Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gelecek hesabı: Hükümet olmaktan öteye, siyaseti değiştirmek istiyorlar

Köşe Yazısını Dinle

Siyaset… Kargaşaya, gerilime, aksiyona alışkın. Karşılıklı itham ve suçlamalar, bitmeyen polemikler de siyasetin günceli kapsamında. Son dönemde iktidarıyla, muhalefetiyle, ittifaklarıyla sokağa çıkan siyaset gündemi daha da canlandırdı.

Böyle bir ortamda…

Bir grup gazeteci olarak Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve partinin Kurucular Kurulu Üyesi olan Genel Merkez İçişleri Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzettin Küçük’le bir araya geldik.

Partide…

Bursa eski Valisi olan Küçük’e görevi nedeniyle Gölge Kabine’nin İçişleri Bakanı da deniyor.

Bursalı diğer kurucu eski Milletvekili Mustafa Öztürk’ün katılmadığı buluşmada gazeteciler sordular, Küçük ve Yıldız da içtenlikle cevap verdiler.

Daha çok da, Gelecek Partisi’nin farklı siyaset anlayışı mesajlarını verdiler.

Örneğin…

İl Başkanı Alpaslan Yıldız bir soruyu cevaplarken “Temiz siyaset süreci başlatmak istiyoruz. Siyasi etik yasasıyla siyasi partiler ve seçim yasalarını değiştirmek istiyoruz” dedi.

Özellikle de…

Bursa’nın her yerindeki görüşmelerinden “değişim ve yeni sistem beklentisi” izlenimi aldıklarını, “adama göre olmayan bir sistem” istendiğini söyledi.

Bu sözlere…

Eski Vali Küçük de Gelecek Partisi İçişleri Politika İzleme Kurulu Başkanı olarak şu katkıyı yaptı:

“Biz hükümet olmak hedefinden önce siyaseti değiştirmek istiyoruz.”

Açıkladığı hedefler farklı:

“Siyasi etik yasasını çıkarıp siyasete girenlerin parayla ilişkisini keseceğiz. Çünkü siyasetin finansmanı Türkiye’de şehirlerin talanına dayanıyor. Duran su kirlenir mantığından yola çıkarak hangi görev olursa olsun 2 dönemle sınırlandıracağız. Yargı bağımsızlığını sağlayacağız. Dünya aklıyla da yerel dengeleri buluşturacağız.”

Yanı sıra…

Yıldız da kentin gündemindeki konulara değinirken “Yerel yönetimleri güçlendirelim derken yerel yöneticileri güçlendiriyoruz” dedi.

 

Seçim beklentisi ve aynı anda her yerde çalışma

Gelecek Partisi il Başkanı Alpaslan Yıldız 17 ilçeden 12’sinde teşkilat kurulduğunu, Orhaneli, Keles ve Karacabey dışında 2 ilçeye atamanın hazır olduğunu söyledi.

Yeni çalışma planını da açıkladı:

“Haftada 2 gün tüm ilçelerde aynı anda teşkilatlar sahaya çıkacak.”

Seçim beklentisine İçişleri Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzettin Küçük şu yorumu yaptı:

“İktidar oyları hızla düşüyor. Hükümetin söylem üstünlüğü bittiğinde seçim konuşulur.”

 

Kulislerde merak: Faruk Çelik Ankara’da eski bakanlarla ne konuştu?

İnternette… Siyasi kulis ağırlıklı sitede karşımıza bir kulis çıktı. Haberde, eski Bakan Faruk Çelik’in eski bakanlar Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal ile Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’la kahvaltıda buluştuğu yazıyordu.

Site…

Bu buluşma için Çelik’i Cumhurbaşkanı’nın görevlendirdiği iddiasıyla eski bakanların AK Parti’nin radarında olduğu yorumu yapıyordu.

Bildiğimiz kadarıyla…

Faruk Çelik uzun bir süredir Ankara’ya her gidişinde bakan arkadaşları ve dostlarıyla buluşuyor. Zaten bu buluşma da bir otelin restoranında olmuş.

Benzer yakıştırma…

Olay Televizyonu’nda konuğumuz olduğu programda Cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 51 barajının düşürülmesini önerdiğinde de yapılmıştı. O nedenle, sanmıyoruz.

Bir kulis de Bursa’dan ekleyelim:

Faruk Çelik geçen hafta Ankara ve Bursa’dan 70 bürokratla yemek yedi.

 

Zafer Partisi’nde İl ve 3 ilçeye atama

Parti daha yeni… Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan ve Bursa’dan 4 kurucu ile GİK ve MDK’da 1’er kişinin yer aldığı Zafer Partisi’nde teşkilatlanma çalışmalarına hızlı başladı.

Bu kapsamda…

Zafer Partisi Bursa il Başkanı olarak Halil İbrahim Aydın atanırken, Osmangazi İlçe Başkanı Adem Şimşek, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Göksel Şenkoyuncu ve Gemlik İlçe Başkanı Nilüfer Toprak oldular.

 

Erken Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Cumhuriyet Ödülü verecekler

Ziyaretimize… Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerini kapsayan Lions 118K Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Neşe Baklacıoğlu ve Kükürtlü Lions eski başkanlarından Ceren İplikçi, dostumuz ve meslektaşımız Yücel Akgün’le geldiler.

Geliş nedenleri de de…

23 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek Lions’ların geleneksel Cumhuriyet Bayramı kutlaması davetiyesiydi.

Dahası…

2012’de Bekir Coşkun’la başlayıp Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Aziz Konukman, Gazeteci Doğan Şentürk, Gazeteci Uğur Dündar ile devam eden geleneksel Cumhuriyet Ödülü’nün bu yıl Gazeteci İsmail Küçükkaya’ya verileceğini öğrendik.

Bu arada…

Lions Kulüpleri’nin Nilüfer Belediyesi-Lions ve Ercan Dikencik Alzheimer Konukevi ile Onkoday-Lions Hasta Konukevi kazandırdığı da unutulmamalı.

 

Mustafakemalpaşa adaçayı kokacak

Şu sıralar… Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın verdiği direktifle Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yoğun bir çalışma içindeler.

Çünkü…

İlçedeki park alanlarında peyzaj çalışması yaparken, her yere adaçayı ekiyorlar.

Bu da…

Hem daha estetik, hem daha sağlıklı bir yaşam, hem de mis gibi kokan Mustafakemalpaşa sağlayacak.

Başkan Kanar’ı farklı çalışma için kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X