Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gençlerde çok iş var: Akıllı şehirlerden İHA’lara teknolojide göğüs kabarttılar

Açıkça söylemek gerekirse… Kısa adıyla Teknofest olarak anılan Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’nin ilki 2018 Eylül’de İstanbul Havalimanı’nda yapıldığında, ekranlara yansıyan görüntüleri ve yazılanları ilgiyle izlemiştik.

Anımsıyoruz da…

Bursa, başta Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Merkezi başta olmak üzere, Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversiteleriyle önemli gösteriler gerçekleştirmiş, yarışmalarda dereceye girmişti.

Aslında…

Festivalin ikincisi, İstanbul’a en yakın büyük kent olarak Bursa’ya yakışırdı, ama organizasyon maalesef Gaziantep’e gitti. Hafta içinde de Gaziantep’teki Teknofest haberlerini aynı heyecan ve ilgiyle izledik.

Çünkü…

Gelecek teknolojide. Dünya gibi, bizim geleceğimiz de gençlerimizde. O bakımdan, Teknofest’te gençlerin, özellikle de öğrenci grubundaki gençlerin buluşları ve başarıları daha çok ilgimizi çekiyor, daha fazla etkiliyor.

Pazar akşamı ilk mesaj Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’den geldi.

Heyecanlıydı:

“Bursa Teknik Üniversitesi olarak TURNA takımımız Uçan Araba İleri Tasarım’da Türkiye birincisi oldu. Tasarımdan gerçek üretime geçmek Bursa’mıza nasip olacak.”

Hemen ardından…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını gördük.

O da gururluydu:

“Geçtiğimiz hafta BTM’de ziyaret ettiğimiz arkadaşlarımız Akıllı Geçiş Üstünlüğü Projesi ile Türkiye üçüncüsü oldu.”

Bu noktada…

Türkiye birincisi olan BTÜ öğrencilerini kutlayan Aktaş şunu da duyurdu:

“İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda ise Dava Kuşu isimli İHA’mız dördüncü oldu.”

Paylaşımını…

“Göğsümüzü kabarttınız, bravo gençler” diyerek tamamladı.

Gerçekten de, gençlerin başarıları hepimizin göğsünü kabarttı.

Umarız…

Teknofest’in üçüncüsü Bursa’da olur da, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin teknolojideki becerilerini ve başarılarını bizzat izleriz.

 

Bursa Mustafa Eroğlu’nu unutmayacak

 

Pazar günü… Yazımızı gazeteye gönderdikten sonra Makine Mühendisleri Odası eski başkanlarından İbrahim Mart’ın mesajını fark ettik.

“CHP’nin ilk ve tek Bursa Belediye Başkanı… Besaş’ın kurucusu… Mimar Mustafa Eroğlu’nu saygıyla anıyorum” diyordu.

Bakınca…

Eroğlu’nun 26 Eylül 2016 günü vefat ettiğini anımsadık. Bursa Belediye Başkanı olduğu seçimi izlemiş, fırın grevi nedeniyle Bursa’yı ekmeksiz bırakmamak için Besaş projesini yaşama geçirme sürecini çok yakından izlemiş gazeteci olarak Mustafa Eroğlu’nu biz de rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

3 yıl gibi kısa bir sürede büyük bir iz bıraktı.


AK Parti ilçe kongrelerinin finali pazar günü Yıldırım’da olacak

 

Süreç… Başından beri alışılmışın dışında işledi. AK Parti ilçe kongrelerinin 29 Şubat’ta Orhaneli ve Büyükorhan, 1 Mart’ta Keles ve Harmancık’la dağ yöresinden başlayacaktı.

Fakat…

Dağ yöresindeki şehit nedeniyle kongreler yapılamayınca takvim Mart’ta Mustafakemalpaşa ve Karacabey’le başladı. 8 Mart’taki Yenişehir ve İznik kongrelerinden sonra da pandemi nedeniyle kongrelere ara verildi.

Sonra da…

Kongreler 11 Eylül’de Keles ve Harmancık’la yeniden başladı. Yeni planlama, Orhangazi dışında aynen yürüdü. Çünkü 19 Eylül’de planlanan Orhangazi kongresi, ilçe başkanı değişimi için 2 Ekim’e alındı.

Böylece…

Büyükorhan ve Mudanya’da ikinci aday girişimleri yaşansa da tek adaylı geçen AK Parti ilçe kongrelerinde son haftaya gelmiş oldu.

Buna göre…

2 Ekim Cuma günü Orhangazi, 3 Ekim Cumartesi günü Osmangazi, 4 Ekim Pazar günü de Yıldırım ilçe kongreleri yapılacak.

Sonra da sıra il kongresine gelecek.


Saadet Osmangazi kongre yapıyor

 

Cumartesi günü… AK Parti’nin Osmangazi İlçe kongresi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılırken, akşam da yine Milli Görüş temsilcisi olan Saadet Partisi’nin Osmangazi İlçe kongresi var.

Fakat, 3 Ekim Cumartesi günü SP’nin kongresi Merinos değil, BUTTİM Kültür Merkezi’nde olacak.

Bursa’da…

Merinos’tan önceki süreçte siyasi partilerin kongreleri ve pek çok kuruluşun konferansları için tercih ettikleri BUTTİM Kültür Merkezi de bu kongreyle kendini anımsatmış olacak.



Sağlık Müdürlüğü’nden Çekirge Devlet Hastanesi’ne transfer oldu

 

Elbette… Diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da karar verici mekanizmayı siyasi irade oluşturuyor, bürokrasi de verilen kararlar doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor.

Bu yönde de Bursa şanslı.

Çünkü…

Son dönemde siyasi iradenin özel ilgisi ve desteğiyle önemli sağlık yatırımları kazanıldı. Bu yatırımlar da bürokrasi kuralları içinde, İl Sağlık Müdürleri’nden başlamak üzere ve onların belirledikleri çerçevedeki görev alanlarında adım adım yaşama geçti.

İşte…

Bu yatırımların büyük çoğunluğunun hazırlık aşamasında İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak Abdurrahman Ayvaz’ın çabası ve emeği vardı.

Daha önce İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak da görev yapan Ayvaz, son kadro düzenlemesiyle Çekirge Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.

Böylece…

Yıllardır sergilediği çalışma başarısını şimdi de Çekirge Devlet Hastanesi’nde sürdürecek.


Nadastan çıktı, Nilüfer’den Gemlik’e gitti

 

Mustafa Bozbey döneminde Nilüfer Belediyesi’nde 16 yıl hizmet veren Bukle Erman en son Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Nilüfer Belediyesi’nin yeni dönemindeki organizasyonda başkan yardımcılığı verilmedi, onun yerine Konaklı biriminde görevlendirildi.

Dün sabah…

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın davetiyle Gemlik Belediyesi’nde hem Kültür Müdürü, hem Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladığını, “Nadastan fazla hızlı çıktım” diyen Bukle Erman’ın paylaşımından öğrendik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X