Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Göynükbelen’den 57 yıl önce götürülen dağ çileği Elazığ köylerini kalkındırdı!

Amaç… 2 hafta önce yağan aşırı yağmur ve dolunun Anadolu’daki tarımsal alanlarda yol açtığı zararları yerinde görmek ve çiftçileri dinlemek, Ziraat Odaları ile görüşmekti.

CHP Genel Merkezi de 19 ildeki zararı incelemek, sıkıntıları belirleyip çözüm önerileri geliştirmek üzere milletvekillerinden heyetler oluşturdu.

Bu görevlendirmeyle…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, milletvekilleri Gürsel Erol ve Ali Öztunçla birlikte Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş illerine gitti.

Gezinin ilk ayağı olan Elazığ’ın köylerinde doludan etkilenen çilek tarlalarını gezerken Aydın bir sürprizle karşılaştı.

O sürpriz de…

Dalından kopardığı bir çileği ağzına attığında, “Bizim dağ çileğine ne kadar da benziyor” dediğinde ortaya çıktı.

Tarlanın sahibi olan Elazığlı çiftçi “Doğrudur, size yabancı değil zaten” dedi ve gülümseyerek şunu anlattı:

“1963 yılında bir amcamız, sizin Orhaneli’ndeki Göynükbelen’den buraya çilek fideleri getirdi. Biz onları yetiştirip sattık. 57 yıldır da Göynükbelen’in dağ çileği sayesinde iyi para kazandık.”

Şunu da ekledi:

“Her yıl hasat zamanı geldiğinde fideleri getiren amcamıza da, Göynükbelen’e de dua ediyoruz. Çünkü buraların çiftçisi bu sayede para gördü, köylerimiz kalkındı.”

Açıkçası…

Bursa’dan 1.125 kilometre uzaktaki Elazığ’ın köylerinin tarlalarında Göynükbelen’den götürülen dağ çileği ile karşılaşmak CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın için hem sürpriz, hem de büyük bir mutluluk oldu.

Konuştuğumuzda…

“Bizim dağ çileği buralarda çiftçiye hayat vermiş. Bunu yerinde görüp anlayınca insan daha da mutlu oluyor” dedi ve şu bilgiyi verdi:

“Elazığ yöresi aynı zamanda üzüm yetiştiricisi bir bölge. Buradaki Üzüm Birliği ile de görüştük. Üzümcülüğün daha geliştirilip endüstriyel kazancın arttırılması için neler yapılabileceğini konuştuk.”

Bir gözlemi de şu:

“Yıllarca terör nedeniyle yaylalara çıkmak yasak olduğu için bölge çiftçisi meraları kullanamamış. Şimdi terör gerileyip yayla yasağı kalkınca çiftçi de küçükbaş hayvancılık yapmaya başlamış. Biz de eksikleri tespit ettik.”

Dinlerken biz de umutlandık.

 

Pertek feribotu anıları

Konuştuğumuzda… 4 günlük Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş gezisine çıkan CHP milletvekilleri Erkan Aydın, Gürsel Erol ve Ali Öztunç ilk aşamadaki Elazığ’dan Tunceli’ye geçiyorlardı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın izlenimlerini anlatırken “Şu anda feribottayız” dediğinde anılarımız canlandı.

Buralarda pek bilinmez, ama Elazığ’dan Tunceli’ye Keban Baraj Gölü’ndeki Pertek feriboyuyla geçilir. Biz bu yolculuğu Temmuz 1980’de askerlik görevi için Hozat’a giderken yaşadık.

O yolculuğu unutamadık.

 

Bursalı doktorun ürettiği tanı kitini Sanayi Bakanı Varank duyurdu

Bir dönem… Bursa’da siyasetin etkili isimlerinden olan ve 1989’da DYP’den Yıldırım Belediye Meclisi’ne seçilen, 1992’de de DYP Yıldırım İlçe Başkanlığı’na aday olup 1 oyla kaybeden Dr. Şahin Yağlıdere kısa süre önce İzmir’e yerleşti.

Burada…

Kurduğu Türklab adlı biyoteknoloji firmasıyla medikal üretime başlayan Dr. Yağlıdere, koronavirüs salgını sırasında ürettiği ve 15 dakikada sonuç veren yeni tanı kitiyle Türkiye’nin gururu oldu.

Hatta…

Lateral Flow tanı kitleri daha üretim aşamasındayken pek çok ülkeden sipariş aldı.

İşte…

24 Nisan günü bu sütunlardan duyurduğumuz Bursalı Dr. Şahin Yağlıdere’nin firması Türklab tarafından üretilen tanı kitlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.

Bizler de…

Bursa’yla ilişkisini kesmeyen ve zaman zaman gelip görüşmelerini sürdüren Dr. Yağlıdere’nin başarısıyla eski dostları olarak bir kez daha gurur duyduk.

 

İnegöl mobilyacılarından ortak kampanya

Koronavirüs öncelikle sağlığımızı tehdit etti, ama günlük yaşamla birlikte ekonomiyi de felç etti. Şimdi, normalleşme adımlarıyla birlikte sektörler kendilerine çıkış yolu arıyorlar.

Çünkü…

Vatandaşın tüketim anlayışı da bu süreçte değişirken, birçok ihtiyacını öteledi.

İşte…

Bu süreçte İnegöl mobilyacıları ortak bir kampanya hazırladılar. 3 mobilya AVM’si, 1 mobilyacılar caddesi ve 600 mobilya mağazası ile mobilya başkenti olan İnegöl’de bu kampanyayla 60 aya kadar taksitli satış başladı.

 

Büyükşehir 17 ilçeye program yaptı: Bu yaz Bursa’da sinek olmayacak

Geçen yaz… Bursa’nın neredeyse her köşesinde herkesi bezdiren sinek sorunu yaşandı, insanlar yaz günlerinde pencerelerini açamaz hale geldi.

Öyle ki…

Geçmişte kış günleri görülmeyen sinekler, havanın sıcak gitmesi ve yağış olmaması nedeniyle kış aylarında da kendilerini gösterdiler.

O nedenle…

Bu yıl, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı önlemlerini aldı ve çok erken harekete geçti. 17 ilçe için ayrı ayrı ilaçlama programı yapılırken, özellikle sinek üremesine yol açan tarımsal bölgeler ve sahiller için yeni ilaçlama araçları alındı. Büyükşehir depolarındaki ilaçlar da daha etkili olanlarıyla yenilendi.

Bir yandan koronavirüs mücadelesinde gece-gündüz dezenfekte sürerken, kış aylarında başlayan ilaçlama çalışmaları, yaz sıcaklarının hissedildiği şu günlerde arttırıldı.

Hedefi…

“Bu yaz sineksiz bir Bursa” olarak belirleyen Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığı, sezona da hızlı girdi.

 

Kumla yaza hazır

Yaz dönemlerinde Bursalıların tercih ettiği yerler arasında Kumla’nın ayrı bir yeri var. Üstelik, Gemlik’in bu güzel sahil yerleşimi Bursalılar yanında pek çok kentten gelen konukları da yazları ağırlıyor.

Bu yaz…

Salgın nedeniyle hesaplar ve mevsimler şaşmış olsa bile, Gemlik Belediyesi sezon başlarken Kumla sahillerini hazırladı. Ayrıca, Kumla’nın parkları da yoğun bir çalışmayla oturma grupları elden geçirildi, otlar temizlenip parkları yazlıkçılar için hazır hale getirildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X