Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Geleceğe en güzel yatırım: Bursa ve Muş’un köy okullarına kütüphane!

Köşe Yazısını Dinle

11 yıl önce… Yola çıkıştaki hemşeri dayanışması amacını çoktan aşıp sosyal ve kültürel alanda önemli adımlar attılar.

Kısa adı Muş İl-Der olan Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Önder Mutlu ve yönetimiyle sohbet ederken aralarındaki birlik dikkatimizi çekti.

Nitekim…

Bursa Muş Dernekleri Federasyonu Başkanı Fesih Baykal’ın Başkan Yardımcısı olduğu yönetimle gelen dostlar arasında bir dönem Olay’da birlikte çalıştığımız Ferit Gücüyener’in yanı sıra Av. Mehmet Türker ve Mehmet Deniz vardı.

Yanı sıra…

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Servet Kaynar’la DEVA İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Selda Altun siyaseti bırakıp insana katkı için yan yanalar.

Dinlerken…

Bursa’daki eğitim kurumlarının yüzde 63’ünün sahibinin Muşlu olduğunu öğrendik. Esentepe’de 4 katlı dernek merkezindeki çalışmalar da etkileyici.

Örneğin…

300 kişilik konferans salonunda uyuşturucuyla mücadele için konferansları, mendil satan çocuklar için eğitici çalışmalar yapmışlar, ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıtmışlar.

Özellikle…

Çocukları spora yönlendirmek için turnuvalar düzenlemişler. Gençler için KOSGEB ve İŞKUR’un yanı sıra belediyelerin kurslarına destek vermişler.

Bursa’da okuyan Muşlu 111 öğrenciye burs desteği sağlamışlar.

KonuşMuş adını verdikleri sohbet etkinliğinde çok sayıda tanınmış konuğu dernek üyeleriyle bir araya getirmişler.

Hepsi de hemşeri derneği faaliyetinin ötesinde, ama son projeleri yardımların tümünden daha önemli geldi bize.

Onu da Başkan Mutlu açıkladı:

“Bursa ve Muş’taki köy okullarına kütüphane kazandırmak üzere ‘Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci kalmasın’ sloganıyla harekete geçtik.”

Şu bilgiyi verdi:

“Geleceğimizin aydınlanması için yatırım gördüğümüz projede Muş’ta 200 köy okulu tespit ettik. Bursa’daki çalışmalara dağ köylerinden başladık. Bir de öğrencilere yurt yapacağız.”

Biz de alkışladık.

 

Yöre kültürünü koruyan kent entegrasyonu

Muş İl-Der’in yardım eli İdlib’e uzanıp 15 briket ev yaptı, Arakan ve Myanmar’da mazlumlara yardım gönderdi.

Özel misyonlarını ise Muş İl-Der Başkanı Mehmet Önder Mutlu açıkladı:

“Bursa’ya katma değer sağlamak için çalışıyoruz. Bunu yapıyoruz da… Gelen hemşerilerimiz kendi kültürlerini korurken, yaşadıkları kent toplumuna entegre olup uyum sağlıyorlar.”

 

Çepni’de kaygı… Dondan yanan binlerce ağaç zeytin veremeyecek

Aslında… CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın, cumartesi günü yaşanan orman yangını nedeniyle Mudanya’nın Çepni Köyü’ne “geçmiş olsun” ziyaretine gitti.

Fakat…

Konuştuğu Çepnili zeytin üreticileri daha büyük bir soruna dikkat çektiler:

“Ocak ayında hava sıcaklığı aniden düşünce don meydana geldi ve binlerce zeytin ağacı yandı. Bu ağaçlardan en az 3 yıl zeytin alınamayacak.”

Sıkıntı da şu:

“8 ay önce zeytin ağaçları dondan yandığında köylünün bu zararının karşılanacağı açıklanmıştı, ama bugüne kadar bir şey yapılmadığı gibi bilgi de alamadık.”

Yangın için gittiği köyde dondan yanan zeytin ağaçları sorunuyla karşılaşan Aydın da üreticileri dinledikten sonra yetkililere seslendi:

“Bu köylülerin zararları karşılanmazsa zeytinciliği sürdüremeyebilirler. Tespit edilen zararları bir an önce karşılanmalı.”

 

Bayram Kazancı Zafer Partisi’ne geçti

Siyasete… İYİ Parti’nin kurucu Bursa İl yönetiminde girdi. Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ın milletvekili aday adayı olmak için ayrılmasıyla da İYİ Parti Bursa İl Başkanı olarak görevlendirildi.

Fakat…

Bayram Kazancı mayısta üstlendiği İl Başkanlığı’nı eylülde Dr. Yahya Bahadır’a devretti.

Dün de…

Ümit Özdağ’la birlikte siyaset yapmak üzere İYİ Parti’den ayrılıp Zafer Partisi’ne geçtiğini açıkladı.

 

Bu filmde bir dost var: Cenk Çalışır senaryosunu yazdığı filmde rol aldı

90’lı yılların sonunda… Olay gazetesinin umut veren genç politika muhabiri olarak dikkat çekiyordu. Sonra gazetecilikten kopup otomotiv sektörüne geçti.

Ardından da…

Gerçek Cenk Çalışır yazdığı romanlarda ortaya çıktı ve Türkiye’nin en başarılı polisiye roman yazarı oldu. 8 romanı da çok baskı yapıp en çok satan kitaplar listelerinde yer aldı.

Bu kez…

Yazdığı polisiye romanlardan sonra sinema dünyasına adım atan Cenk Çalışır’ı beyazperdede izleyeceğiz.

Çünkü…

Polisiye öykü olan Kilit adlı sinema filminin hem senaryosunu yazan kadroda yer aldı, hem de ilk kez bir sinema filminde rol üstlendi.

Yönetmenliğini Adil Oğuz Valizade’nin yaptığı, başrollerinde Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Timur Acar, Asuman Dabak ve Mustafa Alabora’nın oynadığı Kilit adlı film 27 Ağustos’ta sinemalarda vizyona girecek.

 

BUÜ’de ‘buluş’ mutluluğu

Haberi… Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz duyurdu.:

“Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Dr. Erdem Özütürk, LED teknoloji için hayati önem taşıyan jonksiyon sıcaklığının ölçülmesinde geliştirdiği yöntemle yeni bir buluşa imza attı.”

Günlük yaşamdan sosyal alana, sanayiden gıdaya her alanda rolü artan LED teknolojisi buluşunun patenti de alındı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X