Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gel de şaşırma: Sağlık Bakanlığı Uludağ’daki kongreleri kısıtladı!

Bir yanda… Her fırsatta ve her Bursa konusu geçtiğinde Uludağ’dan yeterince

yararlanılamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var.

Diğer yanda…

4 Mevsim Uludağ için kampanya düzenleyip toplantılar yapan Başbakan

Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu var. O kampanyalara destek olacağını açıklayan

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu da unutmamak gerekiyor.

Hedef belli…

Bunları sağlamak için etkinlik takvimlerinde Uludağ’ın daha fazla yer alması gerekiyor. Özellikle de kış turizmi ve kayak dışında Uludağ’dan daha çok yararlanılmasının önünü açacak organizasyon sayısını arttırmak gerekiyor.

Örneğin…

1.-yazi-icin-uludag.jpgUludağ’ı her yönüyle tanıtıp alışkanlık edinilmesini sağlayacak bilimsel kongrelerle toplantıların adresi haline getirmek bu noktada önem kazanıyor.

Gelin görün ki…

Uludağ’ın Davos gibi olması, 4 mevsim konuk kabul edilebilmesi hedeflerine karşın, Sağlık Bakanlığı aldığı kararla tüm çabaları adeta çöpe attı.

Çünkü…

Uludağ’da düzenlenecek tıp kongrelerine kısıtlama getirildi.

Karara göre…

Bundan böyle ocak ve şubat aylarında Uludağ’da tıp kongresi, sempozyumu ya da benzeri organizasyonlar yapılması yasak.

İlk bakışta…

Doktorların kongre ya da sempozyum gibi gerekçelerle gizli tatil yapmalarının önüne geçilmesi izlenimi var. “Doktorların kongre için değil, tatil ve kayak için Uludağ’a gittiklerinin” düşünüldüğü anlaşılıyor.

Aynı gerekçeyle yaz aylarında da Antalya’da kongre düzenlenmesi yasak kapsamına alınmış.

İyi de…

Antalya’da yaz sezonu mayıstan ağustosa sınırlı değil. Nisandan kasım ayına kadar denize girilebilen bir sezonu var Akdeniz’in. Hatta otelleri ılıman kışın avantajları ve kapalı havuzlarıyla bu tür etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Yani…

Sağlık Bakanlığı’nın gizli tatili önleme niyetinden yola çıkarak aldığı düşünülen karar Akdeniz’i değil, bizim sesini duyurmaya çalışan Uludağ’ı derinden etkiliyor.

Zararı da Uludağ ile birlikte Bursa turizmi çekiyor.

 

Müftülüklere gençlik koordinatörlüğü

 

Diyanet İşleri Başkanlığı aldığı kararla klasikleşen din hizmetleri yanında kurumsal yapısında yeniliklere gidiyor. Bu amaçla oluşturulacak yeni kurumlar arasında Gençlik Koordinatörlüğü birimi de yer alıyor.

Bu kapsamda…

İlçe ve il müftülükleri bünyelerinde Gençlik Koordinatörlükleri oluşturulurken, çalışmaların yürütülmesi için Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi oluşturulacak. Diyanet Öğrenci Evleri projesi de koordinatörlük tarafından yürütülecek.

 

Ata topraklarındaki Türk izlerinde Çavuşoğlu’na özel görev

 

3.-yazi-icin-basbakan-binali-yildirim,-basbakan-yardimcisi-hakan-cavusoglu,-mogolistan,-bilge-tonyukuk-aniti.jpgBaşbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu daha 2 hafta önce Asya’nın kuzey ucunda, uçsuz bucaksız stepler diyarı Moğolistan’daydı.

Türklerin dünyaya yayıldıkları ata toprakları olan bölgede, o izleri ayağa kaldırıp yaşatmak için yapılanları denetlemeye, yapılacak olanların da kararını vermeye gitmişti.

Bu nedenle…

Kendisine bağlı kurum olan ve TİKA kısaltmasıyla bilinen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın yatırımlarını denetlerken tarihte Türk kelimesinin yer aldığı ilk anıt olan Bilge Tonyukuk Anıtları ve kuma gömülü ilk Türk Sarayı’nın kapalı müzeyle korunacağı kararını o ziyareti sırasında bu sütunlardan aktardık.

Çavuşoğlu hafta sonu bu kez Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik etmek ve ata topraklarındaki Türk izleri için yapılanları anlatmak üzere Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’daydı.

Cengiz Han’ın topraklarındaki tarihi anıtlara yapılan yolculuklar yanında, Moğolistan’la ticari ilişkiler anlaşmasına da Türkiye hükümeti adına imza koydu.

 

Meclis konuşmalarını kitap yaptı: Karanlık Bulutlar Altında

 

4.-yazi-icin-erkan-aydin-meclis-konusmalari-kitabi-karanlik-bulutlar-altinda.jpgCHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ı 2002 yılında Dağ-Der yönetiminde ilk görev aldığı andan beri tanıyor ve dikkatle izliyoruz. 2007’de Dağ-Der Başkanı seçilmesiyle başlayan süreçte çalışkanlığı, üretkenliği ve yöresi için verdiği mücadeleyle de herkes tanıdı.

2014’te CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı olarak girdiği seçimde olağanüstü performans gösterdi. Onun çabasıyla gelen sonuç CHP’ye Osmangazi’yi kazanabileceği umudu getirdi.

1 yıl sonra da, yani 2015’te de önseçimden çıkarak CHP’nin milletvekili aday listesine girdi ve seçildiği günden beri de her zamanki yüksek performansıyla çalışmaya devam ediyor.

Üstelik…

Yalnızca Bursa’da değil, partisinin görev verdiği her yere koşuyor.

Bu süreçte…

TBMM’de yaptığı konuşmaları Karanlık Bulutlar Altında adıyla kitap haline getirdi. Önsözüne bizim de küçük bir katkı yaptığımız kitap, Erkan Aydın’ın uyarı ve eleştirileriyle siyasi tarihe düşülen not özelliği taşıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X