Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gelen ekip karar veremedi, AK Parti bu kez 5 kişiyi çağıracak!

Hafta sonu… Ankara’dan, AK Parti Genel Merkezi’nden 5 kişilik ekip geldi. Teşkilat Başkan Yardımcısı olan Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve ekibi cumartesi günü temayül yoklaması yaptı.

Hep olduğu gibi, yine “Biz bakarız, sayarız” denildi ve oylar bir çuvala kondu.

Gerçi…

AK Parti temayül geleneğini hep sürdürdü, ama kimsenin bilmediği sonuçların listeye yansıdığı da söylenemez.

Aslında…

Israrla sürdürülen temayülde teşkilatın kimi istediğini görme gibi düşüncesi olduğunu sanmıyoruz. Parti içi oylamalarda baskın kulis yapıldığı için, Genel Merkez’in de “kim kimle hareket ettiğini” ve “gruplaşmaları” görmek için temayül yaptığını düşünüyoruz.

O bakımdan…

Bu temayüllerden açık ara çıkmak tehlikeli bile olabilir.

Bununla birlikte…

Teşkilat Başkan Yardımcısı Köse ve ekibi başka görüşmeler de yaptılar.

Hatta…

Son görüşmeleri pazartesi akşamı il yönetim kurulu toplantısı öncesinde AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Ne var ki…

İlk kez bir Bursa Koordinatörü’nün yetkili değil de, Bursa sevgisi ağır bastığı için olsa gerek konuk statüsünde izlediği yeni il başkanı arayışları kapsamında görüş alışverişinden sonuç alınamadı.

Gelen 5 kişilik ekip de, kafalarında tablo oluşmadan döndüler.

Kulağımıza gelenlere göre…

Yeni İl Başkanı arayışında net karara varamayan AK Parti Genel Merkezi, alışılmış Ankara’ya 3 kişinin davet edilmesi uygulamasını da genişletme eğiliminde.

Nitekim…

Her zamanki gibi 3 kişi yerine, bu kez 5 kişinin davet edileceği konuşuluyor. Geçmiş uygulamalarda, başkan olmasına karar verilen kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la tanıştırılırdı.

Bu kez…

Ankara’ya davet edilecek 5 kişinin de Cumhurbaşkanı’nın karşısına çıkarılması, son tercihi bizzat Erdoğan’ın yapması düşünülüyor. Hatta, bunu Erdoğan istemiş bile olabilir.

Bu da, sürecin haftaya sarkacağı anlamına geliyor.

 

İnegöl mobilyası Seul yolunda

Son dönemde… Yatırımları ve üretim kalitesiyle Türkiye’nin mobilya başkenti olan İnegöl fuarlarla sürekli pazar genişletti.

Şimdi…

Yurt dışı pazarlara yenisini eklemek için kapılar zorlanıyor.

Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin katıldığı açılış sonrası Bursa’dan Ankara’ya dönerken İnegöl’e uğradı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ da hedeflenen Güney Kore pazarı için bilgiler verdi.

 

Aliyev’le görüşme öncesi testi pozitif çıkan Çavuşoğlu Ankara’ya getirildi

Cuma günü… Yoğun program ve kalabalık heyetle Azerbaycan’a gitti. İşgal ettiği topraklardan çıkarılan Ermenistan’ın işlediği savaş suçlarını belirlemek ve mağdurlarla görüşerek yaşananları dünyaya duyurmak hedefti.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu cuma gününden beri neredeyse 24 saat Azerbaycan ve Karabağ’da görüşmeler yapıyor.

Salı gecesi…

İzlenimleri paylaşmak ve bilgi almak için heyetiyle birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşecekti.

Ne var ki…

Görüşme öncesinde yapılan koronavirüs testi pozitif çıkınca, hem görüşme iptal oldu, hem Çavuşoğlu gece yarısı Türkiye’ye getirildi.

Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Çavuşoğlu hastalık semptomlarını göstermiyor ve durumu iyi. Ancak karantina süreci devam edecek.

 

Gürsu Kaymakamı karantinadan çıktı

Siyasette, ticarette, sporda, sivil toplum örgütlerinde, sokaktaki vatandaşta… Hızı azalsa da koronavirüs yayılmaya devam ediyor ve her gün çok sayıda dostun bu hastalığa yakalandığı haberleri geliyor.

Bu kapsamda…

Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz 22 gün süren ve ağır geçen tedavi sürecini tamamlayıp karantinadan çıktı ve görevine döndü.

CHP’nin eski il başkanlarından Şahin Gençal da karantinanın sonuna geldi.

 

Bursa Araştırmaları Merkezi’nin müthiş derlemeleri ve kayıp: Dağın Ozanı

Herkes onu… Elinde sazı, dilinde yöresel türküleriyle Menteşeli Cengiz olarak tanıyor. Kelesli Cengiz Bütün kentin tek yöresel sanatçısı olması yanında Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi’nde görev yaparken emekli olması istendiği için ayrıldığını 12 Kasım’da duyurduk.

Bunun üzerine…

Kendini Bursa için araştırmaya adayan isimlerden olan Ekrem Hayri Peker’den elektronik posta geldi.

Önce..

Bursa Araştırmaları Merkezi ve 8 ciltlik ansiklopediye dönüşen yerel kültür araştırmalarını anlatan Peker, son dönem çalışmaların geri plana itildiğini, hazır araştırmaların basılmadığını söylüyor ve üzüntüsünü dile getiriyor:

“Geçenlerde ziyaretlerine gittiğimde İnegöl ve Kütahya yöresinden türkü derleyip söyleyen ve etnografik gözlemlerini yazıya döken sanatçı Emel Örgün’ün o gün emekli edildiğini öğrendim. Bunun üzüntüsü atlatamadan 15 yıldır yaptıklarını izleyip takdir ettiğim DAĞIN OZANI Menteşeli Cengiz’in de emekliye sevk edildiğini okudum.”

 

Camdan bakan flamingonun sırrı

Fotoğrafı… Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü foto muhabiri Sergen Sezgin çekti, The Guardian yayınladı.

Camdan bakan flamingo fotoğrafı Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nden başarı ödülü kazandı. Mansiyonu ise İHA Bursa Bölge Müdürlüğü foto muhabiri Alper Tüydeş aldı.

İlginç olan şu:

Sergen Sezgin, ödül kazandığı fotoğrafı Alper Tüydeş’in evinde çekti.

İki başarılı fotoğrafçıyı da kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X