi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Geçit İstasyonu’nu açması hedefleniyor.

Nitekim…

Emek-Geçit arasındaki 975 metrelik etapta raylar serildi, farklı mimarisiyle Geçit İstasyonu’nun çelik konstrüksiyonu monte edildi.

Bu bile heyecan verdi.

İstasyon açılacak, ama yolculuk başlamayacak

Gerçi… Bursaray’ın Emek’ten sonraki 975 metrelik etabını tamamlayıp Geçit İstasyonu’nu gelecek hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açabilmesi için gece-gündüz yoğun çalışma var, ama bu işin bittiği anlamına gelmiyor.

Çünkü…

Geçit’e kadar yolcu taşınabilmesi için raylarda hassas ayar ve test sürüşleri yapılacak.

O nedenle…

Geçit İstasyonu haftaya açılsa bile yolculuk için biraz daha beklemek gerekecek.

Demirhisar Mudanya’nın dengelerini, AK Parti de yönetimini değiştirdi

Gördüğümüz şu… 1994 ve 2004’te 2 dönem ANAP’tan Mudanya Belediye Başkanı seçilen, 2014’te MHP Adayı olan Erol Demirhisar’ın, aldığı davetle İYİ Parti Adayı olması Mudanya’da dengeleri değiştirdi.

Görevde…

Vatandaşla iç içe yönetim sergileyen Erol Demirhisar’ın çevresinde, geçmişte merkez sağda siyaset yapıp son dönem CHP’de yer alan kimi isimlerle de yeni bir siyasi yapı oluşuyor.

Öyle ki…

CHP’ye yaptığı belediye meclisi adaylığı başvurusunu geri çekip Demirhisar için İYİ Parti’ye yönelenler var.

Böyle bir ortamda…

AK Parti de, Mudanya İlçe Başkanı olarak görev üstlendiği son 3 yıldır her sokakta çalışan Orhan Samast’ı değiştirip yerine İlçe Başkan Yardımcısı Osman Şeker’e görev verdi.

Samast da belediye meclisi aday listesine yazıldı.

Benzer değişikliği CHP Mudanya yönetiminde de olabileceği konuşuluyor.

AK Parti meclis listelerini hazırladı, 4 ilçeye yeni başkan

Cuma günü… AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yardımcısı Halis Dalkılıç önce İl Yönetim Kurulu, sonra ilçe başkanları ve adaylarla toplantılar yapıp belediye meclisleri listeleri üzerinde çalıştılar.

Sonra da…

Mudanya’da Orhan Samast’ın yerine Osman Şeker’in, Harmancık’ta Ramazan Ay’ın yerine Hasan Hüseyin Telel’in, Orhaneli’nde Ramazan Turhan’ın yerine Serdar Başak’ın atanmasına karar verildi.

AK Parti Büyükorhan Adayı olan Kamil Turhan’ın yerine de İlhami Yiğit geldi.

DYP eski başkanları Şükrü Erdem’e destek için Mustafakemalpaşa’ya gitti

Şükrü Erdem… 1991’de, genç yaşında DYP Bursa Milletvekili seçildi, Tansu Çiller hükümetinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı.

Döneminde…

Bursa ve ilçelerine önemli spor yatırımları kazandırdı. Milletvekilliği sonrası da Mustafakemalpaşa’daki eczanesine döndü.

2019’da…

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı olan Şükrü Erdem çok az farkla kaybetse de, ilçenin sevilen ismi olarak vatandaşla siyasete devam etti.

31 Mart için de…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in davetiyle CHP Mustafakemalpaşa Adayı oldu.

Çevresinde…

Her partiden isimleri buluşturan Erdem’in cumartesi özel konukları vardı.

Geçmişte…

DYP İl Başkanlığı yapan Işık Uğurtuğ ve İdris Sevinç’le DYP Merkez İlçe Kurucu Başkanı Nuri Karaca, Şükrü Akyollu, Zeki Akyollu destek ziyaretine gittiler.

Mustafakemalpaşa siyasetinin markaları Çetin Poyrazlar ve İsa Söğüt de onlara katıldılar.

Kazım Tayan vefat etti

Eski Bakan Turhan Tayan’ın ağabeyi… Ofset baskı tekniğini Bursa’ya ilk o getirdi.

1964’te Çancılar’da Haber Gazetesi’ni yayınlamaya başladı. Gazetede ilk klişehaneyi kurdu ve bu sayede Bursa yerel gazetelerinde günlük ilk fotoğraf yayını yaptı.

Bir süredir rahatsız olan Kazım Tayan yaşamını yitirdi. Cenazesi bugün Bademli Camii’nden öğle namazında kaldırılıp Başköy Mezarlığı’na defnedilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X