Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gündeme İYİ Parti’nin bakışı: Türkiye’nin ışıkları yanacak!

Önce… Şehreküstü’nde, İYİ Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne geldiğimizde, kapı önündeki canlı yayın aracı dikkatimizi çekti.

Öğrendik ki…

İYİ Parti Genel Merkezi’nin uygulaması gereği, Genel Başkan ve Grup Başkanı basın toplantıları canlı yayınlanırmış. Araç da İstanbul’dan gelmiş.

Bu da…

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun siyasette ulaştığı pozisyonu net şekilde gösterdi. Yıllardır tanıyan ve izleyen bir gazeteci olarak biz de gurur duyduk.

Gözümüzün önünden de siyasi yaşamı geçti.

Mehmet Gazioğlu’nun Çiller hükümetinde İçişleri Bakanı olduğu dönem, İsmail Tatlıoğlu da Bakan Danışmanı olarak yanındaydı, ama siyaset sahnesine 1999’da DYP Büyükşehir Adayı olarak çıktı.

2001’de AK Parti kurulurken Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekonomi programı görevi ona verildi. Uludağ’daki kampta AK Parti’nin ilk ekonomi programının çerçevesini o çizerken Ali Babacan’ı kimse bilmiyor, tanımıyordu.

Ne zaman ki…

Meral Akşener’le birlikte İsmail Tatlıoğlu 2002 seçimi öncesinde AK Parti’den ayrıldı, Babacan’ın yıldızı parladı.

Kürsüdeki İsmail Hoca’yı dinlerken şunu düşündük:

AK Parti’den ayrılmasaydı Ali Babacan yer bulamayacak, İsmail Hoca da bakan olarak kamuoyu önüne çıkacaktı.”

Kısmet…

Tatlıoğlu bugün yine Akşener’le birlikte siyaset yapıyor. Üstelik Grup Başkanı olarak Akşener adına partisinin Meclis’teki yönetimini üstlendi.

Yeni göreviyle Bursa’daki ilk etkinliğinde, partisi de onu yalnız bırakmadı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, İl Başkanı SelçukTürkoğlu ve kalabalık bir kadro yanındaydı.

O da…

Yaygın bazı kanalların canlı yayınladığı basın toplantısında, bilinen nezaketiyle Türkiye ve Bursa gündemine ilişkin muhalefet eleştirileri yaptı, mesajlar verdi.

Örneğin…

Türkiye’nin ışıkları öyle bir yanacak ki, kurumların ışıkları sadece renk olarak kalacak” deyip ekledi:

Önemli olan üreten yapıların her birinin ışıkları. Bizim iktidarımızda Tofaş’ın, Reno’nun ışıkları yanacak. Asla da karamsar değiliz.”

Vurgusu da şuydu:

Hem Türkiye’nin, hem Bursa’nın siyasi iklimini değiştireceğiz.”

 

Tatlıoğlu: Billboard belediyeciliği bitecek

İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ülke ve kent gündemine ilişkin basın toplantısında, “Milletin gündemiyle siyasete ayar verilmeye çalışılan gündemin çok farklı” olduğunu, ekonominin de “2002’den daha kötü” olduğunu ileri sürdü.

Kentle ilgili eleştirileri “billboard belediyeciliği” vurgusuyla dile getirdi. Hızlı tren beklerken ikinci sınıfa düşen Bursa’yla ilgili bilgilere ulaşamadığını söyleyip şunu ekledi:

Rantı önleyeceğiz, billboard belediyeciliği bitecek.”

 

Gelecek Partisi İl Yönetimi görev bölümünü yaptı ve A takımını belirledi

Önce… 7 ilçede kongrelerini tamamlayan Gelecek Partisi 12 Eylül’de Bursa İl kongresini yaptı.

Kongre sonrası…

Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, seçilmiş yönetimin Başkanlık Divanı’nı belirledi, A takımı ortaya çıktı.

Buna göre…

Siyasi İşler Başkanı Mustafa Hekimoğlu, Teşkilat Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı İsmet Ertürk, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Sefa Yetişkin, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Müge Tuncel, İletişim Başkanı Sami Ünal, Dış İlişkiler Başkanı Ali Kılıçlıoğlu, Sosyal Politikalar Başkanı Mehmet Doğan, Araştırma Geliştirme ve Bilişim Başkanı İlhami Aran, İnsan Hakları Başkanı Raşit Aça, Parti İçi Eğitim Başkanı Mustafa Küçük, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Bahar Pervin Taş, İdari ve Mali İşler Başkanı Tugay Yıldızhan, İl Sekreteri Bilal Turhan oldu.

Yanı sıra…

Arife Tuğba Çetinkaya da İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev aldı.

 

Rozetini Doğu Perinçek taktı

Açıkçası… Bir dönem Bursa’da çok hareketli ve üretken olan Vatan Partisi’nden uzun zamandır haber alamıyorduk.

Genel Başkan Doğu Perinçek’in televizyon kanallarındaki performansına karşın, yerel siyasette kabuğuna çekildiği izlenimi veren Vatan Partisi’nin Bursa’da yeni üyelerle yeniden harekete geçtiğini, Bursa Uludağ Üniversitesi Ulusanat Fahri Başkanı Emre Kalfa’nın üyeliğinin tanıtımıyla öğrendik.

Kalfa’nın üyelik rozetini de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek takmış.

 

Emirkoop’ta kongre pandemiden ertelendi, mahkeme de ‘kayyum’ atadı

Kuruluşunu anımsıyoruz… Rahmetli Ekrem Barışık’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, vatandaşa ucuz konut üretmek amacıyla 10 kooperatif tarafından Emirkoop kuruldu.

Projenin danışmanlığını Murat Karayalçın yapıyordu.

Önce Kaplıkaya’da, ardından Nilüfer’in çeşitli bölgelerinde Emirkoop tarafından kooperatifler eliyle vatandaş için ucuz konut üretildi. 35 yılda üretilen konut 20 bine yaklaştı.

Ne var ki…

Son dönem Emirkoop bazı ciddi iddialarla sarsılıyor.

Nitekim…

İddiaların bir kısmı Emirkoop Üyesi bazı kooperatifler tarafından mahkemeye taşındı.

Son aşamada…

25 Ekim’de yapılması gereken kongre pandemi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 27 Aralık’a ertelenince, davaya bakan Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi de, kurdurulacak yeni kooperatiflerle üye yapısının bozulabileceğine hükmetti.

Mahkeme…

Sabri Akgün genel başkanlığındaki yönetime, Nevzat Kara’yı denetim kayyumu atadı.

 

Bu deprem bizi uyarıyor ve ilgilendiriyor

Marmara Denizi’nde, Kumburgaz açıklarında dün saat 16.55’te deprem oldu. Gerçi 3.2’lik deprem büyük değil ve yıkıcı etkisi yok, ama Prof. Dr. Naci Görür’ü kaygılandıran bir durumu var.

Onu da şöyle dile getirdi:

Bu büyüklükteki depremler gaz çıkışları sonucu da gelişiyor, ama onlar daha çok Tekirdağ fayında görülüyor. Bu saatten sonra, kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici.”

Bu konu…

Bursa bölgesi olarak bizi de çok yakından ilgilendiriyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X