Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gelecek İl Başkanı Yıldız’ın saha gözlemi: Vatandaş çok rahatsız!

Köşe Yazısını Dinle

Siyasete… İlk basamaktan başlayanlardan Alpaslan Yıldız’ı tanırız. AK Parti Nilüfer’de yönetim kurulu üyeliği ve İlçe Başkanlığı yaptı, İl Başkan Yardımcısı oldu.

Sonra da…

Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı olarak görev üstlendi. Sokağı bilen siyasetçi olarak da çalışmalarını sürdürüyor.

Nitekim…

Yenilenip güçlendirilmiş İl Başkanlık Kurulu üyeleriyle ziyarete geldiğinde, saha gözlemlerini konuştuk.

Söze…

“Sürekli sahadayız. Geçen hafta Gemlik, Orhangazi, İznik’teydik. Bu hafta da Kestel, Gürsu, İnegöl’de vatandaşımızla buluştuk, 220 esnafı ziyaret ettik” diye başladı ve şunu söyledi:

“Marketlerdeki etiketler, çarşı-pazardaki fiyat artışları herkesin ortak sorunu. Gördük ki, vatandaş rahatsız.”

Değerlendirmesi şu:

“Vatandaş rahatsız, ama sessiz. Bana göre sessizlik daha önemli. Çünkü bu tür tablolar iktidar değişimlerinde ortaya çıkar.”

Ardından…

“Seçim ne zaman olur bilinmez, ama bugünkü politikaları vatandaş tasfiye edecek, yerine yeni uzlaşma kültürü gelecek” deyip sözüne açıklık getirdi:

“Bugün muhalefeti oluşturan partilerin söz sahibi olacakları yeni uzlaşma kültürü süreci başlayacak.”

Şunun altını çizdi:

“Bu gidişin daha fazla uzamayacağı, baskın seçim olacağı düşüncesindeyim. İktidardan böyle bir hamle bekliyorum.”

Dikkat çektiği noktalardan biri de şu oldu:

“Saha çalışmalarımız sırasında gençleri önemsiyoruz ve onlarla ilgili daha özel çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizin umutsuz olduklarını gördüm. Ailelerine yük olduklarını düşünüyorlar ve asosyal yaşıyorlar. “

Kaygısı ise şu:

“Gelen zamlarla asgari ücret daha yükselmeden eridi, ama işletmeler açısından bakıldığında asgari ücretteki artışın maliyet artırdığı görülüyor. Bu da işletmelerin küçülüp çalışan sayısını azaltmasını getirebilir.”

Son sözü de ilk sözü gibi oldu:

“Fiyatlar katlandı, alım gücü azaldı. Vatandaş umutsuz.”

 

Sadece ‘çöpleri’ ayrıştırıyorlar

Geçmişte… Siyasette hamaset egemendi. Gerçi üslup değişimi zaman zaman sorun yaşıyor, ama siyaset yapma anlayışında ciddi değişim var.

Nitekim…

DEVA Partisi tarafından Gençlik Kolları katkısıyla “gelecek nesillere güzel bir ülke ve dünya” bırakmak için başlatılan kampanya bu nedenle farklı.

Geri dönüşüm kutularının bile geri dönüşümlü olduğu kampanya sloganı da şu:

“Sadece çöplerimizi ayrıştırıyoruz.”

 

Ankara’ya ‘Bursa’nın gücü’ çıkarması: Uludağ ve doğalgaz zirvesi

Fotoğrafta… AK Parti Bursa milletvekilleri olarak Hakan Çavuşoğlu, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Müfit Aydın, Zafer Işık, Atilla Ödünç, Mustafa Esgin, Osman Mesten yer alıyorlar.

Bursa’dan da, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gelmişler.

Hep birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ziyaretinde iki konu ele alındı:

Birincisi…

Uludağ Alan Başkanlığı için Orman’ın atacağı adımlar ve yetki devrinin hızlandırılması.

İkincisi…

Ankara Yolu altındaki mahallelere doğalgaz getirilmesinin önünü açan yasaya karşın tarım görüşü nedeniyle yaşanan sıkıntıların giderilmesi.

Bir de not:

AK Parti Bursa Milletvekili olarak Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala fotoğrafta eksik. Genel Merkez’deki yoğunluğu nedeniyle gidemedi, ama Gürkan ve Aktaş onu bilgilendirdiler.

 

Bursa’nın tarımı TBMM’de masada

TBMM’de… AK Parti Bursa Milletvekilleri genel kurul görüşmeleri yanında Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş ile ilçe Ziraat Odaları başkanlarını ağırladılar.

Masada…

Bursa’daki tarımsal faaliyetlerle sulama çalışmaları ve tarım alanları ile ilgili yapılanlar ve yapılması gerekenler konuşuldu, tarım için istişare yapıldı.

 

Türkiye’nin en genç Rektörü’ne gençlerden Türk bayrağı armağanı

Önümüzdeki eğitim yılında… Ormanın kıyısında ve doğayla bütünleşmiş çevreci binasıyla Bursa’nın özel üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi kapılarını öğrencilere açıp eğitime başlayacak.

Yeri ve projesi gibi Mudanya Üniversitesi’nin yönetimi de farklı. Kurucu olarak, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Gıyasettin Bingöl, genç üniversiteyi Türkiye’nin en genç Rektörü olarak Burak Küntay’a teslim etti.

İşte…

Böyle bir heyecanla eğitime başlayacağı günler için hazırlıkların sürdüğü Mudanya Üniversitesi’nde dün genç konuklar vardı.

Mustafa Karaman’ın başkanı olduğu Kalite Birliği Derneği’nin Gençlik Kolları Başkanı Fatih Baykara, genç rektöre gençler adına Türk Bayrağı armağanını Milli Ses Ver Projesi kapsamında sundu.

Gençler…

Bingöl’e kente kattığı değer için Türk bayrağı ile teşekkür ettiler.

 

Bursa’dan bir Ömer Göktuğ geçti…

Bir dönem… DYP İl Başkan Yardımcısı olarak siyaset yaptı. Göktuğ Brode ile ev tekstili üretiyordu. Rusya’nın en büyük tül perde tedarikçisiydi.

1992’de Flash TV kuruluşu aşamasında daha yakından tanıdık. Çok zeki olduğu için, karşısındakinin sözü bitmeden anlıyordu.

Şeker hastasıydı, by-pass da geçirmişti. Sabah erken saatte, şekerden vefat ettiğini Cavit Çağlar büyüğümüzden duyunca çok üzüldük.

Allah rahmet eylesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X