Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Göle maya çalar gibiler: Bursa’nın kalite şehri olduğunu anlatıyorlar

Köşe Yazısını Dinle

Tarihte… Bu topraklarda  alınan iki karar var ki, dünyada ilk özelliği taşıyor. Bu iki karar Batı’da alınsaydı, bugün dünya bilir ve Birleşmiş Milletler özel günler takvimine alırdı.

İlki şu:

1502 yılında Bursa’da yayınlanan ve Bursa Belediyesi Kanunu anlamına gelen Kanunname-i İhtisab-ı Bursa, tüketici haklarını koruyup ticarete standart getiren dünyada ilk kanun oldu.

İkincisi…

Tasarrufa yönelen Osmanlı sarayı siparişleri durdurunca Kütahya’ya giden İznik’teki çini ustaları istihdam fazlasına yol açtı ve ucuza çalışmak zorunda kaldılar.Çalışanların dengesi bozulunca Kütahya Valisi’nin hazırladığı Fincancılar Sözleşmesi ücret tarifesi, dünyanın ilk toplu iş sözleşmesi oldu.

Ne var ki…

Dünyayı etkileyecek bu ilkleri bilmediğimiz için sahip de çıkamıyoruz.

İşte…

Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, Onursal Başkan Prof. Dr. Erkan Işığıçok ile KalBir yönetiminden Feridun Baykara ve Mehmet Uğur Özdeniz ziyarete geldiklerinde, bazı söyleşilerde tekrarladığımız düşüncemizi paylaştık.

Aslında, onlar da çok duyarlılar.

Hatta…

TSE Bölge Müdürü olduğu dönem Karaman’ın girişimiyle Yıldırım Belediyesi’nin Ankara Yolu’nda üstgeçide astığı “Kalite Şehri Bursa’ya Hoş Geldiniz” tabelası yerinde olmasa bile, KalBir büyük bir azimle kalite savaşını sürdürüyor.

Düzenli olarak…

Üniversiteleri, okulları, sivil toplum örgütlerini, akademik odaları ziyaret ediyorlar. Bıkmadan, usanmadan Bursa’nın kalite şehri olduğunu anlatıyorlar.

Dahası…

Bugünkü kalite kriterlerinin kaynağı ilk standardın yayınlandığı Bursa’nın artık kalite şehri olarak anılmasını istiyorlar.

Hatta…

Bursa’nın adının, patentini aldıkları Kaliteşehribursa olarak değişmesi için önümüzdeki yasama döneminde TBMM’ye gidip tüm Bursa milletvekilleri ve siyesi parti gruplarını ziyaret etmeyi planlıyorlar.

Bunları da, göle maya çalarmışcasına büyük bir heyecanla yapıyorlar.

 

Hiçbir dernek bu kadar bayrak dağıtmadı

Son 1 yıldır… KalBir yöneticileri gittikleri her yerde Türk Bayrağı dağıtıyorlar. Dahası, Araçlarında kutu kutu Türk Bayrağı var.

Amaçları heyecan verici:

Solmuş, yıpranmış, yırtılmış bayrakları değiştirmek istiyorlar. Teslim ettiklerine de, “Çekmeceye koymayın, solmuşlarla değiştirin” diyorlar.

Bize de verdikleri bayrağın, dağıttıkları 70 bin 217. bayrak olduğunu da Feridun Baykara söyledi.

 

Ulaştırma Bakanlığı, Bandırma hattı bilgilendirmesi yaptı: Hedef aynı!

Bu sütunlarda… Hızlı trenle ilgili; Osmaneli tarafında çalışmaların hızlandığını, tünellerde 6-7 noktada çalışıldığını, kazıda yüzde 10 ilerleme sağlandığını duyurduk. Bandırma hattının ise, seçim sonrasına kaldığı bilgisine yer verdik.

Bunun üzerine…

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’den ilk kez bilgi notu ulaştı.

Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattında çalıştıklarını belirten Dr. Eyigün batıdaki Karacabey-Bandırma hattı için de şu bilgileri aktarıyor:

“Sondajlar devam ediyor, uygulama projeleri geliştiriliyor. Koruma alanları, tarım alanları, TEKNOSAB gözden geçiriliyor. Maliyet optimizasyonu için çevreyle uyumlu geçki kesinleştirilip buna göre gereken parseller kamulaştırılıyor.”

Mesajı şu:

“Yakında Bursa’nın batısında da sahada olacağız. Hedef değişmedi.”

Öncelikle, bilgilendirme için teşekkür ediyoruz. Çalışmanın başlayacağı günü de sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

Akşener’den İYİ Parti Bursa’ya proje teşekkürü

Çarşamba günü… TBMM’deki konuklar arasında İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu da vardı.

Grup Toplantısı sonrası İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve yönetimini Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile birlikte kabul eden Akşener anketlerle moral bulduklarını söyledi, Bursa’ya teşekkür etti:

“Vatandaşla bütünleşme projelerinizi takdirle izliyorum. Diğer illerimizin de yararlandığı bu projeler gücümüze güç katıyor.”

 

100 yıllık rüya: Yeşildere Barajı bu yıl, Gölecik Barajı gelecek yıl bitiyor

Zaman zaman… Karacabey’de yapımı devam eden ve 100 yıllık rüya olan iki barajla ilgili gelişmeleri aktarıyoruz.

Çünkü…

İki baraj da, Karacabey için yaşamsal öneme sahip. Toplam 9 bin hektar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak olan barajlar, Karacabey Ovası’ndaki tarımsal üretimin geleceği için de çok önemli.

Ayrıca…

Gölecik Barajı ilçenin en önemli su kaynağı olacak ve uzun yıllar Karacabey’in içme suyu gereksinimini karşılayacak.

İşte…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın dün sabah içme ve tarımsal sulama suyu verecek Gölecik Barajı’nı ziyareti, inşaat alanında yükselen gövde duvarı karşısında yaşadığı heyecan önemli.

DSİ’nin de Başkan Özkan ve Karacabey’e barajlarla ilgili güzel bir haberi var.

Yeşildere Barajı bu yıl bitecek. Gölecik Barajı ise gelecek yıl, yani 2023’te hizmete girecek.

 

Bu da bir ilk: Elektrikli traktör tarlada

Fotoğraf… Karacabey’deki Feyz Çiftliği’nden. İlçedeki tarım camiasının bilinen ve sevilen isimlerinden Sencer Solakoğlu bir ilki gerçekleştirdi.

O da…

Tarladaki otların elektrikli traktörle toplanması oldu.

Henüz seri üretime geçilmeyen elektrikli traktör bu denemeyi başarıyla geçerken, mazot fiyatındaki artıştan fazlasıyla etkilenen ve ürün maliyetinde mağdur olan çiftçiye umut verdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X