Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Geleceğe en büyük yatırım: Bilimi oyunla öğreniyorlar!

​Çocuğu küçük olan, ya da okul çağında olan aileler Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni zaten keşfetmişlerdi. Şimdi sıra büyüklerin keşfine geldi.

Şu bir gerçek ki…

Türkiye’nin hem alan olarak en büyük, hem içerik olarak en zengin, hem de teknoloji olarak en yeni Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne sahibiz.

Nitekim…

Daha 2 yıl olmadan 230 bin ziyaretçi BUTTİM’deki Fuar Alanı’nın yanında bulunan BTM’yi ziyaret etmiş.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe her karşılaşmamızda “Bilim ve Teknoloji merkezi’ni hâlâ gezmedin mi?” diye soruyor. Dün sabah Sevgi Uyumaztürk ile konuşurken “Çocuklar için Bilim Kardeşliği adıyla değişik bir projemiz var. CLK Elektrik’le birlikte yapıyoruz” deyince atlayıp gittik.

Açıkça söylemek gerekirse, çok etkilendik ve kendi kendimize geç kaldığımız için hayıflandık.

Çocuklar burada bilimi oynayarak ve deneylerle bizzat yaşayıp öğreniyorlar. Tarihten uzaya, astrolojiden coğrafyaya olayların içinde yaşıyorlar.

Biz gittiğimizde…

CLK Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Ekin ve Kurumsal İletişim Uzmanı Bahar Erkan proje sahipleri olarak oradaydılar.

Nilüfer’in Yaylacık Köyü’nden gelen öğrenciler Bilim Kardeşliği projesi kapsamında deneylere katılıyorlardı.

Ayrıca…

Değişik okullardan öğrenciler BTM salon ve galerilerini doldurmuşlardı. Hangi köşeye baksak farklı bir grupla karşılaştık. Başka illerden gelenler bile vardı.

Bir yanda…

Yaşam kaynağı su ile tanışıp öyküsünü öğrenenler, bir yanda enerji üretimini deneylerle yaşayanlar, bir yanda uzayda astronotların çalışmalarını yine özgün uzay basıncıyla yaşayanlar, tarihin yolculuklarına çıkanlar, aynaların ve ışığın yansımalarını deneyerek öğrenenler, ip üstündeki bisiklette cambaz gösterisi yapanlar ve değişik bölümlerdeki simülatörlerin başına geçenler…

Ziyaret eden her gruba gösteri ve deneyi bir arada tiyatro kıvamında sunan eğitmenleri izlerken şunu düşündük:

Bilim ve Teknoloji Merkezi yapılırken toplumun geleceği çocukların eğitimi düşünülmüş, ama dün bizzat görüp yaşadık ki, büyükler için de burada görülüp öğrenilecek çok şey var.

BTM Sorumlusu Murat Bakan bir yandan gezdirirken, bir yandan da, tesisteki tüm elektronik cihaz ve işlemlerin kendi kadroları tarafından üretilip çalıştırıldığını söyledi.

Çıkarken…

2 yıldır “Daha görmedin mi?” diye soran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kulaklarını çınlattık. Gerçekten de, Bursa’nın ve toplumun geleceğine en büyük imzayı BTM ile atmış.

 

Simülatör nasıl durduruldu?

 

Yaşananları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe anlattı:

Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde işletmeci tarafından çalıştırılan kiralık bir simülatör var. Bir gün baktım simülatör çalışmıyor. Meğer işletmeci kirayı ödememiş, Amerika’daki mal sahibi ta oradan sistemi kilitleyip kapatmış.”

Sonra da şunu söyledi:

Adam oradan oyuncağı kilitleyebiliyor. Demek ki, bu uçakların aslı olan savaş uçaklarımızı da bir düğmeye basıp düşürebilirler.”

Şunu da ekledi:

Onun için kendi havacılık üretimimizi yapmalıyız. Bursa olarak biz bunları yapmaya hazırız.”

 

Kültür A.Ş.’ye genç genel müdür enerjisi: Furkan Banaz

 

1 ay sonra 40 yıl olacak… Bursa Marmara Gazetesi’nde çırak-muhabir olarak gazeteciliğe adım attık. Birkaç ay sonra da gazetenin muhasebesini bir başka genç, Baki Süha Banaz üstlendi. Gazetenin baskısını beklerken çok geceler birlikte sabahladık, hatta basılan gazeteleri birlikte kırıp katladık.

Aradan yıllar geçti…

AK Parti İl Gençlik Kolları’nda Ömer Furkan Banaz karşımıza çıktı. Baki Süha’nın oğluydu. 2011 genel seçiminde milletvekili aday adayı olan Furkan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Kültür A.Ş’de göreve başladı.

O da…

Babasının yolundan gidip Mali İşler Müdürü olarak görev aldı. Çok çalıştı, herkese kendini sevdirdi ve kısa sürede başarılı oldu.

Şimdiyse…

Yapılan düzenlemeyle, Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak sorumluluk üstlendi. Düzenlemeyle Yönetim Kurulu Başkanı olan Rıfat Bakan aynı zamanda Bilim ve Teknoloji Merkezi Koordinatörü olarak proje üretmeyi sürdürüyor.

 

HDP il kongresi yapıyor, gözler yeniden Yüksel Akgün’de

 

​Yüksel Akgün uzun yıllardır siyasetin içinde. Türkiye Komünist Partisi ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nde hem il başkanı hem Parti Meclisi Üyesi olarak görev yaptı.

Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adaylığında desteklemek için katıldığı HDP’de Kezban Dumlu ile birlikte Eş İl Başkanı olarak görev aldı. Seçim sonrası Dumlu eşinin görevi nedeniyle Ağrı’ya gidince yalnız kaldı.

HDP’nin cumartesi günü Atalay Prenses Düğün Salonu’nda il kongresi var.

Parti Meclisi üyeleri Nadiye Gürbüz ve Cahit Kırkaçak ile birlikte ziyarete geldiğinde, Akgün’ün yeniden aday gösterildiğini öğrendik. Aday Belirleme Komitesi’ne 4 erkek, 4 de kadın aday adı verilmiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X